Stíler blog

TOP 10: 2015 legemlékezetesebb pillanatai a divatban

TOP 10: 2015 legemlékezetesebb pillanatai a divatban

2015. december 23. - Rigó Ági

Még, hogy a divat nem képes megújulni! 2015 teli volt csodás pillanatokkal, amelyeket még a legnagyobb jósok sem jeleztek előre. Feledhetetlen vörösszőnyeges pillanatok, meglepő fordulatok a divatbemutatókon, egy hajszín, ami jött, aztán ment is, és minden, amire érdemes emlékezni 2015-ből!

Sokszor mondják, hogy nincs új a nap alatt, pláne nem a divat világában. Persze vannak trendek, amelyek sosem mennek ki a divatból, de hála a tervezők, a modellek és a sztárok kreativitásának, idén is történtek izgalmas dolgok.

TAYLOR SWIFT JÖTT, LÁTOTT ÉS GYŐZÖTT

Az aranyos kislány, aki általában bongyor frizurával és királylányokhoz illő ruhákban jelent meg, idén végleg beírta magát a divattörténelembe. Egy rövid first lady stíluskaland után megtalálta a hozzá illő utat: topmodelleket megszégyenítő outfitekben jár éjjel-nappal, és velük is barátkozik. Koncertturnéján rendszeres sztárvendégek léptek a színpadra, például Karlie Kloss, Kendall Jenner, Gigi Hadid és Cara Delevingne.

taylor_1.jpg

A LENYŰGÖZŐ RUHÁK HELYETT ALIG-RUHÁK JELENTEK MEG

Mit tegyen, az, aki bármit felvehet? Akit 38 stylist öltöztet, és dizájnerek versengenek a kegyeiért, és akár súlyos összegeket is kérhet azért, hogy méltóztasson felvenni X vagy Y ruháját? A válasz idén: vegyen fel alig-ruhát!

A naked dress néven elhíresült trend lényege, hogy a ruha nagy része átlátszó, csak némi strassz, flitter vagy hímzés takarja a 18-as karikás helyeket. Beyonce, Jennifer Lopez és Ciara nagy rajongói ennek a fajta viseletnek, de még a mindig cool Gwen Stefani is elkalandozott ebbe az irányba.

2015-12-23.jpg

ÉS AKI MÉG MINDIG NEM TUD FELÖLTÖZNI

Kim Kardashian az év nagy részében kismamaként járta a világ vörös szőnyegeit, és az egyre gömbölyödő pocak nem akadályozta abban, hogy a fenti trendet kövesse. Nem állítanám, hogy jó példával szolgált, amikor elképesztő tűsarkakon vagy minősíthetetlen ruhákban rémisztgette rajongóit.

2015-12-232.jpg

PEDIG LEHET ÁM JÓL ÖLTÖZKÖDNI

Ha már Kim K, meg kell említenünk mostohaapját is, aki Bruce-ból idén Caitlynné változott, és mindezt példamutató eleganciával és ízléssel tette. Caitlyn Jenner stílusosan a Vanity Fair címlapsztorijában jelentette be a nagy hírt: mostantól nőként folytatja életét. Azóta pedig minden megjelenésével és megnyilvánulásával azt bizonyítja, hogy valódi úrinő.
2015-12-231.jpg

IZGALMAK A FÉRFIDIVATBAN

Nincs is férfiasabb egy jól szabott öltönynél, nem igaz? Ha már unalmas lenne a sok fekete vagy sötétkék darab, jó hírünk van: a vörösszőnyeget meghódították a kockás szettek. Az egészen vad skótkockától a visszafogottabb geometrikus mintákig minden menő!
kockas.jpg

AZ ÉV DIZÁJNER EGYÜTTMŰKÖDÉSE

A H&M szokásos, éves dizájner kollaborációját a Balmain tervezőjével, Olivier Rousteinggel alkotta meg 2015-ben. A hatalmas és nagyon változatos kollekciót egy fantasztikus New York-i divatshown mutatták be (helyszíni beszámolónkat itt olvashatod), majd novemberben megérkeztek a ruhák az üzletekbe is. A vásárlók szó szerint megőrültek a ruhákért, és kb. 20 perc alatt szinte mindent elkapkodtak.

balmain.jpg 

A TRENDI HAJSZÍN. VAGY NEM?

Ha megfigyeljük, szinte minden héten kikiáltanak egy színt vagy festési technikát az év trendjének. Voltak már őrült színek, és a macaron hajtrend is sok rajongót állított maga mellé. Persze az extrém hajszínek mellett a többség inkább a klasszikusoknál marad – ezen a téren pedig az év elején a szőke állt vezetésre. Justin Biebertől Kim Kardashianig mindenki platinaszőke tincseket festetett, de aztán ahogy jött a trend, úgy el is tűnt.
2015-12-233.jpg

MELYIK DIVATBEMUTATÓRÓL BESZÉLNEK A LEGTÖBBET?

A nagy divatházak mindent megtesznek azért, hogy bemutatóikkal tele legyen a sajtó. Volt, aki nyilvános show-t szervezett, és a formabontó helyszínek sem maradtak ki. A leghatásosabb eredményt mégis a Dolce&Gabbana érte el: márciusi bemutatóján a modellek kisbabákkal vonultak végig, ősszel pedig szelfiket csináltak a kifutón. Hogy mit bizonyít ez? Hogy egy jó ötlet, egy aktuális társadalmi kérdés felvetése ezerszer többet ér, mint a világ összes tűzijátéka.

MADONNA VISSZATÉRT

És nem is akárhogy! Világturnéra indult, amelynek Rebel Heart Tour címet adta, amit a színpadi kosztümök is alátámasztanak: lázadás és szerelem van, nem is akármilyen. Ruháit olyan neves divatházak készítették, mint a Gucci, a Prada, a Miu Miu vagy Alexander Wang.
2015-12-234.jpg

A NAGY DURRANÁS, AMI JÖVŐRE MÉG NAGYOBB LESZ

Megkezdődött a jövőre mozikba kerülő Zoolander 2 reklámkampánya – stílszerűen a párizsi divathéten, ahol a Valentino show kifutóján Derek Zoolander és Hansel is végigvonult. Lassan jönnek a filmhez tartozó trailerek is, de ha gyakoribb update-re vágysz, érdemes követni Zoolander Instagram profilját is.

2015-12-235.jpg

Olvass még több Stíler cikket:

Selyem és algák a szépség szolgálatában

Ajándékozz élményt karácsonyra

Válassz parfümöt a korodnak megfelelően

Egészséges, gyorsan elkészíthető ünnepi ételek

süti beállítások módosítása