Stíler blog

Válassz parfümöt a korodnak megfelelően!

Válassz parfümöt a korodnak megfelelően!

2015. december 21. - Pusztai Olivér

A kor előrehaladtával változik az öltözködésünk és a stílusunk is. Az ízlésünk alakulásával szokásaink is megváltoznak, és ez vonatkozik parfümhasználatra is. Vannak parfümök, amik a 90-es évekre emlékeztetnek minket, vannak olyanok, amik inkább a középkorú férfiak stílusát képviselik és találunk olyan főzeteket is, amik az idősebb korosztálynak fekszenek jobban. Ami fontos, hogy tudjuk viselni őket! Éppen ezért a Stíler most összeválogatta azokat a parfümöket, ami különböző korosztályok nagy kedvencei és amiket jó, ha nem cserélsz fel.

mens-perfumes-for-summer_content.jpg

Sokszor érzem férfiakon és más korosztály képviselőin, hogy nem az életkoruknak megfelelő parfümöt használják. Persze most sokan felnevetnek és kérdezik: nem mindegy melyik életkorban mit használok? A lényeg, hogy nekem bejöjjön! – Hát nem így van! Ahogyan a tavasznak és a nyárnak is megvannak a fűszerei, virágai, amiket a főzetekbe kevernek, úgy megvan az ősznek és a télnek is. A választásnál fontos a parfüm viselőjének személyisége, és legalább ilyen fontos az életkora is. A könnyed, citrusos, virágos illatok sokkal jobban illenek egy fiatalabb férfihez, mint a erős, fűszeres, testesebb toalettek, amelyeket túlnyomó részt az idősebb generációnak ajánlanak. De vajon melyek azok a parfümök, amelyek a legalkalmasabbak a te korosztályodnak? 

 

23 ALATT

Ezekben az eleven években az egyetlen alapigazság a legfontosabb: azt csinálsz, amit akarsz. Nem valószínű, hogy ebben a korosztályban tekintélyes osztályvezető lennél, akinek drákói (illat) szabályoknak kell megfelelnie. Viszont elkezdődik a csajozós korszak és ebben az életkorban már érdemes a Playboy dezodort lecserélni egy komolyabb parfümre.

Válassz merész illatot, amilyen a korosztályod személyisége is. Figyelj arra, hogy főleg a fiatalságot jellemző erősen citrusos, kicsit fémes ízvilág legyen domináns. Ennek a típusnak két nagy bestsellere van, mégpedig a Davidoff Cool és a Paco Rabanne One Million. Mindkettő fiatalos, de van benne egy kis extra is, ami pont neked kell.

 

24-30 ÉVESEKNEK

Kezdesz felnőni, kezdesz az életedben egyre több felelősségteljes döntést hozni és egyre kevésbé bújhatsz el anyu szoknyája mögé. Megismerkedsz a dolgos hétköznapokkal, legyen az az egyetem, vagy egy kezdő állás egy multinál és egyre többet foglalkozol a gyengébbik nem szexi tagjaival is. Ebben a korban már érdemes váltani valami érdesebb, frissebb felé, ami árban is egy picivel komolyabb, mint az öcséd parfümje.

Az aromás, bogyós illatok egy kis levendulával keverve vagy finoman fűszeres, kevésbé citrusos illat a legmegfelelőbb neked. A Prada Luna Rossa Sport, a Bvlgari illatainak túlnyomó része és a Lacoste főzetei is a te korosztályodnak készültek.

 

31-40 ÉVESEKNEK

Nézz szembe azzal, hogy menthetetlenül komolyodsz! A PlayStationt felváltja a vörösbor, komolyabb állásod van, és ilyenkor már a második diplomádon is túl lehetsz. Itt az ideje, hogy megállapodj és egy új életet kezdj pároddal, és fontos döntéseket hozz. Ehhez megfelelő parfüm is dukál. 

Az élénkebb illatokat leváltja a kicsit komolyabb, klasszikusabb ízvilág, mint a fás, fűszeresebb főzetek. Persze a citrusosság még mindig jelen van, de már korántsem annyira, mint az előző két korosztályban. Olyan márkák között érdemes körülnézni, mint a BOSS - Bottled Night, Yves Saint Laurent - Frozen Cologne, Dolce&Gabbana - 6 L’Amoureux vagy a Burberry – Touch.

 

40+ ÉVESEKNEK

Végleg beértél. Stílusod már kialakult és kellő kifinomultsággal keresed azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek és szórakoztatnak. Elérted karriered csúcsát és méltóságteljesen éled mindennapjaidat. Ilyenkor már érdemes merészebb, férfiasabb illatot keresni mint az Old Spice. Neked ajánlom Tom Ford Tobacco Vanille, Hermés - Terre D’Hermes, DIOR Homme vagy a Givenchy illatait, amelyekben túlnyomó részt a meleg, kellemes, füstös illat dominál, de testes és krémes érzést ad, miközben van benne egy leheletnyi édeskés utóhatás is.

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Ez a 3 holmi idén cikiből trendi lett

5 illat, 5 személyiség

30 év alatt még cool, fölötte már ciki

Fiatalodj 5 évet anélkül, hogy kés alá feküdnél

süti beállítások módosítása