Stíler blog

Argánolaj, az igazi csodaszer

Argánolaj, az igazi csodaszer

2016. november 14. - Pusztai Olivér

Egy csodálatos olaj, ami ápolja a hajat, a bőrt és a körmöket. Egy igazán multifunkcionális hatóanyag azoknak, akik a természetes szépülés hívei és hisznek a több száz éves marokkói szépségápolási praktikákban. Használhatod kúraszerűen, de lehet állandó alapanyaga is a fürdőszobai kozmetikumaidnak. Íme az elixír, amit ha egyszer kipróbálsz, örökké része lesz a szépségápolási rutinodnak.
uses-for-argan-oil.jpg

A régi, jól bevált szépségápolási trükkök, praktikák anyáról lányára szálltak hosszú-hosszú évszázadokon át. Vannak köztük megdöbbentő és olykor vicces szokások, de a legtöbbje valószínűleg azért maradt fent, mert valóban működik. Nagyon sok szépítő csodaszert kapunk a természettől, amit érdemes használni. Főleg télen, amikor különösen oda kell figyelni, hogy a bőrünket megvédjük az extrém külső környezeti hatásoktól. 

 

ARGÁNOLAJ, AZ OLAJOK KIRÁLYNŐJE

Így is szokták emlegetni ezt a fantasztikus regeneráló hatással bíró természetes olajat, amit nagyon sok készítményben megtalálhatunk. A Marokkóban honos argánfa csonthéjas terméséből hideg préselés után nyerik ki az olajat, ezzel megkímélve a hőkezeléstől a természetes hatóanyagokat. Hihetetlen mennyiségű vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz. Késlelteti a bőr öregedését, finomítja az idő múlásának jeleit, ápolja az igénybe vett száraz bőrt és felveszi a harcot a hegesedett, sérült bőrrel szemben is, azaz az égési sérüléstől a terhességi csíkig szinte mindenre lehet használni.

 19021093_ml.jpg

MINDEN BŐRTÍPUSRA HASZNÁLHATÓ?

Igen. A zsíros, pattanásos bőrűek általában kerülik az olajos, nehéz krémeket és arctisztítókat, de az argánolaj ebben is más. Felmerül a kérdés, hogy egy nehéz olaj hogyan lehet gyógyító hatással a bőrre? Először is azért, mert a könnyed szerkezetű olaj elsődlegesen a faggyútermelésre hat, így képes csökkenteni a pattanásokat a bőrön. Nagyon sok E-vitamin van benne, amire mindannyiunknak szüksége van.

Télen, amikor hamarabb kiszárad a bőrünk, különösen fontos, hogy használjuk ezt a csodaszert. Persze az olaj nem elég, fontos, hogy állandóan és rendszeresen tisztítsuk és ápoljuk az arcunkat, úgy, ahogyan az évszak megkívánja.

 

A FÉNYES, EGÉSZSÉGES HAJÉRT

A hajolajok jótékony hatásáról már korábban beszámoltunk. Sajnos sokan követnek el hibákat a hajápolás közben, és azt is elfelejtik, hogy egész évben gondoskodni kell a hajunk és fejbőrünk egészségéről: nyáron az UV sugarak és a tengervíz szárító hatása miatt, télen pedig a hideg okoz komoly problémákat a hajnak.

hair-treatment_1.jpg

Persze a legtöbb balzsam és sampon tartalmaz „tápláló” olajokat, de tiszta argánolajat egyik sem, amit pakolásként tehetünk fel a hajra. Másik előnye a többi olajjal szemben, hogy nem nehezíti el a hajszálakat, könnyen felszívódik és minden hajtípusnak tökéletes.

 

EZEK A LEGJOBB ARGÁNOLAJ TERMÉKEK

Arcra válaszd Weleda gránátalmás éjszakai krémet, ami nagy mennyiségben tartalmaz argánolajat is. A Dr. Organic arcápoló olaj igazi bio argánolajat tartalmaz, melyben édesmandula-, valamint csipkebogyóolaj is megtalálható, főleg a téli hidratálásban segít sokat.

organ-oil.jpg

Hajápoláshoz érdemes kipróbálni az Avon marokkói argánolajat tartalmazó Advance Techniques termékcsaládját, és a L’Oréal Professionnel különleges szépségolaját, a Mythic Oilt.

Testápoláshoz jó választás a Garnier Ultimate Beauty bőrszépítő olaj, amelyben argán-, maka-, mandula-, dámdió-, és rózsaolaj is van, így egy csapásra selymessé varázsolja a bőrt. Az Yves Rocher testápolója is zseniális választás, amiből egy tejes termékcsaládot szerezhetsz be.

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

4 anyag, amiben nem fogsz vázni 

10 szépségápolási termék, amit ne ossz meg senkivel

Sokkoló igazság a fogkefék tisztaságáról

Hogyan vásárolj pólót magadnak

 

süti beállítások módosítása