Stíler blog

Ezekről szokj le, ha menőbb akarsz lenni!

Ezekről szokj le, ha menőbb akarsz lenni!

2017. december 31. - Rigó Ági

Jó lenne, ha 2018-ban stílusosabb és trendibb lennél, mint eddig? Millió helyről meríthetsz ihletet arra vonatkozóan, hogy mit és hogyan érdemes hordani, de mi most egy rövidebb, ám annál hasznosabb listával készültünk: mi az, amit 2018-ban el kell felejteni annak, aki menőbb szeretne lenni.

1. ELÉG A BÉNA SKINNY NACIKBÓL!

A skinny nadrágok csak nem kopnak ki a divatból, de ezzel még együtt tudunk élni. Mi több, én is hálás vagyok értük minden rohanós reggelen, amikor egy pillanat alatt megoldják az elsőre reménytelennek tűnő “mit vegyek fel” hisztériát. Nincs is ezzel semmi baj, de ha már évek óta hordjuk a macskanadrágot, ideje lenne megtanulni kiválasztani azt, ami valóban előnyös is.

A milyen farmert ne vegyünk soha-típusú tippek itt is jól jönnek, de biztosra a nem, vagy alig koptatott fekete skinny farmerral mehetünk, ezután jön megbízhatósági szempontból az indigókék. A sötét színek slankítanak, pláne, ha figyelünk arra is, hogy a nadrág anyaga elég jó minőségű legyen, és a narancsbőr hangsúlyozása helyett inkább összetartson, ápoljon és eltakarjon.

1_14.png

2. BÚCSÚZZ EL A SIMA FEKETE KABÁTTÓL!

Ha nem akarsz beleolvadni a tömegbe, válassz nem mindennapi kabátot! Mindegy, mennyit szánsz az új kabátra (ha egyelőre csak kísérletezel, nem érdemes sokat), mert szerencsére minden márkánál és árfekvésben lehet találni valami extrát és menőt.

Még mindig imádjuk a színes bundákat, de a metál fényű pufi dzsekik is ott vannak az üzletekben. Ha ennyire nem vagy még merész, akkor sincs gond, ugyanis klasszikus szövetkabátból is van elég extra változat: nézz körül a pirosak közt vagy a kockás kínálatban, hogy megtaláld a hozzád illőt.

2_13.png

3. SZABADULJ MEG A RÉGI CIPŐTŐL!

Míg egy farmer szinte örökre szól, hiszen évekig viselhetjük, a cipők egészen más kategóriába tartoznak. Egy kifejezetten trendkövető darab képest pár hét alatt so lat seasonná válni, de a klasszikusabb fazonoknál is gyorsan pörög a visszaszámláló. Ha tehát szeretnél stílusos és up to date lenni 2018-ban, újítsd be egy menő lépőt minél sürgősebben! Választhatunk a csúnya sportcipők (igen, ez már önálló kategória), a térd fölé érő csizmák és a törpe sarkú topánok közül, vagy jöhetnek a bársony és brokát csodák is!

3_13.png

4. HA MINDENKI HORDJA, NEKED NEM KELL

Minden szezonban van néhány olyan H&M, Mango és Zara darab, ami mintha mindenkinek meglenne, nem igaz? Nos, idén légy te az, aki nem áll be a sorba! Ettől függetlenül vidáman vásárolhatsz kedvenc fast fashion üzleteidben, csak kerüld el az ismerősnek tűnő darabokat!

4_8.png

5. MINDEN KUKA, AMI TÚL SZŰK VAGY TÚL RÖVID

Ha szeretnél stílusos lenni, el kell engedned a túl rövid és túl szűk ruhadarabokat. A mostani trendek egyértelműen a kissé oversize, laza szabásokat helyezik előtérbe. Persze nem érdemes átesni a ló túloldalára és formátlan zsákokban járni, de egy kis lezserség nem árthat!

5_6.png

6. NE VEGYÉL TÖBB OLCSÓ BIZSUT

Megpróbáltam kimatekozni, mennyi az olcsó bizsuk cost per wear aránya, vagyis hányszor viselhetem őket, míg tönkre nem mennek. Nem kell zseninek lenni, hogy rájöjjünk, hiába kerül csak 2500 Ft-ba az a cuki kis aranyozott(nak tűnő) nyaklánc, ha 2 hordás után lekopik a bevonat és a réz zöldre festi a bőrünket, az ékszer repülhet a kukába – a rá költött összeggel együtt.

Éves szinten elképesztő összegeket tudunk így leszórni, amellett, hogy ezek az olcsó bizsuk nem is emelnek a stílusunkon. Ha pár héten vagy hónapon keresztül félretesszük a korábban ezekre költött összeget, már vehetünk is egy jó minőségű, menő darabot.

6_6.png

süti beállítások módosítása