Stíler blog

Ha férfinak akarsz látszani, felejtsd el ezeket a trendeket

Ha férfinak akarsz látszani, felejtsd el ezeket a trendeket

2017. december 06. - Pusztai Olivér

Fülbevaló, feszes farmer, oversize ruhadarabok és tökéletesen ívelt szemöldök – ezek általában egy bombanő ismérvei, de manapság sok férfira is teljesen igazak. Mik azok a trendek, amik ma már túl nőiesek egy férfin? Ebből a posztból 8 biztosan kiderül.

gucci-men_s-spring-summer-2016-4-e1438268467872.jpg
A történelem során fordult már elő, hogy a férfiak szoknyát hordtak, tőlük indultak hódító útjukra a magas sarkú cipők, sőt, eredetileg a kézitáska is az urak ruhatárának része volt. Aztán a nők lecsaptak ezekre a praktikus dolgokra épp úgy, mint pár évszázaddal később a farmernadrágra és a ballonkabátra.

A divatban nemcsak a trendek jönnek-mennek, hanem a klasszikus nemek közt is ide-oda vándorolnak a ruhadarabok és kiegészítők. Ma már nincsen olyan ruhadarab, ami valamilyen formában ne szerepelt volna mindkét nem stílustörténelmében. A 20. században a hagyományos nemek közti határok elmosódásával még több férfi ruhadarab landolt a női osztályon, de jócskán került át nőktől is a férfiakhoz.

 

DIVATHÓBORTOK, AMIKET IDEJE ELFELEJTENI

Az utóbbi 20 évben meglehetősen sok olyan jelenség ütötte fel a fejét a divatban, ami már a születése pillanatában is rém ciki volt, azóta pedig csak tovább romlott a helyzet. Az urak egyre több, kifejezetten csajos trenddel kötöttek barátságot, és egyesek még elengedni sem tudják ezeket.

Lehet, hogy Usheren iszonyú menőn nézett ki a brill fülbevaló 1998-ban, de ne feledjük: Usher tette menővé a fülbevalót, nem pedig a csillogó ékszertől lett sztár az énekesből! Ha pedig már ő sem hordja, ideje, hogy mindenki más is vegyen egy nagy levegőt, és elfelejtse!

 

 

PERSZE, AHOGY GONDOLOD…

Ki vagyok én ahhoz, hogy megmondjam, mi a jó és mi nem? Ha bárki, férfi létére cicanadrágban vagy nagyestélyiben érzi jól magát, akkor viselje bátran! Lehet, hogy egy (vagy sok) fokkal csajosabb lesz az összhatás, mintha öltönyt és nyakkendőt hordanál, de ha így érzed jól magadat, vállald be!

Az outfit a személyiségünk kifejezője kell(ene), hogy legyen, így csak egy dologra érdemes ügyelni: ismerjük az általunk választott ruhadarabok és kiegészítők erejét, vegyük figyelembe, hogy mit üzennek viselőjükről. Ész nélkül követni az aktuális divathóbortokat, vagy ami még rosszabb, beragadni egy olyan trendbe, ami sosem volt igazán nekünk való, a legnagyobb divatbaki, amit valaha is elkövethetünk.

süti beállítások módosítása