Stíler blog

Hogyan tűnjön drágábbnak a sminked?

Hogyan tűnjön drágábbnak a sminked?

2015. június 16. - Dobos Emese

Mi, lányok, nehezen távozunk üres kézzel egy-egy drogéria-túra után. Ki ne szemezgetne (és vásárolna) örömmel a sokszor leértékelt sminkcuccokból a kötelezően beszerzendő kellékek után? Ezért most nézzünk néhány tippet, hogy varázsolhatunk fényűző sminket magunknak a párszáz forintos dekorkozmetikumokkal! Nézz ki úgy, mintha egy divatmagazinból léptél volna ki!

489c9b4febaef06bb9dafcf3985884b8.jpg

Ki ne szembesült volna még olyannal, hogy a csábító – természetesen már megvásárolt – termékkel mégsem volt elégedett? Hogy nem tartott sokáig a körömlakk, vagy az olcsón megvett szemhéjpúdernek csak a teteje volt olyan szépen fénylő. Persze azt azért nem jelenteném ki teljesen, hogy az ár egyenesen arányos a minőséggel, mert kivételek mindig vannak.

Akkor is érdemes az olcsóbb verziót választani, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban. Hatalmas trend idén a kék szemhéjpúder, de biztos, hogy akarom? Jó lenne mesterien kezelni a szemhéjtust, de vajon lesz idegrendszerem tökélyre fejleszteni a tudományt? Mindig is szerettél volna élénk rúzst hordani, de nem vagy biztos benne?

A fényűző smink természetesen a körültekintően megválasztott árnyalatokon is múlik, valamint arról se feledkezzetek meg, hogy a kevesebb több! Ha például a bőrödtől elütő színű alapozót használsz, semmit sem érsz ezekkel a praktikákkal. Ki szeretne nyáron vastag sminkben fülledni?

Nem tökéletes az alapozó?

Keverj bele egy kis hidratálókrémet. Sokkal könnyebb lesz felvinni és nyáron az sem utolsó szempont, hogy könnyebb lesz, puhább lesz az állaga. Ráadásul a bőrödnek is jót tesz! Akár fényvédő faktorral rendelkező krémet is hozzáadhatsz, és szinte kész is a házi BB-krémed!

smink1_1.jpg

Lehetne mit javítani a szemceruzádon?

A megoldás egyszerű: a hegyét mártsd folyékony highlighter-be. Kim Kardashian óta még a laikus, otthon sminkelők is megismerkedtek a kontúrozással, ha nem is használod minden nap, biztosan van otthon. Nos, a highlighter erősít a ceruza színén és szinte gélszerű, könnyen kenhető állagot ad a kissé kemény szemceruzádnak.

smink2_1.jpg

Turbózd fel a szempillaspirálod!

Ugye senki nem használja 3 hónapnál tovább a szempillaspirálját? Akár idő előtt beszáradhat, de pár csepp sminklemosóval vagy műkönnyel (természetesen elkeverve) új erőre kap. Nem is beszélve arról, hogy ha egy keféjét nagyon megszeretted, gond nélkül használhatod azt egy másik festékkel. Csak ne felejtsd el maradéktalanul eltávolítani az előzőt!

smink3_1.jpg

Csodásan fénylő ajkak 

Neked is tetszenek a kifutókon és divatfotókon látott, csodásan fénylő ajkak? A rúzsod után használj szájfényt! Ez lehet átlátszó, a rúzsoddal egyező színű, de akár sötétebb is. Az eredmény: drámaian fénylő, érzéki ajkak.

jamienelson_cosmofeb2013_2.jpg

Körömjavítás

Sokan elfeledkeznek a körömlakkozás megfelelő alapozásáról is: érdemes a körömlakklemosóval való áthúzás után finoman egyenletesre polírozni a körmök felületét. Így garantáltan minden zsírtól, szennyeződéstől megszabadítod a körmöd, ami pedig segít abban, hogy a választott lakk tovább fenn maradjon és egyenletesebben terüljön. Ne feledkezz meg a fedőlakkról sem!

nail-polish.jpg

További stíler szépségtippek:

süti beállítások módosítása