Stíler blog

Lapos has, sürgősen? Megoldható!

Lapos has, sürgősen? Megoldható!

2016. december 16. - Rigó Ági

Az év végi bulik végeláthatatlan sorában ébredsz rá, hogy felpattant egy pár kiló, pedig a ruhád sokkal jobban mutatna, ha megszabadulnál a hasadtól? Semmi gond, akár pár óra alatt is tehetsz ez ellen, ha pedig van még pár nap a nagy esemény előtt, még jobbak az esélyeid.

laposhas.jpg

Bármennyire is ügyelünk az egészséges táplálkozásra, és kerüljük a puffadást okozó ételeket, van, hogy a nagy rohanásban mégis felpattan egy kis poci. Persze tudjuk jól, hogy mindenkinek kockás a hasa – csak ez nem mindig látszik! Az úszógumi kialakulásának számos oka lehet, érdemes számba venni, és hosszú távon ügyelni ezekre. De ha sürgős probléma, akkor is van remény! Már az öltözködésünkkel is sokat leplezhetünk ebből, azért nem árt, ha ilyenkor a táplálkozásunkra fókuszálunk, hogy helyreálljon a rend deréktájon.

 

HA CSAK NÉHÁNY ÓRÁD VAN

Reggel derült ki, hogy az estére tervezett ruha tökéletesen lapos hasat kíván? Ennyi idő alatt nyilván nem lehet csodát tenni, de azért érhetünk el látványos eredményeket.

A megszokott (szénsavmentes) ásványvízbe dobj néhány citromkarikát, és keverj bele egy kevés cayenne borsot. Az így készült “limonádé” segít a puffadás legyőzésében.

Ebédre válassz egy laza salátát avokádóval és sovány hússal, hogy legyen energiád az esti partyra, de ne nehezítsen el. Ha teheted, szórj rá némi kurkumát, ami szintén segít a puffadás elleni harcban.

A kókuszvíz is remek választás, mert csodásan hidratál, ami a téli időszakban is kiemelten fontos, ráadásul megszabadít a felesleges víz megkötéséért felelős nátriumtól.

img_0002.jpg

LEGYEN A GYÖMBÉR A LEGJOBB BARÁTOD

A citrom és a kurkuma mellett a gyömbérnek is remek hatásai vannak. Mindig legyen kéznél, amikor turmixot vagy smoothie-t készítesz, és dobj a mixerbe egy kevés apróra vágott gyömbért. Teának is fogyaszthatod, a hideg téli napokon ráadásul klasszul felmelegít!

ginger.jpg

A ZÖLDSÉGEKRŐL NE FELEDKEZZ MEG!

Télen hajlamosak vagyunk kevesebb zöldséget választani a mindennapi menübe, pedig remek, elérhető opciókat találhatunk, amelyek ráadásul jó hatással vannak az emésztőrendszerünkre is.

A spárga például természetes vízhajtó, csak arra ügyelj, hogy ne sózd meg, hiszen azzal pont ellentétes hatást érhetsz el! Ha tehát még van pár napod a nagy alkalomig, irány a zöldséges!

Persze nem kell éjjel-nappal spárgát rágcsálni, a spenót is számos jótékony hatással bír. A puffadás csökkentése mellett magas rosttartalmával segít a lapos has felé vezető úton. Ha köretként nem rajongsz érte, akkor dobj egy marék levelet a reggeli turmixba (például egy kis alma és banán mellé) – szinte nem is érzed majd az ízét, ellenben a hatásait élvezheted.
springtime-strawberry-spinach-salad-13.jpg

EGY-KÉT HÉTTEL A NAGY ALKALOM ELŐTT

Ha több időd van, az egészséges táplálkozás mellett érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a kardió edzésre és utána beülni az infra szaunába. Már egy pár alkalom is elég, hogy látványos hatást érj el! Persze a hasi zsírtól nem egyszerű megszabadulni, és ez nem mentesít a rendszeres edzés alól, de “tűzoltásnak” azért hatékony.

Sőt, ha az év végi hajrában nincs időd edzeni, legalább sétálj! Egy-két megállónyi távolságot simán le lehet gyalogolni, még az sem biztos, hogy időt veszítesz vele, a szervezetednek viszont nagyon jót tesz. Ha kocsival jársz, akkor is próbáld úgy szervezni a tennivalókat, hogy egy saroknyi távolságért ne parkolj át. Hiába van tél, hidd el, ha sétálsz, kevésbé fogsz fázni.

Mondanunk sem kell, hogy az alkohol nem segít a pocak ledolgozásában, sőt! A hasi zsír kialakulásának egyik katalizátora. Ha mégis úgy alakul, hogy innál egy pohárral a diéta alatt, mindenképpen tarts be egy pár szabályt, hogy a lehető legkisebb kárt okozd a szervezetednek.

Emellett ügyelj arra, hogy naponta ötször egyél, de kisebb adagokat. Az irodában ez nem egyszerű, de főétkezéseket próbáld meg otthonról vitt kajával megoldani, mert ha te készíted, egészen biztos lehetsz az összetevőkben vagy akár a felhasznált só mennyiségében. Dobj egy zacskó sótlan mandulát a táskádba, és tízóraira vagy uzsonnára kapj be 10-12 szemet. Ha elég folyadékot viszel be mellé, akkor kellemesen eltelít, és a főétkezésekkor nehezebben csábulsz majd el.

Felejtsd el azt a tévhitet, hogy az egészséges étkezés drága! Nem kell trópusi tájakról importált, a környezetünket károsító, és ráadásul méregdrága csodakajákat enni, csak okosan kell körülnézni az elérhető dolgok között. El sem hinnéd, mennyi filléres, ám rendkívül egészséges étel van!

Arra is érdemes ügyelni, hogy este mit eszünk. Kerüljük a tejtermékeket, még akkor is, ha nem vagyunk laktózérzékenyek, ugyanis könnyen okozhatnak puffadást.

gym.jpg

süti beállítások módosítása