Stíler blog

A 7 leghasznosabb gardróbrendezési tipp

A 7 leghasznosabb gardróbrendezési tipp

2017. január 28. - Rigó Ági

Ha rend van a szekrényedben, minden egyszerűbb lesz: reggelente nem keresed majd a ruhát, amit épp fel akarnál venni, és nem költesz feleslegesen olyan cuccokra, amik már ott lapulnak valahol a kupac alján, csak megfeledkeztél róluk. Összegyűjtöttük a leghasznosabb tippeket, amikkel legalább egy pár lépéssel közelebb kerülhetünk a „tökéletes gardróbhoz”.

1. ÉPÍTKEZZ KULCSDARABOKRA

Tegyük félre a basic ruhadarabokat, és vegyük sorra a feltűnőbb, nem annyira átlagos dolgokat. Ha ezek szem előtt vannak, akkor kevésbé valószínű, hogy értelmetlen dolgokat vásárolnál, hiszen a ruhatár gerince a szemed előtt lesz, és könnyen észben tarthatod, mire van éppen szükség és mire nincs.

6_8.jpg

2. NE EGYEDÜL RENDEZKEDJ!

Ha megkérsz egy barátnőt, testvért vagy akár anyut, hogy tartson veled a „nagy gardróbrendezési projektben”, sokkal jobban fogod érezni magad, ráadásul kikérheted a másik véleményét is. Megtartsam? Kidobjam? Mivel hordhatom? Milyen alkalmakra jöhet szóba? - ezekre a kérdésekre kettesben könnyebb megtalálni a választ, ráadásul a több szem többet lát elve is érvényesül, vagyis egy külső szemlélő új ötletekkel segíthet a ruháid minél jobb kihasználásában.

 

3. EGYET IDE, EGYET ODA

Ha már egyszer sikerül elérni, hogy a szekrényünkben a megfelelő ruhák legyenek a megfelelő rendszerben, elég „csak” fenntartani a helyzetet. Persze ezt könnyebb mondani, mint megcsinálni! Ha mégis biztosra akarunk menni, érdemes betartani egy szabályt: amikor veszünk valamit, egy valamitől meg is válunk. El lehet adni, vagy elajándékozni a feleslegessé vált holmit, a lényeg, hogy megmaradjon a rendszer és az átláthatóság a holmik között.

4. ÁLLAPÍTS MEG EGY SZAVATOSSÁGI IDŐT

Kétféle embertípus létezik: az egyik mindent kidobál, a másik viszont gyűjtöget. Egyik sem szerencsés, ha a ruhatárunkról van szó, inkább az arany középút megtalálására érdemes törekedni. Szabj magadnak időkorlátot: ha egy bizonyos darabot már X ideje (ez lehet 1 év, vagy 2) nem viseltél, kezeld úgy, mint aminek lejárt a szavatossága, és válj meg tőle. Néhány kivétel persze van, amit semmi szín alatt nem szabad kidobni, de a többségre igaz ez a szabály.
4_11.jpg

5. REND A LELKE MINDENNEK

Nem mindenki hallja szívesen ezt a mondatot, pedig hatalmas igazság. Ha mindennek megvan a helye, és rászoktatjuk magunkat arra, hogy használat után oda is kerüljön vissza, akkor hosszú távon fenntartható a rend, átlátható a gyűjtemény, és könnyebben indul majd a nap.

A rendezés történhet bármilyen elv alapján, ami neked megfelel: színek, outfitek, alkalmak vagy típus szerint is szervezhetjük a rendet, a lényeg az, hogy mi magunk logikusnak tartsuk, és könnyen megtaláljunk benne mindent.

 

6. VESS VÉGET A REMÉNYTELEN KAPCSOLATNAK

Mindenkinek van olyan ruhadarabja, amitől nem akar megválni, mert olyan tuti darab – de aztán végül sosem vesszük fel. Lehet, hogy egy szuper kedvezménnyel vásárolt dizájner darab, lehet olyasmi, amibe majd belefogyunk/belehízunk, vagy simán valami, ami túl merész a stílusunkhoz… de valójában sosem fogjuk őket hordani. Ha legalább háromszor megtörtént, hogy felvetted, gondterhelten nézegetted a tükör előtt, majd valami másban indultál el, az biztos jele annak, hogy ezt a holmit már sosem fogod hordani. Vegyünk egy nagy levegőt, és váljunk meg az ilyesmitől!

 2_13.jpg

7. HA IGAZÁN DRASZTIKUS VÁLTOZÁSRA VÁGYSZ

Milliószor mentél már neki a szekrénynek, egyedül vagy segítséggel hosszú hétvégéket töltve a rendszerezéssel, és még mindig nem vagy elégedett?Van, hogy a lelkünk mélyén tudjuk, hogy határozottabbnak kellene lennünk, de akkor sem megy… Ha így van vele, szánd el magad a legdrasztikusabb lépésre.

Pakolj ki mindent a szekrényből, és típus szerint – felső, nadrág, szoknya, ruha – szortírozd a cuccokat szemeteszsákokba. A következő egy hónapban öltözködj a zsákokból, de amit felvettél, az kerüljön vissza a szekrénybe. A kísérlet végén nézd át még egyszer, hogy nem maradt-e valami fontos a szemetes zsákokban, és szabadulj meg a maradéktól.

süti beállítások módosítása