Stíler blog

Annie Jones, a világhírű szakállas nő

Annie Jones, a világhírű szakállas nő

2017. március 08. - Pusztai Olivér

Volt idő, amikor egy kis extra arcszőrzet menőnek számított. Semmi gyanta, semmi lézeres kezelés, sőt, még a cirkuszba sem küldték el – Annie Jones büszkén viselte, amivel a természet megáldotta, és a 19. század egyik sztárjává vált.

ksabxuq.jpg

A viktoriánus kor egyik legfurcsább szerzete volt Annie Jones, a szakállas nő. Ismertebb nevén a Bearded Lady valójában nő volt, de egy genetikai mutáció miatt sokkal szőrösebb volt az átlagnál, pont, mint a férfiak. Hihetetlen, hogy 150 évvel ezelőtt a társadalom nem hogy kilökte volna magából, hanem ünnepelt sztárrá vált a nők és a férfiak körében is.

 

A szakállas nő 1865-ben született Virginiában. Már gyerekkorában feltűnt mindenkinek, hogy hihetetlenül erős szőrzettel rendelkezik, ami kétszer olyan gyorsan nő, mint az átlagos embernek. 16 évesen pedig pont akkora szakálla volt, mint amilyen a férjének, haja pedig 2,5 méternél is hosszabb volt. Hiába a kellemetlen és furcsa testi jegy, az emberek hihetetlen közvetlenséggel és szeretettel vették őt körül. 

Férjével 16 évig éltek együtt, majd válásuk után hozzáment William Donovanhez, gyerekkori szerelméhez. Boldogsága nem tartott sokáig, a férfi hirtelen halállal távozott, és a szakállas nő pedig csatlakozott a Barnum Greatest Showhoz, ami egy csapásra meghozta neki az országos és a nemzetközi sikert is. Az emberek ezrével jártak a csodájára, külön előadást tartott férfiaknak a megfelelő szakállápolásról és a különböző stílusokról. A napilapok és az akkori magazinok közkedvelt celebritása volt. A világ első ünnepelt szakállas nője 1902-ben halt meg súlyos betegségben.

 

süti beállítások módosítása