Stíler blog

Divatbakik, amiket érdemes elkerülni ősszel

Divatbakik, amiket érdemes elkerülni ősszel

2015. november 06. - Pusztai Olivér

Azzal, hogy az időjárás hidegre fordul, egyre több ruhadarabot kell magunkra ölteni és ezzel annak is megnő a kockázata, hogy becsúszik egy-egy divatbaki. Valóban nem egyszerű a különböző rétegeket tökéletesen összepárosítani egy szetten belül, de korántsem lehetetlen. A Stíler most segít neked, hogy elkerüld a leggyakoribb mellényúlásokat!

 tumblr_niaq7qwgmg1qigxlco1_1280.jpg

Nem csak nyáron szembesülünk csúnya divatbakikkal, amik már-már felérnek egy vizuális környezetszennyezéssel is. Ősszel is bőven találkozhatunk velük úton, útfélen, de szerencsére egy kis odafigyeléssel és minimális stílusérzékkel azonnal kiküszöbölhetőek. Elég, ha csak öt percet szánunk magunkra a tükör előtt vagy a gardróbban, mielőtt kilépnénk az utcára.

 

NE VILLANTS BOKÁT ŐSSZEL

A nyári szezonban szinte természetes, hogy a chino nadrágunk szárát párszor felhajtjuk, hiszen örülünk, ha a nagy melegben minél több bőrfelületet szabaddá tudunk tenni. Ez viszont nem feltétlenül szerencsés, amikor a hőmérő higanyszála tíz fok alá zuhan.

fd8ada725f70d11ec488ed8f61a81e2a.jpg

Nagyon sokszor belefutok kikandikáló szőrös bokákba, miközben már javában a téli szövetkabátot és a gyapjúsálat hordjuk napközben is. Manapság már minden márka polcain megtaláljuk a zoknik bőséges választékát, legyen szó elegáns, hagyományos vagy a kifejezetten vastag, gyapjú zokniról. 

509ff03f573ab2a5c5f93e1b4b0649e1.jpg

TIPP:

Két lehetőség közül lehet választani. Vagy maradsz a feltűrt nadrágszárnál és a félcipőnél, de a szettedhez jól megválasztod azt is, hogy milyen zoknit mutogatsz a nagyvilágnak, vagy beújítasz egy zseniális, téli magas szárú cipőt, esetleg csizmát és akkor felvehetsz bármilyen zoknit, hiszen senki sem fogja látni. Ha pedig kérdéseid vannak a tökéletes zokniválasztás szabályairól, olvass utána korábbi cikkünkben.

 

NE ÖLTÖZZ MICHELIN BABÁNAK

A hőmérséklet csökkenésével érthető, hogy igyekszünk minden vastag, téli darabot magunkra ölteni, de van az a határ, amikor megálljt kell parancsolni magunknak. Ha a rétegzést választod, jól teszed, mert ez is egy lehetőség, hogy megmutasd stílusod, miközben különböző színeket és textúrákat párosítasz össze, de könnyen eshetünk abba a hibába, hogy egy szempillantás alatt Michelin baba lesz belőlünk.

22713dvncolor2299web.jpg

Általános probléma, hogy sokszor nagyon vastag darabokat igykszünk egymásra felvenni és ezzel nem csak optikailag tűnhetsz óriásinak, de tíz perc alatt leizzadsz, amikor az utcáról belépsz egy zárt helyre. 

 

TIPP:

Kövess két rémesen egyszerű szabályt! A hétvégén és a szabadidős programoknál bátran válassz vaskos, lusta kötésű pulóvert, flanel inget, garbót vagy egy jumpert az idei szezon legjobb darabjaiból és húzz alá egy basic pólót, amit kombinálhatsz egy menő farmerrel és bakanccsal. Felöltőnek tökéletes lehet egy bélelt mellény is. 

alterlayeringshirts.jpg

Hét közben pedig rétegezz egy pamut vagy gyapjú V nyakú pulóvert egy vastagabb zakóval, szövetkabáttal és twill nadrággal, amit egy oxford vagy egy derbi cipővel tehetsz teljessé.

shirtjumperblazer.jpg

 

CIKI A BOLYHOS GYAPJÚ

Télvíz idején mindenki a jó meleg kasmír és gyapjú pulóvereket hordja, amelyek kifejezetten domináns darabjai lehetnek az outfitednek. De nem a bolyhos, szöszös, elnyűtt darabok. Nekem is vannak olyan pulóvereim, amik megéltek már két-három telet. Minden szezon végére kibolyhosodnak a mosástól és a használattól, és elég igénytelen hatást keltenek.

6b2725563b3f7bc8450114e39232b562.jpg

TIPP:

A kötött holmikat mindig mosd alacsonyabb hőfokon, mint amit a címkén feltüntetnek. Én nem sajnálom az időt arra sem, hogy a kedvenc pulcsijaimat egy lavór hideg vízben és babasamponban 5 perc alatt kilötyköljem, majd egy nagyon laza centrifuga után NEM felakasztva, hanem kiterítve szárítsam meg. Ha pedig kibolyhosodott a szezon végére, egyszerűen kezembe veszem a az erre a célra kifejlesztett borotvaszerű eszközt, és két perc alatt újjá varázsolom a pulóverem.

bolyh_eltavolito.jpg

 

TASZÍTSD A VIZET

Fura egy helyzet, hogy miért éppen nubuk és velúr cipők tömkelegével találkozunk az őszi szezonban a cipőboltok polcain, nem? Hiszen a víz pont ennek a két bőrtípusnak a legnagyobb ellensége. Ha egyszer a velúr elázik, az bizony kuka. Ugyanis kifoltosodik, bekeményedik az anyag és soha többet nem tudod újjá varázsolni. Ősszel nagyon sokszor látok olyan nubuk/velúr lábbeliket, amiknek inkább a szemetesben lenne a helyük, mint valaki lábán. 

winter-boots-for-men-fashion.jpg

TIPP:

A megoldás egyszerű: impregnáló spray! Én minden alkalommal befújom a cipőmet, hogy biztosan megvédjem, ha éppen véletlenül eleredne az eső. Egy másik hasznos tipp, ha bőr cipőt hordasz, hogy kíméld őket! Két viselés között legalább egy napot pihentesd az anyagot, így sokkal időtállóbb lesz a cipő.

38.jpg

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Az elmúlt 20 év legdögösebb Bond-lányai

5 stílus, ami mindig divatban marad!

Az ősz legmenőbb férfi cipői

5 legnépszerűbb férfi plasztikai beavatkozások

süti beállítások módosítása