Stíler blog

6 zuhanytrükk kánikulára

6 zuhanytrükk kánikulára

2017. augusztus 02. - Rigó Ági

Az extrém meleg rendkívüli trükkökért kiált. Most igazán érdemes bevetni minden kis apróságot azért, hogy enyhítsünk a kánikula hatásain, és így túléljük ezt a néhány napot. Egy frissítő zuhany mindig jól jön, pláne, ha kihozzuk belőle a maximumot!

good-quality-sexy-bath-shower-cap-for.jpg

A legcélszerűbb megoldás persze, ha egész nap egy kellemes hőmérsékletűre hűtött helyiségben kortyolgatjuk kedvenc házi limonádénkat, de ezt ritkán tehetjük meg. Így aztán érdemes minden apró szalmaszálba belekapaszkodni, hogy elviselhetőbbé tegyük a szokatlan meleget. Nem mindegy, hogyan öltözünk fel közel 40 fokban, mit eszünk, és az sem, hogy hogyan zuhanyozunk.

1. HIDEG VAGY MELEG?

Van, aki arra esküszik, hogy melegben minél forróbb víz ajánlott. Persze mindenre találhatunk logikus magyarázatot, de a hideg víz mindenképpen kellemesebbnek tűnik! A hideg zuhany előnye, hogy csökkenti a bőrünk hőmérsékletét, így később melegszik fel a szervezet újra az izzadási pontig. Emellett a hideg víz hatására a hidratáló krémeket is hatékonyabban magába zárja a bőrünk.

giphy_21.gif

2. APROPÓ, HIDRATÁLÁS!

A nagy melegben a fejünk is jobban izzad, így gyorsabban zsírosodik a haj, gyakrabban kell mosni. Ez eddig tiszta sor, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez a „zsírosodás” nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetünk a hajkondícionáló használatáról! A napsütés és a strandolás extrém módon szárítják a hajat, így nyáron különösen figyelni kell a megfelelő táplálásra.

giphy_3_8.gif

3. RAGADD MEG A LEHETŐSÉGET

Egyéni megszokás és életmód kérdése, hogy naponta egyszer vagy kétszer fürdünk. Azonban extrém melegben az izzadás foka is megnő, így érdemes minden alkalmat megragadni. Ha kihagyod a hajmosást, 5 perc alatt készen lehetsz, és a friss érzés bőven megéri ezt az időt!

giphy_1_8.gif

4. HA NEM TUDSZ ALUDNI A MELEGTŐL

Sokaknak okoz gondot elaludni a melegben, és nincs is rosszabb annál, mikor nem elég, hogy egész nap izzadunk, még kialvatlanok is vagyunk. A pihentető alváshoz számos lépés vezet, és nyáron a korábban említett hideg zuhany itt is hasznos lehet: ha kellően lehűtött testtel bújunk ágyba, könnyebben elalszunk!

giphy_4_7.gif

5. RADÍROZZ, HA MÁR OTT VAGY

A bőrradírozás nyáron kiemelten fontos: szebben és tartósabban barnulunk, ráadásul ez a leghatékonyabb módja a száraz foltok eltüntetésének. Nyáron sokkal többet mutatunk a bőrünkből, így érdemes extrán törődni vele, hogy mindig ragyogó és pihe-puha legyen.

giphy_2_7.gif

6. MARADJ FRISS MINÉL TOVÁBB!

A zuhany után mielőbb érdemes testápolót használni, hogy az minél jobban beszívódjon a bőrbe, és aztán jöhet a parfüm a megfelelő testrészekre! Ne feledd, ha (az illatmentes) testápolóra tesszük a parfümöt, extrán hosszan tart majd az illata.

giphy_5_7.gif

süti beállítások módosítása