Stíler blog

5 tuti limonádé recept forró nyári napokra

5 tuti limonádé recept forró nyári napokra

2015. június 06. - Pusztai Olivér

A fülledt nyári napokon nincs is jobb, mint egy hűsítő, házi limonádé. Tökéletesen oltja a szomjat, sokkal egészségesebb, mint az agyoncukrozott üdítők és nagyon gyorsan elkészítheted magadnak. A múltkori smoothie receptek népszerűségét látva most arra gondoltam, hogy összeírok nektek 5 tuti limonádé receptet, amit bárkinek nagyon szívesen ajánlok.

168977-600x351.jpg

Bazsalikomos-mentás limonádé

Nagyon kellemes illat és ízélményt ad ez a friss bazsalikommal és mentával ízesített limonádé. Érdekes, mert azt vettem észre magamon, hogy nem csak inni, de szagolni is szeretem ezt a limonádét és sokszor el sem tudom dönteni, hogy az illata vagy az íze finomabb.

116978_limonade07.jpg

Hozzávalók:

5 szál bazsalikom

6 szál menta

1,5 l szénsavas ásványvíz

40 ml bodza szörp

1 lime-ból nyert lime lé

 

Gyömbéres-mézes limonádé

Nagyon kellemes frissítő, mert egyszerre édes és savanykás, fűszeres ízvilága van, ami nagyon jól oltja a szomjat. Ha még ez sem lenne elég, akkor bolondítsd meg mentával, így még jobban tudod fokozni az ízvarázst. 

ginger-lemonade-3.jpg

Hozzávalók:

1,5 l szénsavas ásványvíz

2,5 evőkanál méz

5 dkg gyömbér

1 dl citromlé (frissen facsart)

 

Citromfüves limonádé

Az egyetlen limonádé, ami kisebb előkészületet igényel. A citromfüvet ugyanis le kell forrázni teaként és úgy visszahűteni. Egy biztos: megéri a fáradozást, mert az egyik legjobb hűsítő a forró nyári napokon. Ezt a limonádét főleg a távol-keleti országokban fogyasztják előszeretettel, én is ott próbáltam ki és szerettem bele azonnal. 

192061-600x351.jpg

Hozzávalók:

1,5 víz

3 marék citromfű levél

2 evőkanál barnacukor

2 citrom leve

 

Rózsás limonádé

Az egyik kedvencem! Nyilván nem a rózsasziromtól lesz olyan varázslatos a limonádé, hanem a rózsavíztől. Nem mindenki szereti ezt a nagyon jellegzetes, domináns ízt, de aki kedveli, az egész nyáron ezt fogja inni. Az elkészítése pedig nagyon egyszerű: belekevered a rózsavizet a szénsavas vízbe, majd ízesíted. A limonádéhoz csinálhatsz ötletes jégdarabokat is. Egyszerűen a nem permetezett rózsaszirmokat a jégkockatartóba teszed, felöntöd vízzel és megfagyasztod, a szervírozásnál pedig a rózsaszirmos jégkockákkal díszítheted a limonádét.

la-vie-en-rose-drink-slider-3.jpg

Hozzávalók:

1,5 l ásványvíz

2-3 evőkanál rózsavíz

8 evőkanál cukor 

1 szál nem permetezett rózsa

1 dl citromlé

1 citrom karikázva

 

Lime-os – uborkás limonádé

Aki kedveli a fanyar ízeket annak kiváló hűsítő lesz ez a limonádé. A kancsóban kevés vízzel feloldom a mézet, majd beleteszem a hosszú csíkokban levágott uborka héját, és a felkockázott fél uborkát. A meghámozott gyömbért karikázd bele és tedd be az egészet a hűtőbe, hogy egy picit összeérjenek az ízek. Nekem ez a kedvencem!

6a00e55015ee52883301761721d2a4970c.jpg

Hozzávalók:

1,5 l szénsavas ásványvíz

1 db kígyóuborka

5 dkg gyömbér

2,5 evőkanál méz

 

Olvass még több Stíler cikket:

Legmenőbb farmertrendek idén nyáron!

VIDEÓ: egy minta három stílus

BREAKING: nem is kövérít a csíkos!

Újra támad az élő Barbie!

süti beállítások módosítása