Stíler blog

Hosszú Katinka most nem nyert

Hosszú Katinka most nem nyert

2018. január 11. - Rigó Ági

Van az úgy, hogy rossz ruhák történnek jó emberekkel. Ez esett meg Hosszú Katinkával Az Év Sportolója Gálán.
26067532_166373570794304_1806809406176755712_n.jpgInstagram

Az év női sportolója díj ugyan az övé lett, de a legjobban öltözöttek listáját biztosan nem vezeti. Könnyen lehet, hogy Hosszú Katinka ruháját látva egy kis deja vu érzése támad az embernek. Mintha már láttunk volna hasonlót valahol… Ráadásul ha valaki más is olyan vörösszőnyeg mániás, mint én vagyok, rögtön beugrik Kate Winslet és egy 2011-es Stella McCartney ruha. Persze nem minden red carpet ruha van meg divatszerkesztői pályafutásom éveiből, de ez a Stella óriásit ment a vörös szőnyegen. Már a kifutón is több verziót láttunk belőle, majd jött a celebek végeláthatatlan sora: Kim Kardashian, Doutzen Kroes, Penelope Cruz, Liv Tyler, Kris Jenner és sorolhatnám.

Nem véletlen, ez egy zseniális szabás: a sportos, fiús alkatra kerekded íveket varázsol, de a homokóra alakot is csodásan kiemeli. Ezért is tűnik úgy, mintha Katinka stylistja nem végzett volna óriási kutatómunkát… “Hmmm, gondolkozzunk picit, kinek van széles válla a hírességek közül? Kate Winslet! Jackpot! Csekkoljuk csak a vörös szőnyeges képeit!” És már meg is volt az inspiráció!

stella-mccartney-runway.jpg

Stella McCartney 2011. ősz-tél

 

MI EZZEL A BAJ?

Hosszú Katinka nem Victoria's Secret modell, és nem is hollywoodi sztár. Tiszta sor, ő élsportoló, nem is akármilyen! Nem arról szól az élete, hogy mennyire csinos a fotósok előtt, és ez így nagyon is jól van.

Ami mégis kellemetlen, hogy más élsportolóknak sikerül: Serena vagy Venus Williams sem szupermodell, Anna Kurnyikova vagy Misty Copeland sem Barbie-testű. Ettől függetlenül, ha meg kell jelenni – és lássuk be, bizonyos szint után ez a munkaköri leírás része – akkor jól néznek ki.

Katinka csak akkor hibázott, amikor megbízott abban az emberben, akinek az a dolga, hogy gondoskodjon a sportoló ruháiról. Egy stylist, aki elvileg ért a divathoz, és azt mondta, hogy ez így rendben lesz. Elég erősen koppintás-szagú, de sebaj, senki nem emlékszik már 2011-re, nem igaz?

Nyilván nem lettek volna anyagi akadályai annak, hogy bárki, bármilyen ruhát tervezzen a sportolónőnek, vagy hogy a stylist repülőre pattanjon, és hozzon néhány opciót Milánóból vagy Párizsból. Viszont valaki itt egyszerűen elsumákolta a munkát, az ügyfél pedig rosszul járt.

süti beállítások módosítása