Stíler blog

A stílusos nők titkai

A stílusos nők titkai

2017. január 29. - Rigó Ági

Vannak, akik szinte mindig jól néznek ki. Mindegy, milyen nap van, vagy mi az alkalom, vannak nők, akik nem tudnak hibázni. Ahelyett, hogy irigykedve bámuljuk őket, érdemes inkább ellesni a trükkjeiket és követni a jó példát.

Persze, van aki már megszületésekor divatikon, de a nagy többségnél ez nem így van. Jól átgondolt döntések következménye, hogy valaki nap mint nap a legjobb formáját tudja mutatni a világnak, és nem (csak) tehetség vagy pénztárca kérdése.

A 3-7-14-ES SZABÁLY

Ha már van egy szuper gardróbod gondosan szelektált ruhákkal és kiegészítőkkel, ne rontsd el a dolgot! A 3-7-14-es szabály segíteni fog, mert arra hivatott, hogy megakadályozza a nem használt, feleslegesen megvett holmi felhalmozódását. A trükk rémesen egyszerű: ha valamit a vásárlást követő 3 napban nem hordtál, valószínűleg nem is volt rá olyan nagy szükséged. Ha a 7. napig sem veszed elő a szekrényből, akkor szinte biztos, hogy felesleges vásárlás volt. Innentől kezdve 14 napod van, hogy visszavidd a boltba, mert ha tovább tárolod, akkor már sosem fogod visszavinni.

4_12.jpg

A 8 ÓRÁS TRÜKK

Mindenki ismeri a reggeli rohanást, és bár millió trükköt próbálunk bevetni a megelőzésére, többnyire káoszba fullad a készülődés. Aminek természetesen a megjelenésünk is kárát látja. Ha biztosra akarsz menni, és nyugodtan készülődni, akkor szakíts pár percet arra, hogy előkészítsd a másnapi ruháidat. Vagyis 8 órával előre tervezd meg az outfitedet. Persze ideális esetben ezt akár egy hétre előre is meg lehet csinálni, de ha képlékeny a programod, esetleg változékony az időjárás, akkor a 8 órás trükk biztosítja, hogy minden változót figyelembe vehetsz, és jól megválasztott ruhában indulsz útnak.

5_12.jpg

NE DŐLJ BE A TRENDEKNEK

Aki szereti a divatot, alig várja már, hogy beköszöntsön az új szezon, és a megunt holmikat újakra cserélje. Ez rendben is van így, viszont ha szeretnél kialakítani egy magabiztos stílust, ne dőlj be minden divathóbortnak. Érdemes egyet-kettőt választani minden szezonban (például 2017 tavaszának legizgalmasabb újdonságai közül), ami illik a stílusodhoz és a gardróbban lapuló ruhákhoz, és ezekre korlátozni a vásárlásokat.

 prints_wtf_streetfsn.jpg

MATEKOZZ OKOSAN

Mikor költségvetést készítesz, oszd két részre a ruhákra szánt összeget: a ruhatárad állapotától függően 70-80% menjen a klasszikus, basic ruhatár felépítésére és fenntartására, és a maradék legyen „szabadon felhasználható”, vagyis azt költheted impulzusvásárlásra, azonnal beleszeretős dizájner holmikra, és így tovább.

3_12.jpg

NE GONDOLD TÚL

A divatlapokat vagy körülrajongott street style ikonokat érdemes megtartani, mint inspirációt, de ne gondoljuk azt, hogy az ember lányának mindig úgy kell kinéznie! Persze szuper móka hatvanféle mintát egy szettbe komponálni, vagy új rétegzési variációkat kidolgozni, de akkor sincs baj, ha neked van más életcélod. Ebben az esetben elég, ha mindig kiválasztasz egy ruhadarabot vagy kiegészítőt, és hagyod, hogy az domináljon, miközben a szett többi része nem kap hangsúlyt.

1_15.jpg

 

süti beállítások módosítása