Stíler blog

5 stílus, ami mindig divatban marad!

5 stílus, ami mindig divatban marad!

2015. szeptember 26. - Pusztai Olivér

Vannak olyan ruhadarabok a szekrényben, amelyek időtállóak még akkor is, ha szezonról szezonra újabb trendekkel lepnek meg bennünket a tervezők. Legyen szó akár egy egyszerű farmernadrágról, egy Marlon Brando-féle fekete motoros bőrdzsekiről, vagy egy Oxford ingről – mind időtlen darab, amelyekre nyugodtan felépíthetjük a szettjeinket, ha egy kis klasszikusra vágyunk.

tumblr_lve3v86xcm1qleo4jo1_1280.jpg

Ha azt mondom, hogy military kabát, akkor mindenkinek a ballon és a bomber jut az eszébe, ami minden szezonban zseniális alapdarab lehet. De ilyen a farmernadrág, az aviátor napszemüveg, a klasszikus fehér póló, a chino nadrág… és még sorolhatnám hosszan azokat a darabokat, amik megjelenésük óta minden szezonban feltűnnek és tovább hódítanak. 

A következőkben bemutatunk öt olyan outfitet, ami soha nem ment ki a divatból és garantáljuk, hogy egy ideig nem is fognak. 

AZ ELLENTÉTEK VONZZÁK EGYMÁST

Emlékezzünk csak Paul Newman feledhetetlen pulóver - chino nadrág párosítására, ami már-már klasszikusnak számít a férfi öltözködésben! Miért működik jól ez a kombináció? Nagyon egyszerű: nem passzolnak egymáshoz, mégis valamiért nagyon jól néznek ki együtt. A kevésbé formális chino nadrág valahogy összhangban van a pulóverrel. 

Ha kicsit klasszikusabbá akarod tenni a megjelenésed, akkor választhatsz V nyakú felsőt. 

Ha kerek nyakú pulóverben gondolkozol, akkor sokkal sportosabb összhatást érhetsz el. Mindkét verzió stílusos, mégis kényelmes, ami nem utolsó szempont. 


FEHÉR PÓLÓ ÉS FEHÉR NADRÁG

Lehet ennél egyszerűbb és klasszikusabb összeállítás? Nem hiszem. Már-már rémesen egyszerű ez az outfit, mégis számtalan lehetőséget hagy viselőjének. 

Ahogyan a feketének is majd’ 52 árnyalata van, úgy szekrényünk másik kötelező szereplőjének, a fehér színnek is épp ilyen változatosak a megjelenési formái. Éppen ezért nem mindegy, hogy melyik árnyalatát választjuk magunknak. Az átlagosnál sötétebb bőrszínűeknek a hófehér is tökéletesen jó, világos bőrűek esetében inkább törekedjünk a “sötétebb” árnyalatokra, mint a tojásfehér, vagy csontfehér. 

Érdemes a nadrágból pár árnyalattal sötétebbet választani, mint a pólóból. Ha nem Los Angeles-i éghajlaton tengeted az életed, akkor is működik ez a kombináció, csak cseréld le a felsőt hosszú ujjúra és vegyél fel egy finom bézs, vagy világos homok színű kardigánt, zakót vagy kabátot. Nagyon menő lesz!

 

INSPIRÁLÓDJ JAMES DEAN STÍLUSÁBÓL

A breton felső és a tengerészkék zakó az egyik legmaszkulinabb összeállítás, amit jellemzően James Dean viselt. Az outfit alapdarabja a breton felső, amit a francia haditengerészetben használtak először a XIX. században. Ezt párosítjuk egy tengerészkék zakóval, és választhatunk hozzá chino nadrágot, vagy sportosabb farmert.

Fontos, hogy bátor légy a breton viselésével, hiszen lehet, hogy elsőre túl erősnek érezed a mintát, de hidd el nem az, mert a zakó homogén színe visszafogja a pulóver dominanciáját. Persze zakó színében lehetsz nyitottabb is, a szürke és a már majdnem fekete is kiválóan mutat a felsővel. Ha ezt a stílust kedveled, érdemes kipróbálni a tengerész stílust is.


GARBÓ ÉS A ZAKÓ TALÁLKOZÁSA

A garbót már a XIX. században ismerték, mint biciklis felsőt, és szépen lassan a XX. század elejére elterjedt Angliában, majd egész európában is a férfiak körében. Ezzel két táborra szakadtak a férfiak: szeretem, vagy utálom. 

Ha érzékeny a bőröd vagy a borostád a nyakadon, akkor inkább kasmír, vagy szőtt gyapjúból készült garbóval kísérletezz, hiszen minél több benne a műszál, annál jobban fog viszketni. 

Alapdarab lehet a fehér, bézs, sötétkék, barna, amihez mindig sötétebb zakót kell választani. Ha bátrabb vagy, próbálkozhatsz mintás darabokkal is, hogy még stílerebb legyen a megjelenésed, mint Sir Michael Caine-nek, akit szinte csak ilyen szerelésben lehetett látni. 

ÖLTÖZZ ÚGY, MINT ALAIN DELON

A gombolható gallérú ing és a tökéletesre szabott szövetnadrág találkozása igazi francia hatást kelt. Nem mondom, hogy minden nap tudnék így öltözni, de ha ki kell csípni magam, sokszor ezt a stílust választom. Miért? Mert ezzel nem leszel sem túl, sem alulöltözött. A legombolt gallér ad egy apró feszességet az outfitnek, a szövetnadrág pedig eleganciát sugároz. A lazább megjelenés érdekében ne habozz és gombold ki a gallért. 

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Divattippek az első randira

Az 5 legnépszerűbb férfi plasztikai beavatkozás

6 tipp, hogy ne szégyenkezz az alsónadrágod miatt

Táplálkozz egészségesen az irodában

süti beállítások módosítása