Stíler blog

4 dolog, amit felejts el 40 felett

4 dolog, amit felejts el 40 felett

2017. március 29. - Pusztai Olivér

Ahogy telnek az évek, úgy változunk mi is. Megváltozik az ízlésünk, a napi rutinunk, és a stílusunk. Hiába érezzük magunkat fiatalnak negyven év felett, vannak bizonyos divatszabályok, amiket érdemes betartani különben közröhej tárgyává válhatunk. Az alábbi 4 dolog biztosan az, és ha esetleg te is hordod, érdemes őket sürgősen lecserélni.

af4442fd10e9085303fd1ee8ef17ae3d.png

1. SKINNY JEANS: MÉG ROCKSZTÁROKNAK SEM KELLENE ERŐLTETNI

Szerintem 35 felett férfi ne hordjon skinny jeanst, még akkor se, ha akkora rocksztár, mint a Rolling Stones tagjai (szerintem már nekik sem kellene). Valahogy úgy néz ki ezekben az ember, mint egy rosszul csomagolt kolbász. A túlságosan feszes ruha semmilyen életkorban és helyzetben nem férfias.

Helyette válassz a többi, szintén nagyon népszerű farmernadrág fazon közül, vagy vegyél chino nadrágot.

giphy_2_4.gif

2. LOGÓS PÓLÓK: MOST MÁR AZTÁN TÉNYLEG ENGEDD EL

A negyedik X-be lépést érdemes azzal ünnepelni, hogy megszabadulsz a logós, vagy hatalmas márkajelzéssel ellátott pólóktól, ugyanis most már végépp itt az ideje eltávolítani őket a ruhatáradból.

Ahogy a parfümöt is az életkorunknak megfelelően választjuk ki, úgy a ruházatra is ez igaz. A stílusosság kulcsa az egyszerűség. A 20-as éveinkben még jól működnek a feltűnő ruhák, amikor minden pillanatnyi figyelemért odaadnánk a fél életünket, na de 40 évesen? Erre már semmi szükség. Főleg az nagyon visszataszító, amikor óriási Gucci, Louis Vuitton, Versace vagy Dolce&Gabbana logós pólókban azt próbálja valaki reklámozni, hogy mennyi pénze van.

Maradj konszolidált és stílusos! A basic vagy a galléros póló is éppen úgy lehet drága, jó minőségű, és egyáltalán nem unalmas. Ha pedig egy kis eleganciára vágysz, válassz inget!

white-polo-shirt-under-navy-blazer-tan-linen-pants-leather-horsebit-loafers-mens-summer-outfit-idea-2016-4.jpg

3. CSILLIVILLI SURRANÓK HELYETT KLASSZIKUS FAZONOK

A látványos, nagy sportcipőkkel ugyanaz a helyzet, mint a logós pólókkal. Negyven felett az egyszínű, elegáns, minimalista sportcipők működnek jobban, főként, ha igazi klasszikust választasz. Érdemes a nagy márkákhoz ragaszkodni, amelyek modelljei már kiállták az idő próbáját. Ilyen az Adidas Stan Smith és a Gazelle, vagy például a Converse All-Star. Válaszd ezeket a kortalan klasszikusokat, amelyek még akár fiatalítanak is egy cseppet.

mens-stan-smith-street-style-1-1170x557.jpg

4. FELEJTSD EL A FELNYÍRT FRIZURÁKAT

Az aszimmetrikus frizurák, merész felnyírások és hosszú haj felejtős 40 felett. Az egyik stílust jócskán kinőtted, a másikkal meg csak még jobban hangsúlyozod hajkoronád ritkulását. Nincsen ezzel semmi baj, hiszen a haj vékonyodása az öregedés természetes velejárója, csak éppen érdemes olyan frizurát választani, ami megfelel az életkorodnak.

A rövid, fokozatosan felnyírt stílust ajánlom azoknak, akik már elkezdtek kopaszodni, akiknek pedig még nincs veszélyben a hajkoronája, jó választás lehet a klasszikus fazonok egyike.

giphy_3_4.gif

süti beállítások módosítása