Stíler blog

Hogyan éld túl a hosszú repülőutakat

Hogyan éld túl a hosszú repülőutakat

2015. április 06. - Pusztai Olivér

A New York-i divathétre látogatott a Stíler, ami annyit tesz, hogy egy 12 órás repülőutat kellett túlélni. Én személy szerint imádok repülni, viszont utálom, amikor egy hosszú repülőút után úgy nézek ki, mint egy számkivetett menekült, lelakott testtel és arccal. Az útjaim során aztán összeválogattam egy túlélőcsomagot. Gondoltam, megosztom veletek.

 kepernyofoto_2015-04-04_10_55_00.png

Amikor 9 órán keresztül 36.000 láb magasan repesztesz majd 1000 km/órával, az bizony meglátszik rajtad. Az állandó száraz levegő, a mesterséges kabinnyomás, a kötelező egyhelyben ülés, az ülések feletti légbefúvás, mind csak rosszat tesz a bőrödnek és a szervezetednek. Azonban ha pár tippet betartasz, garantáltan frissen fogsz leszállni a gépről úgy, mintha csak négy megállót utaztál volna a négyeshatoson.

Belső hidratálás

A repülés előtt fél nappal már semmilyen sós ételt ne egyél és kezdj el hidratálni. A gépre is úgy szállj fel, hogy a shopban már vettél egy nagy üveg ásványvizet. A belső hidratálás ilyenkor a legfontosabb: rendszeresen igyál sokat!

Külső hidratálás

Válassz a szokásosnál egy picit zsírosabb krémet az arcodra és külön a kezedre. Ne feledkezz meg a természetes alapanyagú ajakírról sem. Bőven lesz időd felkenni ezeket, míg a légiutas-kísérők elmutogatják az összes vészkijáratot. :) 

Fő a kényelem

Aki farmerban, szűk nadrágban és kényelmetlen ruhában indul egy ilyen repülőútra az vessen magára. Az alacsony légnyomás miatt a keringésed lelassul, bedagad mindened. Én váltóruhát viszek magammal és a gép indulása előtt átöltözöm. Az ékszereket is leveszem és laza gumírozású, vastag zoknit és szabadidőt veszek fel. (Ebben aludni is kényelmesebb, nem fog gyűrődni az utcai ruhám, a keringésem pedig egyenesen imádni fogja.)

A tökéletes frizura megtartása

A legjobb segítség nem más, mint a por állagú száraz sampon! Leszállás előtt a mellékhelyiségben szépen feltúrbózod a frizurád és úgy fogsz kinézni, mint Claudia Schiffer a Wella reklámban. :)

Óvd a szemedet is

A különböző műkönnyek, érösszehúzó és szemfehérítő cseppek ilyenkor csodákra képesek. Kitisztul a tekinteted, és nem tűnik a szemed fáradtnak.

Frissítő kendő minden mennyiségben

Manapság külön tudsz venni az arcodra is frissítőkendő csomagokat. Nagyon sok oldott vitaminnal és hidratáló anyaggal ellátva. Ébredés után azonnal felfrissít.

süti beállítások módosítása