Stíler blog

Rossz szokások, melyek tönkreteszik bőrünket

Rossz szokások, melyek tönkreteszik bőrünket

2017. február 01. - Pusztai Olivér

Sokszor bele sem gondolunk, hogy elég lenne egy pár apró dologra odafigyelnünk ahhoz, hogy bőrünk minősége jobb, ragyogóbb, felülete simább legyen. A szennyezett városi levegő ellen sajnos nem nagyon tudunk védekezni, de egy kis odafigyeléssel és energiával változtathatunk a rossz szokásainkon, hogy jobban meg tudjuk őrizni bőrünk állagát.
fotolia_69662968_m-retouchee-e1453459365772.jpg

1. Nap barnította, bronzos bőr még télen is?

A túlzott szoláriumozás könnyen az ellenségünk lehet, hiszen dehidratálja a bőrt, ezáltal sokkal gyorsabban ráncosodik arcunk. Sőt, már egy alkalom is rosszul sülhet el, ha az arcunkon lévő apró seb, pattanás pigmentálódik. Óvatosan a szoláriummal, akár csak a napfénnyel! Inkább használjunk bronzosító, vagy önbarnító készítményeket a téli időszakban.

napozas.jpg

2. A bőr tisztítása

Minden szakember, márka rendre felhívja a figyelmet a smink lemosásnak fontosságára, mégis gyakran hajlamosak vagyunk elbagatellizálni az ügyet. Persze nem a világ vége, ha egy átmulatott éjszaka után sminkben huppanunk az ágyba, de napi szinten fontos eltávolítani a legapróbb szemfesték maradványokat is. Ennek egyszerű higiéniai oka van, hiszen itt is (mint a test bármely más területén) fertőzéseket előzhetünk meg, és nem utolsó sorban, a bőrünk letisztítva tud a legjobban regenerálódni.

arctisztitas.jpg

 

3. Elfelejtjük rendszeresen radírozni az arcunkat

A rohanó napjaink során egész egyszerűen csak kimegy a fejünkből. Vagy a másik véglet, hogy túl sokszor avatkozunk az elhalt hámsejtek természetes leválásába. Egyik sem jó! A legideálisabb (ha a kozmetikus másképp nem rendeli) a heti egyszeri radírozás. A bőrünk fellélegzik, simább lesz, jobban tisztul és könnyebben szívja magába az ápoló krémeket.

radirozas.jpg

 

4. Ügyeljünk az eszközökre is

A sminkecsetek tisztítását hajlamosak vagyunk halogatni, mondván úgy is csak a saját arcunkra használjuk őket. Ne essünk ebbe a hibába, hiszen ugyanolyan szennyeződéseknek vannak kitéve, mint a fogkefénk! Az arcon levő mikro sebeket (pattanásokat) könnyen felül fertőzhetjük, ha nem kellően tiszta ecsettel sminkeljük magunkat. Érdemes külön kis neszesszerben tárolni őket, hogy kevésbé koszolódjanak.

koszosecsetek.jpg 

5. A bőr nyomkodása

Ugye, ugye?! A legrosszabb, amit tehetünk! Egyrészről nagy valószínűséggel nem tudjuk kinyomni a pattanást, megsértjük és felülfertőzzük a bőrt, másrészről pedig csak nagyobb sebet ejtünk, amit sokkal nehezebben tudunk eltüntetni. Nyilván van az a helyzet, amikor elkerülhetetlen, hogy azonnal cselekedjünk, de ebben az esetben tiszta kézzel és papír zsebkendővel próbálkozzunk. Ha azonban nincs jelenésünk, érdemes szalicilsavas tapaszt használni, ami 8-9 óra elteltével gyönyörűen visszahúzza a puklit az arcról. Termék tipp: DM – Balea Soft und Clear Anti pickel patches

nyomkodas.jpg

 

6. Kölcsönadott dolgok

Nehezen mondunk nemet, ha egy barátnőnk kölcsön kéri a sminkcuccainkat. A helyzet kellemetlen, hiszen könnyen sértődés lehet a vége, de közben tisztában kell lennünk azzal, hogy a legcélszerűbb, ha a saját felszerelésünket csak magunkra használjuk, hiszen így elejét vehetjük, hogy bármilyen kórokozó átvándoroljon egyik arcról másikra. Leggyakrabban a szemtermékeknél, azon belül is szemceruza, szempillaspirál használatánál ütközik ki az érzékenység, így ezeknél érdemes fokozottan figyelni, hogy lehetőleg csak a saját szemünkre használjuk őket.

barinok.jpg

A cikket köszönjük Kátai-Pál Edina sminkmesternekHa további hasznos tippekre vágytok, látogassatok el  a weboldalára!

 

süti beállítások módosítása