Stíler blog

„Barbie-vaginára” vágynak a nők!

„Barbie-vaginára” vágynak a nők!

2017. január 31. - Pusztai Olivér

Az internetes pornónak és emiatt a férfiakban kialakult torz képnek köszönhetően, évről-évre egyre több nő vágyik „Barbie-vaginára”. Önértékelési gondok, testképzavar és nonszensz elvárások állnak az új intim divat hátterében.
barbie.jpg

Jöjjenek a sokkoló tények: 2015-ben közel 100.000 vaginakorrekciót végeztek el csak Angliában, és még plusz 50.000 olyan páciens volt, aki belülről is fiatalíttatni akart a nemi szervén – adta hírül a Daily Mail. Mindkét eljárás komoly szövődményekkel járhat: fertőzéssel, csúnya hegesedéssel. Ami ennél is nagyobb probléma, hogy a ezek nők képesek bármilyen kockázatos beavatkozásnak alávetni magukat csak azért, mert a férfiak vagy éppen a párjuk több pornót néz a kelleténél, és deformált kép alakul ki bennük a természetes női testről.

 

Bizonyos harmadik világbeli országokban is végeznek hasonló csonkításokat (persze ott nem esztétikai célja van a kegyetlenkedésnek), de az egészen elképesztő, hogy a nemek közti egyenlőségben előrébb tartó nyugati világban a nők önként és dalolva vállalják ezeket a műtéteket. Nolan Larp plasztikai sebész szerint ennek oka, hogy a férfiak túl sok netes pornót néznek, és az ott látható szétretusált, kisebbre és fiatalosabbra szabott nemi szerveket kezdik normálisnak tekinteni és partnereik vaginája, már nem izgalmas számukra. – persze a nekik megfelelni vágyó partnereik pedig mindent megtesznek, hogy nemiszervük hasonlítson arra, amit a szexképeken és a pornóban látnak.

 female_surgeon.jpg

A legtöbben olyan vaginát akarnak, mint amilyen a Barbie-babának van. Szőrtelen, lapos, szinte semmi nem látszik a szeméremajkakból, csak egy kis vágás. Ezzel a visszavágással nem csak a műtét során merülnek fel komoly kockázati tényezők, hanem később érzékkiesés vagy túlzott érzékenység is előfordulhat, de még ez sem veszi el a beavatkozásra váró nők kedvét.

 

Alapvetően érdemes lenne feltenni a férfiaknak azt a kérdést, hogy vajon miért egy 16 éves lány testét (vagy egy olyanra plasztikázottét) tartják vonzónak egy felnőttével szemben. Már ez a válasz is komoly társadalmi és egyéb problémákat vetne fel, de ha megelégszünk annyival, hogy manapság mindenből az újabb és a fiatalabb a divat, akkor is számos kérdőjel marad. Miközben a divat világában egyre nagyobb az elfogadás, évről évre népszerűbbek lesznek a „plus size” modellek, és százszámra látunk katasztrofális eredményt hozó plasztikai műtéteket, hogyan jut valaki arra a következtetésre, hogy a saját testét cseréli le ahelyett, hogy megszabadulna a tőle ezt váró pasitól?

Amikor az élő Barbie, Valeria Lukjanova pár évente feltűnik a médiában, mindenki felháborodva csóválja a fejét, röpködnek a jó és rosszindulatú kommentek a hölgy elmeállapotával kapcsolatban. Ehhez képest mégis több százezren gondolják úgy, hogy jobb, ha a bugyi egy műanyag babáéhoz hasonló testrészt takar?
human-barbie-youredm.jpg

Persze állhatunk úgy is a témához, hogy mindenkinek a saját teste, így saját döntése is a plasztikai műtétek bevállalása, köztük az intim korrekcióé is. Viszont elég csak a fanszőrzet divat elmúlt 100 éves történetét átfutni ahhoz, hogy tudjuk: a divat jön és megy! Némi szőrzetet azonban hipp-hopp eltüntethetünk vagy éppen visszanöveszthetünk, de egy megcsonkított testrészt újra odavarázsolni már nem ilyen egyszerű.

 

süti beállítások módosítása