Stíler blog

A legrémesebb nyári férfi divatbakik

A legrémesebb nyári férfi divatbakik

2015. június 08. - Pusztai Olivér

Télen a sok fekete kabát eltakarja azt a drámát, ami egyes férfiak öltözékén uralkodik. De ahogy a hőmérséklet emelkedik, egyre szürreálisabb dolgokat láthatunk – és nemcsak a strandon. Elszabadult gallérok, zoknik, hasitasik és logók sokkolják a nagyérdeműt. Vegyük hát őket sorra, hátha sikerül valakit jó útra téríteni!

top-ten-fashion-mistakes-men-make.jpg

A felhajtott gallérú póló

A felhajtott gallér komoly múltra tekint vissza: a 20. század előtt szinte minden gallér álló volt, és csak a tömeggyártásnak köszönhetően hajtották le őket. Aztán Ralph Laurennek és a Lacoste-nak köszönhetően a krikett és golfpólók gallérját ismét felhajtották. Ennek rémesen egyszerű oka volt, hogy játék közben ne égjen meg a nyakszirt. Azonban sok férfi azt gondolja, hogy roppant menő megjelenést kölcsönöz, ha ezt a városban is így hordja, pedig a nyolcvanas évek vége óta csak akkor az, ha időutazók vagyunk. 

retro_90.jpg

A zokni-szandál kombó

A zokni-szandál kombó olyan, mint a kilógó orrszőr: egyszerűen nincs rá mentség! Én tényleg nem értem, hogy kinek és legfőképpen milyen indíttatásból jut eszébe egy nyitott lábbelit zoknival kombinálni. Akkor már vagy legyen zárt cipő titokzoknival, vagy szandál, de csupasz lábbal. Egyébként, ha bővebben érdekel, hogy hogyan kell helyesen megválasztani a zoknit az adott szettedhez, akkor katt ide.

post_173277_20140607183112.jpg

Rövidujjú ing nyakkendővel

Nyáron a legnehezebb összeállítani az irodai szettünket, hiszen fontos, hogy kényelmes legyen, jól érezzük magunkat benne, és megfeleljen az munkahelyi öltözködési szabályoknak is. Én alapvetően nem tartom jó ötletnek a munkahelyre a rövidujjú inget, de ha ezt mind megfejeljük egy nyakkendővel, akkor már egészen biztos, hogy senki nem fog komolyan venni minket. Az ok egyszerű: egy 6 éves kisdobos kinézetű férfi inkább tűnik röhejesnek, mint komolynak. Manapság már nagyon jó, természetes anyagú ingeket lehet kapni, nagyon jól szellőznek… a rövidujjút pedig tartsd meg szabadidős viseletnek.

short-sleeve.jpg

Oldalzsebes és háromnegyedes nadrágok

Nálam ide tartozik a háromnegyedes/oldalzsebes halásznadrág és a túranadrág is. A non plus ultra, ha ezt párosítják Crocs-szal, vagy egy vastagabb szárú sportcipővel, csak hogy még kényelmesebb legyen. Aztán ne lepődjünk meg, ha a delikvens a pecabotját az Erzsébet téri lábáztatóba dobja. Ez a szett inkább maradjon meg a hétvégére és a telekre, helyette pedig ajánlok egy örök klasszikust, a chino nadrágot.

20150415muykfclxmvt0rpjytkbl.jpg

A napszemüveg-viselés művészete

Két verzió van: amikor hétköznapi és casual öltözékhez sportszemüveget párosítanak, vagy amikor szélvédőméretű és –alakú napszemüvegekben rohangálnak egyesek az utcán. Válassz helyette klasszikus, maszkulin napszemüveget, amiről itt írtunk bővebben. És ha kíváncsi vagy, hogy milyen típus illik leginkább az arcodhoz, akkor itt is kattints:)

Tud ez még kínosabb lenni, mégpedig akkor, amikor már lemegy a nap, de még mindig rendületlenül hordják az ízléstelen darabot. Ahogyan nem edzünk cilinderben, úgy nem hordunk biciklis és egyéb speciális sport napszemüveget sem utcai viselethez, pláne éjszaka. 

untitled_4.jpg

Hagyjuk már a logókat

Egy másik kellemetlen trend, a hatalmas logókkal díszített ruhadarabok divatja. Napszemüveg, táska, póló – csak hogy a legnépszerűbbeket említsük. Engedjük el, a kilencvenes évek vége óta már Moszkvában sem menő a hivalkodó márkajelzés. 

d9c2c3bad5c8701c4bab474a6bd9ae55.jpg

Mély kivágású V pólók

A mély kivágású V nyakú felsőket hagyjuk meg a hölgyeknek, hogy csodálhassuk a dekoltázsukat. Uraknak azért nem ajánlom, mert a férfi dekoltázs - hogy is fogalmazzak - nem férfias. Még akkor sem, ha akkora mellizmod van, mint Schwarzeneggernek. Értem, hogy meg kell mutatni, de higgyük el, hogy ez egy sima V, vagy sportnyakú pólóban is látszik. 

5dda42ad7c2402cc82e06306d4bf449e_1.jpg

A jóságos hasitasi

Ez a förmedvény még a 80-as, 90-es évek egyik szörnyszülöttje, ami valamilyen érthetetlen oknál fogva egyes férfiaknál becsípődött és bizony a mai napig rendszeresen hordják. Ezt sem derékon, sem vállon nem viseljük még akkor sem, ha egyes divatházak, például a Louis Vuitton vagy a (már megszűnt… talán épp ezért?!) D&G szezonról szezonra megpróbálja visszahozni a divatba. Ami a kifutón jól mutat, nem biztos, hogy azon kívül is életképes. Helyette számtalan divatos férfi táskát tudok ajánlani, amit korábban már összegyűjtöttem nektek itt.

12191_95825_500x300-1369389279.jpg

 

Olvass még több Stíler cikket:

Legmenőbb farmertrendek idén nyáron

15 tipp, hogy gyorsabban elkészülj reggelente

3 legmenőbb férfi hajtrend a nyári szezonban

5 tuti limonádé recept forró nyári napokra

süti beállítások módosítása