Stíler blog

Így vásárolj ajándékokat az utolsó pillanatban

Így vásárolj ajándékokat az utolsó pillanatban

2016. december 20. - Rigó Ági

Az év végi hajrá sokszor szinte lehetetlenné teszi, hogy megfelelően felkészüljünk az ünnepekre, és bár minden évben megfogadjuk, hogy december elejére meglesz minden ajándék, sokszor az ünnep előtti utolsó pár napra marad az ajándékbeszerzés. Aggodalomra azonban semmi ok, ha megfogadod a tanácsainkat, csökkentheted az ezzel járó stresszt, és a meglepetéseknek is örülni fognak szeretteid.

christmas-legends-santa-and-s1qigi-clipart.jpg

Ha már alapból hisztisen és muszájból indulsz neki valamelyik bevásárlóközpontnak, garantált, hogy úgy is fogsz onnan kijönni. Jobb esetben az ajándékokkal, rosszabb verzióban nélkülük. Végy egy nagy levegőt, és gondolj át egy pár alapvető dolgot, hogy később időt takaríthass meg.

TALÁLD KI, KINEK MIT ADSZ

Ne érezd úgy, hogy csak a drága ajándék a jó ajándék! Persze ha megengedheted magadnak, hogy ne nézd az árcédulákat, szerencsés vagy, de ettől függetlenül érdemes észben tartani, hogy ajándékozáskor nem az ár a legfontosabb!

Készíts listát arról, hogy kinek szeretnél ajándékkal kedveskedni idén, és ha nem is tudod pontosan, mit fogsz venni, jó, ha legalább ötleteket, márkákat, típusokat felírsz magadnak.

A következő kérdéseket gondold át, ha nincs kész ötleted:

  • Mennyit akarsz költeni?
  • Voltak esetleg utalások, elejtett megjegyzések az utóbbi hetekben arról, hogy mi a megajándékozott szíve vágya?
  • Van hobbija, amihez érdemes lenne vásárolni?
  • Kémkedj egy kicsit! Nézd végig a megajándékozandó Facebook és Instagram profilját, hátha megosztott valamit az utóbbi időben, ami ihletet adhat!
  • Ha még mindig nincs ötleted, gondold át, hogy hogyan töltitek együtt az időtöket? Mik voltak az év legszebb pillanatai együtt? Keress olyan ajándékot, ami erre emlékezteti majd!
  • Ne veledkezz meg az élményekről! Egy főzőtanfolyam vagy sítúra ötletes ajándék, ráadásul örök emlék lehet.

 

KÉSZÜLJ FEL!

A technika vívmányait kihasználva a nappalid kényelméből kutathatsz a neten. Így nem fogsz feleslegesen olyan üzletekbe menni, ahol úgysem találod meg, amit keresel, ráadásul a költségvetést is pontosan megtervezheted.

Ha már tudod, hogy mit keresel és hol, érdemes megtervezni az útvonaladat is: minek bolyonganál a zsúfolt plázában, ha csak 3 üzlet az, ami valóban érdekel? Ha pedig igazi különlegességekre vágysz, valószínűleg egy kellemes sáta a Belvárosban nagyobb eséllyel lesz eredményes, hiszen szuper ünnepi boltok nyíltak idén is.

Mindezekkel együtt is tudnod kell, hogy nem a bevásárlókörút lesz az ünnep fénypontja. Készítsd fel magad testileg és lelkileg is arra, hogy túléld a karácsonyi őrületet!

 

 

NE ENGEDD, HOGY ELKAPJON A GÉPSZÍJ!

Mariah Carey üvölt a hangszórókból és bevásárlószatyrokkal megrakott emberek vonulnak az üzletekben. Viszont jobb, ha te tovább koncentrálsz, hiszen ha már szépen megtervezted a karácsonyi shoppingot, kár lenne, ha hagynád magad kizökkenteni belőle.

Ha szemezni kezdesz valamivel, ami nincs a listán, gondold át kétszer is: te örülnél egy ilyennek? Találsz jobb ajándékot is? Csak akkor csábulj el, ha valóban van értelme! Egy huszadik doboz csokitól vagy egy butácska sapkától senki nem lesz vidámabb (Gombóc Artúrt leszámítva).

 

HA SEHOGY SEM TALÁLOD A TÖKÉLETES AJÁNDÉKOT

Ami nem megy, azt kár erőltetni! A klasszikus ajándékok nem véletlenül számítanak évek óta slágernek, hiszen jó eséllyel szerezhetünk velük örömet. Hölgyeknek csodás kozmetikumokat lehet választani, hiszen mind ismerünk valakit, akinek sosem elég a rúzsból vagy épp a parfümből! Csak arra figyeljünk, hogy ne a cikin unalmas és személytelen megoldásokat kerüljük. Különösen férfiak esetében könnyű belecsúszni a béna nyakkendő/zokni ötletekbe, amit kibontva senki nem tud őszintén mosolyogni.

Ha pedig végképp leblokkolnánk, irány a kassza, és kérjünk ajándékutalványt! Ezt is személyessé teheted egy kedves kísérőkártyával, szívhez szóló üzenettel és kreatív csomagolással.

süti beállítások módosítása