Stíler blog

7 ajándék, amit biztosan ne vegyél egy férfinak karácsonyra

7 ajándék, amit biztosan ne vegyél egy férfinak karácsonyra

2016. december 17. - Pusztai Olivér

Egy elfuserált karácsonyi ajándéknál nincsen szörnyűbb! Hiába ismerjük jól szeretteinket, amikor ajándékválasztásra kerül a sor, szinte semmi nem jut eszünkbe és tanácstalanul állunk a boltok kirakatai előtt. Nem könnyű megtalálni a megfelelő ajándékot, viszont egy dologban biztosan tudunk segíteni: a következőket semmiképpen ne vedd meg szeretett férfi ismerősödnek, ha jót akarsz magadnak. o-christmas-men-facebook.jpg

SABLONAJÁNDÉKOK: ZOKNI, ALSÓNADRÁG ÉS NYAKKENDŐ

A hasznos ajándékoknál kiábrándítóbb dolog a földön nincsen. Kizárt dolog, hogy bárki az életben örült volna olyan személytelen ajándékoknak, mint ez a három. Főleg, hogy ezek azok, amiket a férfi szeret maga megvenni. Hiszen mi, férfiak tudjuk, hogy milyen a jó és kényelmes alsónadrág, hogy milyen árnyalatú nyakkendő az, ami hiányzik még a gyűjteményből – ami tökéletesen fog illeni a megfelelő gallérú inghez – és melyik az a zokni, amit mindenképpen pótolni kell. Ha valaki nem ismeri az adott férfi stílusát, jobb, ha SEMMILYEN ruházati és szépségápolási terméket nem vesz. Ez mind ízlés kérdése, és az, ami nekünk tetszik, nem biztos, hogy a megajándékozottnak is tetszeni fog.

 

ÉLETVEZETÉSI ÉS ÖNSEGÍTŐ KÖNYVEK

„Tényleg ekkora szerencsétlen lennék, hogy ilyen könyvekre van szükségem?”– Nagyjából ez az első gondolata a vérig sértett büszke férfinak, amikor a mérhetetlen közhelyekkel teli életvezetési tanácsokkal ellátott könyvet kibontja. Még ha jó szándékkal is veszed, vagy netalán szükségét érzed a könyvnek, NE ajándékozz ilyet!!!

 

DROGÉRIÁS AJÁNDÉKCSOMAGOK: A LEGROSSZABB

Az ilyen típusú ajándék majdnem felér az első pontban taglalt zoknis kérdéssel. Kevés pasi értékeli olyan nagyra a szuper finom illatú, kézműves szappant, mint a hölgyek. Tusfürdőt, szappant, izzadásgátlót nem illik venni a másiknak, azt fogja hinni magáról, hogy büdös. 

A parfüm jó ötlet lehet, csak nehéz eltalálni az ízlést, jól kell ismerni hozzá az illetőt. Ha tudod, milyen illatot használ, és az milyen illatcsaládba tartozik, könnyebben választhatsz parfümöt neki. Segít még, ha figyelembe veszed a megajándékozott életkorát, személyiségjegyeit, de sokszor az üveg színe és formája is utal arra, hogy milyen főzetet tartalmaz. 

 

HÁZTARTÁSI ESZKÖZÖK, KISGÉPEK: AMIVEL DOLGOZOL, AZ NEM AJÁNDÉK

A technikai kütyüket ne keverjük össze a háztartási eszközökkel és kisgépekkel. Míg egy tablet, házimozi rendszer, vagy okosóra felvillanyozza a férfit, a mobil grillsütő nem biztosan. Még akkor sem, ha éppenséggel szeret sütni-főzni.

 

BEKERETEZETT FOTÓ: TUDSZ TE ENNÉL KREATÍVABB LENNI!

Nincs is szebb és romantikusabb, mint egy bekeretezett fotó a kedveseddel. Míg egy nőnél az ilyen ajándék láttán könnyek szöknek a szemekbe, ez nem feltétlenül igaz a férfiakra, akik alapvetően nem annyira érzelmesek, mint kedveseik. Hagyd el ezeket a az ajándékokat és vásárolj inkább élményt a párodnak, akár olyat is, amit aztán közösen élhettek át. Sokkal jobban fogja értékelni, mint egy kötelező tárgyat, amit ki kell tennie, nehogy téged megsértsen.

 

ÉKSZER: ÚGYSEM FOGJA ÉRTÉKELNI

Kevés férfi szereti a kiegészítőket, főleg ha ékszerekről van szó. Ha már ékszer, akkor legyen karóra! Érdemes megnézni, hogy milyen csontozatú/vastagságú az illető csuklója. Kicsi, vékony  csuklóra finom, bőrszíjas óra illik, erős csontozat esetén jobban működnek a vastagabb fém „óriásórák” is. Ha mindenképpen kiegészítőben gondolkozol, vásárolj egy szép táskát, amit minden nap tud használni és ami biztosan hiányzik a ruhatárából.

265d88e7b255c2b3de8044a60670add9.jpg 

RUHÁK, CIPŐ: CSAK HA TÉNYLEG JÓL ISMERED

Ez megint erősen stílus kérdés és az, hogy mennyire ismered az illetőt. Nincs annál rosszabb, mint amikor el kell játszani, hogy az új karácsonyi csúnyapulcsi mennyire tetszik nekünk, pedig nem is. Főleg, ha a méret sem jó, hiszen kifejezetten nagy nyűg az ünnepek után visszavinni és kicseréltetni. Ha tudjuk, milyen márkát szeret, vásároljunk ajándékutalványt, hogy ő választhassa ki azt, ami valóban tetszik, és amire valóban szüksége lehet.

 

süti beállítások módosítása