Stíler blog

11 szépség, akiknek jól áll a kor

11 szépség, akiknek jól áll a kor

2015. július 20. - Dobos Emese

Telik az idő, az ember öregszik. Ezt a tényt vagy elfogadja valaki, vagy nem. A plasztikai sebészet nyújtotta lehetőségekkel sokan – saját kárukra – visszaélnek, ám nézzük: kik azok, akik a legszebben, méltóságteljesen „öregedtek meg”?

Hatmillióféleképpen lehet lassítani az idő múlását. Sport, étkezés, kozmetikumok, smink... Sok múlik a tökéletes bőrön, főleg az arcbőrön, a sminktrükkökön, alakunk tökéletes ismeretén és a rendszeres testmozgáson (a káros szenvedélyeket hagyjuk is). A vörös szőnyegen pedig kifogástalanul lehet csak megjelenni, mindig fel kell venni a versenyt a fiatalabbakkal is, legyen az MET gála, Oscar vagy Golden Globe...  Mellényúlni nem szabad, különben rajtunk csámcsog majd a sajtó... Ráadásul egy bizonyos kor felett már nem is illik mutogatni azt, amivel huszonévesen még (divat)történelmet írtunk! (Rád nézünk szúrós tekintettel, JLo!) A soron következő nők valóságos példaképek. Okosak, sikeresek, tehetségesek és gyönyörűek. Kiváló szószólói annak, hogy a sokadik X-en túl is van élet. Büszkén vállalják magukat, korukat, testüket, ellenben azokkal, akik gátlások nélkül kés alá feküdtek. Lássuk, kik ők?

Carmen Dell’Orefice valódi legenda. A 84 éves ikon egyszerűen lélegzetelállító. Elegáns, kifinomult, fennkölt és csodaszép. 15 éves kora óta töretlenül modellkedik az amerikai szépség. A harmadik válása után, 1978-ban ismét visszatért a modellkedéshez és azóta sem állt meg! MIért is tette volna?!

4_3.jpg

Meryl Streep amellett, hogy háromszoros Oscar-díjas és nyolcszor nyert Golden Globe-ot, 66 éves, és még mindig csodálatosan néz ki. Ő alakította Az ördög Pradát viselben a „gonosz” főnöknőt, Mirandát. A vörös szőnyegen is mindig kifogástalanul jelenik meg: korához mérten, elegánsan, de mégis egy nőies csavarral!

8_2.jpg

Helen Mirren sosem rejtegette nőies idomait, azonban idősebb korára is tökéletesen megtalálta az egyensúlyt alakjának hangsúlyozásának és korának határán. A 69 éves brit színésznő minden egyes vörös szőnyeges megjelenésén sikert arat!

5_4.jpg

A 48 éves, francia Sophie Marceau még mindig fantasztikusan néz ki! A házibuli és a Világ nem elég sztárja csodás formában van, amit időnként a kelleténél kicsit jobban megmutat (emlékszünk még a Cannes-i villantásra?). Pár éve a Chaumet ékszermárka arca is volt, de a Vogue francia kiadásának címlapján is többször is szerepelt.

10_2.jpg

Catherine Deneuve, egyik nagy kedvencem! Egy fenséges díva, aki lehengerlően néz ki! A 71 éves francia színésznő amellett, hogy csodásan énekel is, az UNESCO jószolgálati nagykövete. A 2014-es tavaszi-nyári Louis Vuitton kampány egyik arcaként is tündökölt. Ezek a francia nők tudnak valamit, nem kérdés!

3_3.jpg

Az 1993-ban elhunyt Audrey Hepburn történelmet írt filmjeivel: Római vakáció, Sabrina, Funny face és Az álom luxuskivitelben sokak toplistáján szerepel előkelő helyen. Az őzikeszemű színésznő valóságos ikon volt, és idős korára is megőrizte azt a szépséget és bájt, ami pályája során végigkísérte.

2_3.jpg

Az angol modell, Twiggy megdönthetetlenül „uralta” a forrongó hatvanas éveket és neki köszönhetjük az akkori, zörgő csontú, bambiszemű nőideált. A ma már 65 éves, egykori modell idén a L’Oreál arcaként is bemutatkozik.

11_3.jpg

Gondolnátok, hogy az olasz szexbomba, Sophia Loren már 80 éves? A megannyi szakmai elismerés és díj után a tökéletes feleség és háziasszony megtestesítője is.

9_2.jpg

Nos, az évek Lauren Hutton-on, az 1970-es évek egyik sztármodelljén se fogtak!  A 71 éves amerikai modell 28-szor szerepelt a Vogue címlapján pályafutása alatt. 2013-ban a Lucky Brand arcaként pózolt és még mindig mesésen néz ki!

7_3.jpg

Iman, akit David Bowie feleségeként is ismerhetünk, szintén modell. A szomáliai szépség többek közt Yves Saint Laurent és Gianni Versace múzsája is volt! Egy sikeres kozmetikai cége is van, mely kifejezetten színes bőrű nőknek kínál termékeket.

6_4.jpg

Anette Benning, az 57 éves amerikai színésznő még mindig bájos és csodaszép. Sőt, mondhatni a kicsit átlagos arcú fiatal színésznőből egy érett szépség lett.

1_4.jpg

További Stíler cikkekért kattints ide:

süti beállítások módosítása