Stíler blog

Hova fújjam a parfümöt, hogy hosszan tartson?

Hova fújjam a parfümöt, hogy hosszan tartson?

2017. június 12. - Pusztai Olivér

Millió dolog befolyásolja, hogy a parfüm illata mennyire lesz tartós a használat után. A minőség és hasonló tényezők mellett az is nagyon fontos, hogy hogyan használod, vagyis például az, hogy hova fújod. Ahhoz, hogy minél tovább megmaradjon az illat a bőrödön, érdemes megtalálni a legfontosabb pulzuspontokat.

 perfume_feat_0.jpg

Korábban már írtam arról, hogy mikor és hogyan használd a parfümöt, illetve, hogy hol tárold. Most pedig arról lesz szó, hogy hova fújjuk annak érdekében, hogy az illat minél tovább megmaradjon és állandóan körüllengjen bennünket.

Fontos megjegyezni már az elején, hogy a túlzott parfümhasználat nem szerencsés, ugyanis az orrunk hamar elfárad és bár mi hamar megszokjuk az illatot, de ettől függetlenül a környezetünk érzi. Ez főleg az erősebb főzetek esetén fontos, vagyis eau de toilette-nél, ami körülbelül 4 órán át érezhető, és az eau de parfumnél, ami akár 6 órán át érezteti illatát. A legerőteljesebb és legkoncentráltabb kivonat a parfum, ez képes 16 órán át is hatni.

 

HOVA FÚJJAM A PARFÜMÖT?

A mondás szerint oda, ahol szeretnénk, hogy megcsókoljanak! Nos, nem teljesen, de van benne igazság. Mivel az illatokat a testhő aktivizálja, érdemes olyan helyre fújni, ahol a pulzuspontok is vannak:

  • a fülek mögé
  • a nyakra
  • a fejtetőre (nem is gondolnád mennyit párologtatsz itt)
  • a csuklóra
  • a dekoltázsra
  • a térd hajlatába (ezen mindenki megdöbben, és szinte senki sem használja ki a lehetőséget, pedig zseniális hely, hiszen a fizika törvényeit használjuk ki. A meleg, illatos levegő ugyanis felfele száll, így egy kellemes illatfelhőben lehetünk egész nap, ami egyáltalán nem lesz túl erős vagy émelyítő.)

 

HASZNÁLJ GLICERIN TARTALMÚ TESTÁPOLÓT VAGY KRÉMET

A glicerin képes magába zárni az illatanyagokat, ezzel meg tudjuk növelni a parfüm „hatóidejét” is. Válassz illatanyagmentes testápolót, és fürdés után nagyon vékonyan kend be azt a területet, amit parfümözni fogsz, majd azonnal permetezheted is az illatodat.

 

NE DÖRZSÖLD A PARFÜMÖZÖTT BŐRÖDET

Nagyon sokan hibát követnek el akkor, amikor a parfüm fújása után a csuklójukat összedörzsölik, majd a nyakukhoz emelik kezüket. Nem szabad! A parfüm illatmolekulái ilyenkor összeroncsolódhatnak, azaz megtörnek. A legjobb módszer, ha 10-15 cm távolságról fújod, és hagyod, hogy megszáradjon a bőrödön.

 

MIKOR, MILYEN PARFÜMÖT HASZNÁLJAK?

Ahogyan az öltözködésnek, úgy a parfümhasználatnak is megvannk a a maga írott és íratlan szabályai. Ne feledd, hogy a parfüm árulkodik a jellemedről, és persze az sem mindegy, hogy korodnak megfelelően milyen illatkompozíciót választasz.

 

Egy parfüm nem uralhatja a teret és a környezetet. Itt is igaz, hogy a kevesebb több, vagyis a mértékkel használt, különleges illat mindig illőbb lesz, mintha magadra borítanál egy egész parfümériát. Minél hivatalosabb az alkalom, vagy a környezet, annál könnyebbnek és kevésbé feltűnőnek kell lennie az illatnak. Nappalra válassz frissebb, virágosabb, citrusosabb parfümöt – főleg a nyári időszakban – este és az őszi/téli szezonban pedig jöhetnek a fásabb, fűszeresebb, jellegzetesebb illatok.

süti beállítások módosítása