Stíler blog

7 szuper piknikezőhely Budapesten és környékén

7 szuper piknikezőhely Budapesten és környékén

2015. április 30. - Pusztai Olivér

Imádom a tavaszt, mert az időjárás már ideális ahhoz, hogy a piknikkosarat jól megtömve felkeressünk egy közeli helyet, ahol kockás plédünkre leheveredve élvezzük a tavaszi napsugarakat, a madárcsicsergést és a természet finom illatait. Hogy kinek mi a közeli, azt döntse el maga, mindenesetre a villám pikniktől egészen a félnapos nagy családi kitelepülésig minden opcióra van három ötletünk, amit te is kipróbálhatsz ezen a hétvégén.

piknik-1025_1.jpg 

Villámpiknik a haverokkal a belvárosban

A villámpiknik szinte bármikor leszervezhető, nem csak hétvégén. Egy üzenet a közös csoportnak messengeren és nagyjából fél óra alatt összefuthattok a haverokkal egy pofa sörre vagy egy rozéfröccsre Budapest szívében. Aztán egy-másfél óra múlva mehettek is tovább a dolgotokra és folytathatjátok a napotokat. 

A Magyar Nemzeti Múzeum kertje 

142229_nemzeti_muzeum.jpg

Erzsébet tér 

erzsebet_ter_2008.jpg

Tabán

taban-2003-majus-1.jpg

 

Aktív pihenés a családdal és a barátokkal

Ha hétvégi programnak tervezitek a pikniket, akkor érdemes távolabb menni a belvárostól. Nagy társaság vagy család, kiskutya és frizbi az alapkellék, hogy egy igazán csodálatos napot tölthessünk el a szabadban. Persze ettől függetlenül bármikor felcsaphatjuk a piknikkosarunk fedelét, hogy egy kellemeset együnk és igyunk. 

Margitsziget

kepernyofoto_2015-04-30_15_49_41.png

Anna-rét

71082625.jpg

Normafa

normafa-jpg.jpg

Ha egy igazi romantikus piknikre vágysz!

A Jolly Joker ajánlat helyszíne már messzebb van picit. Mindenképpen autóval kell menni, de nagyon megéri! Ez az Alcsúti Arborétum, ami egykoron József nádor kastélya és birtoka volt. Az egyik legszebb hely, ahol valaha is jártam. A 40 hektáros egykori birtok teljes egésze természetvédelmi terület, ahol kirándulhatsz egy nagyot, vagy piknikezhetsz a réten, a háttérben a kastély romjaival. Csend van, és valami megmagyarázhatatlan nyugalom, itt mindenki feltöltődik, miközben pontosan azt csinálja, amit csak akar. Ja, és a legnagyobb előnye, hogy kevesen ismerik!!!

img_8707.JPG

Olvass még több Stíler cikket:

7 tuti smoothie recept a tavaszi fáradság ellen

5 tipp, hogy hamarabb elkészülj reggelente

Így hordd a ceruzaszoknyát többféleképpen

Örökzöldek a divatban, legalábbis még egy évig

süti beállítások módosítása