Stíler blog

Baseball sapka: a legjobb dolog, amit most hordhatsz

Baseball sapka: a legjobb dolog, amit most hordhatsz

2018. március 18. - Rigó Ági

Régóta osztogatom az esernyő kényelmetlensége miatt panaszkodó barátnőimnek azt a rendkívül praktikus tanácsot, hogy azonnal szerezzenek be egy baseball sapkát. Aki komolyan vesz, és megfogadja a tanácsomat, azonnal függővé is válik. Nézzük csak, hogy miért!

le-21eme-adam-katz-sinding-after-yproject-paris-fashion-week-fall-winter-2018-2019_aks7100.jpg

A baseball sapka régen jelen van a divatban, de többnyire a szubkultúrák stílusában kapott fontos szerepet. Még most is, annak ellenére, hogy a sportos öltözködés teljesen beitta magát az utcai divatba, a baseball sapka nem épült be a köztudatba annyira, mint lehetne.

 

KEVESEN VÁLLALJÁK BE

A nagy divatházak kifutóin itt-ott felbukkan, de kevesen merik bevállalni egy álmos hétfő délelőtt a városban – pedig miért is ne? Nem igaz, hogy passzol mindenhez, viszont a sportossága izgalmas ellentétet teremt az egyébként hétköznapi outfittel, és ettől válik érdekessé.

Ahogy a street style inspirációk is mutatják, vidáman hordhatjuk szövetkabáttal, elegáns ruhával, vagy éppen kedvenc bőrdzsekinkkel kombinálva.

baseball1.jpg

 

A VARIÁCIÓK SZÁMA VÉGTELEN

Ha egy klasszikus New Erat mégis soknak érzünk, bőven lehet szemezgetni a bőr, bársony vagy gyapjú megoldások között. Aki a minimált kedveli, megtalálja egy sima fekete baseball sapkában, de az érdekes felvarrt vagy hímzett részleteknek sem vagyunk híján. A divatmárkák pedig mindenféle megoldást és anyagkombinációt rendelkezésre bocsájtanak, csak győzzünk választani.

baseball2.jpg

 

ESŐ ELŐTT BASEBALL SAPKA

És hogy miért olyan praktikus? Amellett, hogy dob a stílusunkon egyet, kiválóan védi arcunkat a szemetelő esőtől vagy szállingózó hótól. Szemben a kalapokkal, amiket kényelmetlen magunkkal cipelni, ha éppen nem a fejünkön tartjuk őket, az baseball sapit vidáman elsüllyeszthetjük már egy közepes méretű táskában is. Valóban nem véd annyit, mint egy esernyő, de lássuk be, nincs is vele annyi macera!

baseball3.jpg

süti beállítások módosítása