Stíler blog

Minden, amit az Oscarról tudni érdemes

Minden, amit az Oscarról tudni érdemes

2018. március 05. - Rigó Ági

Az idei Oscar gála sem volt eseménytelen divatszempontból. Láttunk csillogó ruhába bújt amazonokat, olyan lábbelit, amire sosem gondoltunk volna, és egy pár fontos társadalmi kérdés is felmerült. Ha képben akarsz lenni, amikor ma szóba kerül az Oscar, olvass tovább!

Átadták a díjakat, és nem, a Testről és lélekről sajnos nem nyert – mindenki Facebook fala ettől a hírtől hangos – de mi történt még a 2018-as Oscar-díj átadón?

A LEGJOBBAK

Lassan már unalmasnak számít, ha a legjobb ruhákkal kezdünk egy red carpet összefoglalót, de ezt most vállalom: a vörösszőnyeg a divatról szól, ezért jöjjenek elsőként azok a színésznők, akik nem trollkodással és magamutogatással vívták ki a mostani 15 (másod)perc hírnevet.
oscar18_best.jpg

Emma Roberts, Zendaya Giambattista alli Haute Couture ruhában, Janelle Monae Christian Siriano szettben, Mary J. Blige Versace ruhában, Zoey Deutch vintage Elie Saabban

 

ÓRIÁSI FORMA: RITA MORENO

Rita Moreno volt a 2018-as Oscar red carpet legnagyobb formája, aki 86 évesen úgy döntött, hogy újra felveszi az 1962-es díjátadón viselt szoknyáját. 56 évvel ezelőtt a színésznő elnyerte a Legjobb Női Mellékszereplőnek járó díjat a West Side Storyban nyújtott alakításáért, és úgy gondolta, ideje újra felvenni az anno szerencsét hozó szoknyát. És milyen jól tette!

3_15.png

 

AKI SZÉTTROLLKODTA A SZÍNPADOT

Tiffany Haddish úgy döntött, hogy ha már egy zsák pénzt kicsengetett egy hófehér Alexander McQueen ruháért, hát akkor rendesen ki is maxolja. Most harmadszor viselte a borsos árú ruhakölteményt, de nemcsak ezzel “lázadt” a szokások ellen. A színpadon ugyanis egy UGG papucsban jelent meg, tűsarkú topánjával a kezében – mint elmondta, fájt a lába, és ebből már elege volt.

Végül is igaza van: ki tette kötelezővé, hogy az ember lánya egy rémesen kényelmetlen cipőben törje magát minden ünnepi alkalommal?

tiffany_haddish.jpg

 

AKTIVIZMUS: APRÓ KITŰZŐKKEL NAGY CÉLOKÉRT

Néhány hete feketébe borult a Golden Globe gála vörösszőnyege – a résztvevők feketét viselve tiltakoztak a társadalmi egyenlőtlenségek ellen. Az Oscaron nem volt ilyen egységes fellépés, helyette aprócska kitűzőkkel mutatták meg a résztvevők, hogy milyen fontos ügy mellett állnak ki.

A többség a Time’s Up mozgalmat népszerűsítette, de voltak, akik a fegyvertartás szabályozására, vagy éppen az AIDS elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet.
kituzokkelnagycelokert.jpg

Ashley Judd a gyűrűjével próbált állást foglalni, míg Whoopi Goldberg, Jane Fonda és Elizabeth Moss a kitűzőkre szavaztak

 

HARCOS AMAZONOK

Nem lehet véletlen, hogy néhányan harcos amazonnak öltöztek a vörösszőnyegre – metálfényű, már-már páncélra hajazó ruhákból nem volt hiány az Oscar gálán. Ilyen az, amikor a divattal és egyéniségünkkel közvetítünk egy üzenetet ahelyett, hogy beállnánk a csupa feketét viselők sorába.

2_15.png

Sandra Bullock, Olivia Wilde, Gal Gadot, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong'O

 

ÉLET 50 FELETT

Míg az utóbbi években csak néhány 50 feletti színésznő vállalta a vörsszőnyeges szereplést (pacsi innen is Helen Mirrennek és Meryl Streepnek, a műfaj két nagy veteránjának), idén végre többen is bevállalták, hogy a villogók vakuk kereszttüzébe álljanak. Jól is tették, hiszen szuperül néznek ki!
50felett.jpg

 Helen Mirren (72), Laurie Metcalf (62), Jane Fonda (80), Meryl Streep (68)

 

MINDENT A HARMÓNIÁÉRT

Úgy tűnik, visszatérőben van a mindent mindennel harmonizáló stílus: piros ruha, piros táska, piros cipő – és hasonlók. Az utóbbi években az ilyen styling inkább unalmasnak számított, de aki ragaszkodik a hagyományokhoz, vagy éppen imádja a retrót, most kiélheti magát.

1_16.png

Viola Davis Michael Kors ruhában, Saoirse Ronan Calvin Klainben és Allison Janney Reem Acra estélyiben

 

AZ ELMARADHATATLAN SZEXI SZETTEK

Vannak, akik nem adják fel a szexizést! Feminizmus ide, divat oda – mindig van néhány celeb, aki a csípőig felsliccelt vagy éppen köldökig kivágott ruhákat részesíti előnyben. A legfurcsább az, hogy a szupermodellek, akiknek papírforma szerint mindent  tudni kellene a divatról, miért érzik úgy, hogy a réges-rég idejét múlt, pucér ruhákban szabad csak megjelenniük?

4_10.png

Betty Gabriel, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Heidi Klum, Taraji P. Henson

 

süti beállítások módosítása