Stíler blog

Ápoltság: ezeket használja egy igényes férfi

Ápoltság: ezeket használja egy igényes férfi

2018. december 17. - Pusztai Olivér

Csak kevés férfi találja az összhangot a szépségápolás terén. Vannak, akik semmit sem, vagy nagyon keveset hajlandóak tenni, ha a napi test-, és arcápolásról van szó. Ez nemcsak egészségtelen, de kifejezetten taszító is lehet a külvilág számára. Mutatjuk, miket kell neked beszerezned, ha szeretnéd elkerülni a kellemetlenségeket.

mens-travel-plane-grooming-1170x600.jpg

Az igényesség nem csak arról szól, hogy mennyire tudod stílusosan összeválogatni a napi szettedet, hanem arról is, hogy mennyire figyelsz oda a mindennapi szépségápolási rutinra. Ha egy férfi rendszeresen ápolja és tisztítja az arcát, krémeket használ, netalán arctisztító kefét, még nem jelenti azt, hogy egy metroszexuális pasiról beszélünk, vagy olyanról, akinek vitatni kellene a férfiasságát, hanem egy alapvető civilizációs normával állunk szemben, ami szerintem alapkövetelmény egy 21. századi urbánus férfi esetében.SZILIKON ARCKEFE, A MINDENNAPI ARCÁPOLÁSHOZ

Ez a teljes mértékben uniszex arctisztító készülék nem csak a csajoknak, de a pasiknak is óriási segítség a napi arctisztisztásnál. A finoman pulzáló, különböző szilikonsörtékkel ellátott “kefe” abban segít, hogy nagyon finoman megtisztítsa az arcodat az elhalt hámsejtektől. Érdemes naponta kétszer használni, (reggel és este mindössze 1 percnyit) és teljesen új, friss és üde arcbőröd lesz tőle. Nyugtatja és ellazítja az arcizmokat, könnyebben szívódnak fel és épülnek be a hidratáló és ránctalanító krémek, azaz egy csomó pénzt takarítasz meg a használatával.

098e34fd-3e5c-4e5c-92c3-08119166c1d7.JPEG

A termék rendszeres használatával már pár nap után érezhető a változás. Be kell valljam, hogy elég szkeptikusan álltam kezdetben a FOREO LUNA mini 2, de ennyire gyorsan még egyetlen termék sem győzött meg, mint ez a pulzáló arctisztító készülék.

 

BOROSTA, AMIT FONTOS ÁPOLNI

A borosta és a szakáll szexi, férfias, és kifejezetten klasszikus megjelenést kölcsönöz. Fontos megjegyezni, hogy az arcszőrzet bevállalásával nemhogy kevesebb, inkább több időt fogsz a fürdőben tölteni, mint eddig. Ugyanis a borostát - pláne a szakállat - is rendszeresen ápolni kell, mintha csak borotválkoznál. Mivel a férfiak arcán sokkal intenzívebben működnek a faggyúmirigyek, sokkal jobban megtapadhatnak benne a bőrön élő baktériumok, kórokozók, amik bontani kezdik a faggyút és ennek bizony szaga van. Ez gyulladáshoz, szakállmérgezéshez és maradandó hegekhez is vezethet, ezért fontos a napi ápolás, és a szőr tisztítása.

Ehhez a fent említett FOREO és a Morgan’s szakállsampon teljesen megfelelő, amit érdemes szakállbalzsammal hidratálni és hogy egészséges, fényes és ápolt legyen az arcszőrzet. Érdemes beújítani egy szakállelixírt és egy ápoló olajat is, ami még abban is segít, hogy sokkal dúsabb, és tömöttebb legyen az arcszőrzet. Ahhoz, hogy napközben szép és rendezett legyen a külsőnk, egy szakáll wax lehet a segítségünkre.A HIDRATÁLÁS NEM CSAJOS DOLOG

Nagyon sok férfi tartja túlságosan nőiesnek a krémezést, amit titkol a nagy nyilvánosság elől, viszont suttyomban rájár a csaja krémeire reggelente készülődés közben. Mivel a férfi bőr más törődést igényel, mint a női, ezért fontos, hogy mindenki a saját bőrtípusának megfelelő krémeket szerezzen be napi használatra.

male_grooming_man_2620030b.jpg

Nem kell túlzásokba esni, nem muszáj háromféle arckrémet és testápolót használni, de míg előbbit minden nap kétszer (reggel és este) szükséges bevetni, addig a testápolásra is érdemes lenne legalább hetente egyszer időt szánni. Ezzel nem csupán a puha bőr őrizhető meg, hanem a fiatalság is évekkel kitolható, hiszen a ráncok és a barázdák csökkennek, a bőrhibák a jó minőségű termékektől látványosan halványulnak.

 

AZ ÁPOLT KÉZ FÉL SIKER

Nemcsak a szőrzetünk és az arcbőrünk ápoltsága fontos, hanem a kezünké is. Uraim, ne feledjük, hogy a nők kétharmada elsőnek a férfiak kezét figyeli meg. Teljes mértékben igazuk van, hiszen a kezek állapotából pillanatok alatt sokminden leszűrhető.

e38a2cf8ef680c0bb6ac24837d31018b.jpg

Arról gondolom, beszélni sem kell, hogy a köröm mindig tiszta és manikűrözött legyen. Fontos, hogy a bőrt is megfelelően ápoljuk, amire a legtökéletesebb készítmény a shea vaj. Hosszan hidratál, nem hagy nyomot, nem tömi el a kéz pórusait és villámgyorsan felszívódik. Ha rendszeresen ápolod, nem lesz fehér, foltos, berepedezett a kezed.

Ha a szépségápolás folyamatos és rendszeres, napi pár perc is elegendő, hogy karban tartsuk magunkat, mert lássuk be, nem kell minden nap befoglalni a fürdőszobát egy nagygenerálra. Viszont pont ez a pár perc szükséges ahhoz, megfeleljünk a magunk és a társadalom,alapvető elvárásainak.

 

süti beállítások módosítása