Stíler blog

4 táska, amibe érdemes invesztálni!

4 táska, amibe érdemes invesztálni!

2018. november 02. - Pusztai Olivér

A férfiak többsége még manapság sem hajlandó táskát hordani, pedig ideje elengedni az előző évtizedek valóban rémes példáit, és friss szemmel körülnézni a lehetőségek között. Igazán stílusos darabokat találhatsz, amelyek csak arra várnak, hogy esélyt adj nekik, és a menőségen túl még kényelmes, és praktikus társaid is lesznek.

 6da1b5f822b61e83917eb2fc37f97ee017bf80d4.jpg

A férfiak körében a táska használata valahogy mindig háttérbe szorul. Ha éppen nem az edzőcuccot tesszük bele, akkor azonnal egy metroszexuális szentségtörésnek számít, amitől a legtöbben irtóznak. Pedig ez egyáltalán nem így van. Ha a praktikusságot vesszük alapul (ami nagyon sokat számít nálunk), akkor sokkal jobb megoldásnak bizonyul, mintha a zsebeinket tömnénk vastagra a személyes tárgyainkkal. Ne felejtsük el azt sem, hogy kifejezetten jól jön akkor is, ha éppen egy jó kiegészítőre lenne szükségünk.

 

“Persze, egy táska nem táska!” - mondják a hölgyek, akik rendszerint minden méretben és színkombinációban birtokolnak egyet. Azt kell mondjam, igazuk van! Tény, hogy nekünk nem kell minden cipőnkhöz egy külön táska, de azért pár kifejezetten jó, stílusában eltérő modell jó, ha ott van a szekrényünkben.

barbican_tile.jpg

Manapság már bőven találsz igazán férfias, robosztus, elegáns, igényes és leginkább olyan minőségi férfi táskát, amit kifejezetten trendi hordani. Most összegyűjtöttünk négy olyan típust, ami nem csak a szettedhez fog jól passzolni, de kifejezetten praktikus is. Stílusban különböznek, de egy urbánus, 21. századi férfinak ennyi táskára feltétlenül szüksége van!BRIEFCASE - AKTATÁSKA ÚJRAGONDOLVA

Az aktatáskáról mindig a régi idők rémesen kellemetlen és unalmas anti-fashion darabjai jutnak eszünkbe. Azonban a briefcase hihetetlen átalakuláson ment keresztül az elmúlt időkben! A kellemetlen műbőr táskákat leváltották a minőségi anyagokból készült darabok, vonalvezetésük sokkal letisztultabb, modernebb, és a kényelem is szemponttá vált, amit korábban nem mondhattunk el. Minden elfér benne, amire a dolgos hétköznapokban szükséged lehet: laptop, tablet és az elektronikus kütyük. Minimalista stílusuk pedig igazodik a legtöbb outfithez. 

FÉRFIAS HÁTITÁSKA, OLDALTÁSKA? - IGENIS LÉTEZIK

Markánsan osztja ketté a férfinépet a hátitáska és/vagy az oldaltáska kérdése. Van, akinek a vászon háti-, és oldaltáskától azonnal a hipszterérzéstől túlcsordult, régvolt fiatalság jut eszébe, amikor még fesztiválokon tengődtünk és iskolát kerültünk, hogy ne kelljen matekdogát írni. Ha te az utóbbiak közé tartozol és éppen ezért ironikusan felnevetsz, amikor ezek a táskák szóba kerülnek, akkor most kérlek, hogy gyorsan felejtsd el ezt a sztereotípiát. Nyilván az évek azóta elrepültek, viszont ez a két alapdarab is megújult - és nem is akárhogyan.

250f2242cfae82fdd14d4cf7f236da84_original.png

A mai táskamodellek már igazi, karakteres, igényes részét képezik a férfi kiegészítőknek, ami a műmájer stílustól fényévekre van. Ha a laza farmeres, bőrkabátos szettedet nem tudod mivel feldobni, akkor itt az ideje beújítani ezekből a modellekből egyet, vagy akár mindkét típust.UTAZÓTÁSKA - MINDEN BELEFÉR, AMI KELL!

Számomra a férfitáskák közül ez a legkedvesebb darab, ugyanis annyira időtlen vagányságot és eleganciát sugároz, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni. Egy ilyen kiegészítővel minden szett azonnal férfiasabbá válik. Akár hetykén a kezedben tartod, vagy a vállad mögé dobod, esetleg a sportautód anyósülésére teszed egy laza mozdulattal. Sőt, a reptéri outfitedet is teljesebbé teszi, ha éppen egy hosszabb útra szánnád el magad.

 

AUTÓSTÁSKA, ÚJRAÉRTELMEZVE

Emlékszem, égtem, mint a rongy, amikor apám indulás előtt elővette a csuklóra húzható, kellemetlenül műbőr autóstáskát, ami valóban praktikus volt, de felért egy vizuális környezetszennyezéssel!

2018-ban ez a táskatípus még létezik, de nem lehet egy lapon emlegetni elődjével. Legtöbbje már menő design darab, kiváló minőségű anyagokból, és pont olyan praktikus, mint húsz évvel ezelőtt. A legfontosabb papírok és személyes tárgyak férnek bele, így nem kell ezeket a nadrág zsebébe gyömöszölni, hogy úgy nézzünk ki, mint a hímestojással telipakolt zsebű kisgyerek húsvétkor.