Stíler blog

5 tipp alvászavar és álmatlanság ellen

5 tipp alvászavar és álmatlanság ellen

2017. szeptember 20. - Pusztai Olivér

Éjszakánként folyton felriadsz, vagy csak hánykolódsz és a mennyezetet bámulod hosszú perceken keresztül? Ha reggelente fáradtabban kelsz fel, mint ahogy lefeküdtél, biztosan alvászavarban szenvedsz, amit jó minél hamarabb orvosolni, mert könnyen rámehet az egészséged és a munkában sem fogsz tudni úgy teljesíteni, ahogyan azt elvárják tőled.
signs-dealing-insomnia.jpg

Ahhoz, hogy az álmatlanságot és a különböző alvászavarokat mihamarabb orvosold, érdemes kipróbálni pár trükköt!

 

1. NEM MINDEGY, MIN ALSZOL!

A minőség a legfontosabb. Nem gondolnád, de életünk közel egyharmadát alvással töltjük. Így a minőségi matracon és a kényelmes párnán nem érdemes spórolni. A legtöbb ember sajnos hajlamos a matracot nem az alvási szokásainak megfelelően kiválasztani és sokszor “üzemi idejük” után is használni. Egy minőségi matracnak legalább 10 évig kifogástalanul kell szolgálnia minket. Szánjunk időt arra, hogy megtaláljuk a megfelelő matracot például a Luna matracnál, figyeljünk az allergénekre és az ergonómiai kidolgozásra, mert ezek nagyban befolyásolják az alvás minőségét.

d6.jpg

 

2. NE STRESSZELD MAGAD!

Higgyük el, semmivel sem lesz jobb, ha már este azon kezdünk töprengeni, mi lesz másnap, mivel fog szívatni a főnökünk és még mennyi van hátra a havi kimutatásból. A másnapi munkához szükséges dolgokat például gondoljuk át közvetlenül azelőtt, hogy elhagytuk volna a munkahelyünket. Ne akkor kezdjünk el agyalni rajta, amikor pihennünk kellene!

 

3. A MAGNÉZIUM CSODÁKRA KÉPES

A stressz és a feszültség gyakran kiváltó okai lehetnek az alvási zavaroknak és álmatlanságnak. A magnézium szabályozza a szívritmust és ezáltal nyugtató hatást fejt ki. Nem csak a stressz legyőzésében bizonyul hatékonynak, de a minőségi alvásban is jelentős szerepe van. A magnézium a pánikrohamokra, stresszre, szorongásra és az indokolatlan idegességre is jótékony, gyógyító hatással van.

160312-daily-burn-sleep-tease_jxcfrf.jpg

 

4.LEGYEN ALVÁSI RITUÁLÉD  

Minden kisgyereknek van/volt alvási rituáléja, nekem is. Van, aki egy textil pelenkával rongyizik, van aki babával alszik, mackót szorongat. Az elalvási rítusok a felnőtteknél is segítenek. Öltözz át alvós pólóba, vagy pizsamába és akkor már ne csinálj mást, ha az rajtad van! Idd meg a teádat, de utána már azonnal bújj ágyba! Ezek a kicsit viccesen ható szertartások nagyon sokat segítenek abban, hogy az agyad felkészítse a testedet az alvásra.

woman-reading-book.jpg

 

5. VEZESS ALVÓNAPLÓT

Ha az álmatlanságod semmilyen módon nem akar elmúlni, és azt érzed, hogy segítségre van szükséged, keress fel szakembert. Előzetesen érdemes az alvási ciklusodat és szokásaidat napló formában lejegyzetelni, mert a dokinak nagy segítség lehet a diagnózis felállításában.

süti beállítások módosítása