Stíler blog

A legjobb frizurák a nyári forróságban

A legjobb frizurák a nyári forróságban

2015. június 13. - Rigó Ági

A kánikula és a hosszú haj elsőre nem igazán kompatibilis egymással, de azért vannak stílusos megoldások! Remek frizuratippjeink vannak, amelyekkel garantáltan jobban bírod majd a hőségriadót.

Mikor már egyébként is elviselhetetlen az időjárás, és még a hajunk is melegít, nem sok energia jut arra, hogy jól is nézzünk ki. Pedig igazából elég csak 5-10 perccel több időt fordítani a frizurára, hogy meglegyen a wow-faktor. Ha pedig csodásan feltűztük a hajunkat, ne feledkezzünk meg egy pár csillogó fülbevalóról sem!

Felturbózott lófarok

Ha a sima lófarok már unalmas, érdemes fonással kombinálni. Ez a frizura enyhén hullámos hajból áll a legjobban – de hát kinek nem kezd el göndörödni a haja a trópusi klímában?! A jó hír, hogy nem is kell harcolni ez ellen, csak készíteni egy-két szabálytalan fonatot, amit a szabadon hagyott résszel együtt egy copfba foghatunk össze. Miután kész a nagy mű, érdemes itt-ott kihúzni a szálakat, hogy még lazább legyen az összhatás.

pony.jpg

A hamis bob

Ezt a frizurát a világsztárok inspirálták: Beyoncé, Eva Longoria, Kate Beckinsale és sokan mások jelentek már meg hamis bobbal. Ennek lényege, hogy az enyhén tupírozott hajat tincsenként feltekerjük, hullámcsattal rögzítjük, és aztán úgy rendezzük el, mintha eleve vállig érő frizuránk lenne. A videóban részletesen megmutatjuk, milyen egyszerű elkészíteni ezt a frizurát!

A konty és a lófarok

A legegyszerűbb és legelterjedtebb megoldás, ha copfba kötjük vagy balerina kontyba csavarjuk a hajunkat. Itt igazából a kivitelezésre érdemes figyelni: döntsük el, hogy az egyenes, „lenyalt” változatra megyünk vagy inkább a kócosra, de félúton ne álljunk meg. Az egyenes hajhoz érdemes komolyan venni a hajlakk használatát, hogy megszabaduljunk a kósza szálaktól. Ha viszont a kócos változat mellett döntünk, akkor jöhet egy kis hajtő emelő por vagy szárazsampon, és akár némi wax-szal is átdörzsölhetjük a tincseket, hogy szebb textúrát érjünk el.
lead_1.jpg

Koronázd meg a megjelenésed

Az igazán hosszú hajúak vannak előnyben, hiszen ennek a frizurának a lényege, hogy a fonat körülöleli az egész fejet. Csak a kézügyességen múlik, hogy milyen fonási technikát alkalmazunk, de itt sem törekszünk tökélyre. A cél, hogy inkább egy hippis, laza összhatás szülessen, ne pedig Julia Timosenkot utánozzuk.
crown.jpg

A legjobb kiegészítő: kendő

A hajba kötött kendő vagy bandana igazi retró hangulatot tud teremteni. Stílusos és praktikus megoldás a strandon, de akár az esti koktélok mellé is jól mutat. Ez utóbbi esetben fejeld meg a készülődést dögös rúzzsal és határozott szemhéjtussal a tökéletes pin-up feeling érdekében.

bandana.jpg

süti beállítások módosítása