Stíler blog

7 télikabát, amiben biztosan nem fogsz fázni

7 télikabát, amiben biztosan nem fogsz fázni

2018. november 05. - Pusztai Olivér

Lassan itt a tél, és fogalmad sincs, mit vegyél fel, hogy ne fázz? A most következő 7 kabát fazon közül biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet. A kérdés már csak az, hogy neked melyik jön be jobban!

 d0a7dc9d0aa510ed51e6d9189a665175.jpg

Reggel, amikor kinézel az ablakon, és már a nyálkás, zimankós idő látványától is megfagysz. Fogalmad sincs mit vegyél fel, hogy ne csak a fagyhalált kerüld el, hanem az üzleti ebéden is jól nézhess ki… Ilyenkor sokszor csak felkapjuk az első kezünkbe akadó kabátot, aztán reménykedünk, hogy szerencsénk volt, és nem kockára fagyva fogunk hazaérni.

Pedig a helyzet egyáltalán nem kell, hogy drámaivá fajuljon! Télen is lehetsz megnyerő, még akkor is, ha leginkább egy kabátot látnak rajtad az emberek, akik szembe jönnek veled az utcán. Íme hét télikabát tipp, amellyel átvészelheted ezt a félévet, és profin stílusos lehetsz a reggeli tárgyalástól az esti randiig.



KARCSÚSÍTOTT PUFI DZSEKI - A MUST HAVE DARAB!

Teljesen mindegy, hogy banki irodista vagy, vagy életművész, a technikai kabátok közül a legalapabb a pufi dzseki. Ebben kutyát sétáltathatsz, kirándulhatsz, bármilyen aktív tevékenységre jó, sőt ha okosan válogatod össze a szettedet, még dolgozni is elmehetsz benne. Tömege és és anyaga tökéletes arra, hogy szabadon játssz a textúrákkal.

Engedd el a túl vastag modelleket és törekedj arra, hogy a vonalvezetése kövesse a testalkatodat, hogy elkerüld a Michelin baba hatást.



KLASSZIKUS BALLONKABÁT - KIÖLTÖZŐS NAPOKRA

Ha éppen úgy adódik, hogy elő kell venni az öltönyöd, és ki kell rittyentsd magad aznap, de a hőmérő higanyszála nem éri el a 0 fokot, akkor ez az átmeneti kabát tökéletesen megvéd az őszi hőmérsékletingadozástól, és zsenilális kiegészítője lesz az elegáns szettednek a zakótól az Oxford cipődig.

 

TECHNIKAI KABÁT - HA HÍV A TERMÉSZET

Ősszel számtalan olyan külső programot szervezhetsz magadnak, ahol az aktív pihenés mellett gyönyörködhetsz a természet szépségében. Nem baj, ha fúj a szél, esik az eső, vagy 1000 méter feletti kirándulást terveztek a barátokkal, a szabadidős technikai kabátok minden helyzetben védelmet nyújtanak. Itt nem a divat számít, hanem a praktikum. Ne feledd, a speciális technikai kabát nem feltétlenül urbánus viselet. A belvárosban válassz másik felöltőt, különben úgy nézel ki, mint egy eltévedt hegymászó a Deák téren.



TEVEBARNA KABÁT - MONDJ NEMET A SZÜRKESÉGRE

Ha már unod a tipikus kabátszíneket, és valami olyan domináns darabra vágysz, ami azonnal feldobja minden szettedet, akkor érdemes beruházni egy tevebarna szövetkabátba. Ezzel egyértelműen biztonsági játékot játszhatsz úgy, hogy rétegezheted a farmerdzsekiddel, de az elegáns öltönyöddel is kiválóan párosíthatod, ugyanis annyira jól idomul minden stílushoz, hogy a hibázási lehetőség egyenlő a nullával.

 

PARKA KABÁT - ÖRÖK KLASSZIKUS

Évek óta reflektorfényben van ez a technikai kabátból újragondolt város felöltő. Választhatsz kapucnis megoldást is, ha éppen utálod az ernyődet magaddal vinni, és azzal sem követsz el főben járó bűnt, ha éppen elegáns darabokkal kevered. Manapság a különböző stílusok mixelése egy szetten belül egy újabb trendként jelent meg a kifutókon, így ne kombinálj te sem, a kabát alá jöhet a cipzáros melegítő vagy éppen a garbó pulóver is.



OVERSIZED SZÖVETKABÁT - NEM CSAK NAGY, DE MELEG IS

Két évvel ezelőtt nagyot robbant az utcai divatban a túlméretezett ruhadarabok divatja. Ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy úgy nézel ki, mintha 3 számmal nagyobb darabokat hordanál, mint a tényleges méreted. Van egy fura összképe ennek a stílusnak, de előnyei is. A vastag, minőségi gyapjúból készült oversized kabátok adnak egy légiességet viselőjének, kényelmesen alájuk rétegezhetsz pulcsit, zakót vagy dzsekit, hosszuk pedig garantálja, hogy bármennyire hideg, van te biztosan nem fogsz fázni benne.



TENGERÉSZ GYAPJÚKABÁT - SZEXI ÉS ELEGÁNS

A klasszikus amerikai tengerészeti szövetkabát általában kétsoros, karcsúsított, és sokkal elegánsabb, mint a hagyományos düftinkabátok. Tökéletesen szigetel, de eleganciája ad egy nagyon klasszikus, férfias megjelenést. Így nem csak ősszel, de télen is megbízható társad lesz a hétköznapokban.

 

süti beállítások módosítása