Stíler blog

10 tipp, hogy boldogabb legyél idén

10 tipp, hogy boldogabb legyél idén

2017. január 04. - Rigó Ági

Újévi fogadalmak ide vagy oda, néha nem árt megállni, és átgondolni, hogy mit teszünk magunkért – és mivel ártunk önmagunknak. Összegyűjtöttünk 10 tippet, ami nem kerül semmibe, mégis egy kis odafigyeléssel sokat javíthat az általános közérzetünkön.

alek-flying-up-with-balloons-by-luis-monteiro-for-tatler-uk-1.jpeg

1. HAGYD A FOGADALMAKAT!

Az újévi fogadalmak nem mindenkinél hatékonyak. (Ha nálad igen, máris ugorhatsz a következő pontra!) Akinek az ilyesmi stresszt okoz, és a korábbi években sem ért el hatalmas eredményeket velük, akkor jobb elengedni a nagy szavakat, és helyette kis lépésekben gondolkozni.

2. IKTASS BE RENDSZERES DIGITÁLIS DETOXOT!

Könnyű hozzászokni ahhoz, hogy folyton a telefonon lógjunk (amikor épp nem a laptopot vagy a tabletet püföljük), pedig időnként jobb nélküle! Ha előre bevésed a naptáradba azt a fél napot vagy legalább pár órát, amikor nem nézel kijelzőre, nem lesz lehetetlen betartani a kúrát. Nem maradsz le semmiről, ne aggódj!

3. IGYÁL TÖBB VIZET!

Szervezetünk megfelelő hidratálása millió előnnyel jár: szebb bőr, több energia, egészségesebb emésztőrendszer – csak hogy néhány példát mondjunk. Ha ügyelsz rá, hogy mindig legyen a kezed ügyében víz vagy tea, könnyebben a szokásoddá válik majd a folytonos kortyolgatás. Ha pedig megunnád a vizet, válts egészséges limonádékra!

giphy_3_3.gif 

4. TEDD RENDBE AZ ALVÁSI SZOKÁSAIDAT!

Késői lefekvés, reggel meg elalvás, mértéktelen kávézás, aztán az ördögi kör indul újra… Mi lenne, ha mostantól megpróbálnál egy órával korábban lefeküdni? Ilyenkor érdemes megszabadulni a tévétől és a telefontól is, és inkább egy könyvet, vagy magazint lapozgatni, sőt, ez remek alkalom arra is, hogy összebújj a pároddal.

5. MENJ KÖZÖSSÉGI MÉDIA ELVONÓRA

Amint van egy szabad pillanatunk, rögtön a Facebookot vagy az Instagramot bújjuk. Betéve tudjuk, hogy melyik ismerősünk hol nyaral (és irigykedve utáljuk érte, miközben azért lájkoljuk, mert azt kell), napi 100 vicces képet és gifet küldünk körbe az ismerősöknek, és persze minden salátát lefotózunk és posztolunk, amit megeszünk. Ha meg akarsz szabadulni ettől a szokástól, elég, ha ezeket az alkalmazásokat jól elrejted a telefonodban: amint 5-10 mozdulat lesz megnyitni őket, találsz majd más elfoglaltságot is magadnak!

6. OLVASD EL A CÍMKÉT!

Ha kaját, kozmetikumot vagy ruhát vásárolunk, ritkán elemezzük ki részletesen a rajtuk található címkét, pedig hasznos lenne! Első körben magunknak teszünk jót, ha nem fogyasztunk kétes eredetű élelmiszert, vagy nem kenünk magunkra egészségtelen összetevőkből álló termékeket, de másodsorban a világon is segítünk azzal, ha nem teremtünk keresletet ezekre a dolgokra. Mindenki jól jár!
giphy_5_3.gif

7. VÁLLALJ FELELŐSSÉGET!

Akár hiszed, akár nem, a világbékét mi teremthetjük meg! Ha elborzaszt, ami a világ háborús övezeteiben történik, vagy csak simán kiborulsz, ha átmész egy hajléktalanokkal teli aluljárón, gondold át, mit tehetsz ellene. Okos cikkek és kommentek posztolása helyett segíthetsz is egy neked szimpatikus civil szervezetnek az adományaiddal, ami nem feltétlenül kell, hogy pénz legyen. Vidd el a leselejtezett ruháidat, egy pár tartós élelmiszert, vagy áldozz egy pár órát az idődből.

8. KEZDJ MOZOGNI!

Egyszer végre emelkedjünk felül a kifogásokon! A lényeg, hogy ne muszájból menjünk heti háromszor az edzőterembe – sőt, ha valaki nem rajong a teremért, nem is kell erőltetni! De érdemes legalább 10-15 percet gyalogolni minden nap, amitől máris érezhetően javulni fog a közérzetünk.

9. VÁLASSZ EGY ÉSSZERŰ ÉS TARTHATÓ DIÉTÁT!

Nagy divat mostanában a mindenmentes étkezés, de minek bonyolítanád az életed? Ha szereted a tejet és nem vagy laktózérzékeny, az nem ciki! Ugyanígy, az sem kellemetlen, ha a hétvégén nem paleo palacsintával örvendezteted meg a családot. Az egészséges és kiegyensúlyozott étkezés fontos, de hacsak nincs komoly, bizonyított allergiád, nincs értelme bonyolítani az életedet. (Elég bonyolult az anélkül is, nem?)
giphy_4_3.gif

10. NE SAJNÁLD AZ IDŐT ÖNMAGADRA!

A fodrász, a kozmetikus, a manikűr vagy a vásárlás nem felesleges hívság, hanem mindennapi, civilizált életünk része. Érdemes előre tervezni, és tudatosan időt szakítani ezekre a dolgokra, hiszen a megjelenésünk fontos képet közvetít rólunk a külvilág felé. Felejtsd el a bűntudatot, és élvezd azt a fél vagy egy órát, amit szépüléssel töltesz!

 

süti beállítások módosítása