Stíler blog

Divat a meztelenkedés: átlátszó ruhák a vörös szőnyegen

Divat a meztelenkedés: átlátszó ruhák a vörös szőnyegen

2017. augusztus 20. - Rigó Ági

Amikor egy szimplán mesés estélyi ruha már nem hozza a sajtófelhajtást, a hírességek mindent megtesznek (és megmutatnak) egy kis figyelemért. Mi pedig csak pislogunk, mert a mindent a szemnek filozófia alapján készült ruhák népszerűsége egyre csak nő.

Egy pár éve még úgy tűnt, hogy a “naked dress” nem több múló divathóbortnál, ami pillanatok alatt eltűnik majd a rémes trendek süllyesztőjében. A 2015-ös Metropolitan gála volt mindennek a mélypontja, amikor Beyoncé, Jennifer Lopez és Kim Kardashian is ilyen stílusú ruhában jelent meg (Rihanna pedig ellopta a show-t, de az egy másik történet…). Mert mindenkinek van egyénisége és stílusa, nem igaz? Akár egy lánybandát is alapíthattak volna aznap este.

Azt gondolhatnánk, hogy ez elég lecke volt, és a stílusára valamit is adó híresség már nem fog felvenni ilyen ruhát – pedig igen! Az átlátszó, éppen csak a legminimálisabb mértékben takaró ruhák máig itt vannak, és egy-egy merész vállalkozó mindig akad, aki felveszi őket abban bízva, hogy így kicsit többet foglalkozik majd vele a sajtó.

Találhatunk művészien megtervezett és kivitelezett csodákat, de a szemmel láthatóan olcsó darabok is felbukkannak a vörös szőnyegen. Kristályos, gyöngyös és csipkés variációkból nincs hiány, színekben viszont a testszínű és a fekete egyértelműen dominál. Nincs kor- vagy súlyhatár, a legkülönbözőbb hírességek vállalják be az ilyen ruhákat – és persze van, aki jól tette, és olyan is, akinek egyáltalán nem kellett volna erőltetni.

A visszatérő elkövetők közé tartozik Jennifer Lopez, aki egy időben kizárólag ilyen stílusú ruhákban jelent meg – és be kell látnunk, hogy többnyire lélegzetelállító volt az eredmény. Kim Kardashiannak már nem ment ilyen jól – a kismamaként viselt fekete csipkehálóing nálam különösen kiverte a biztosítékot.

süti beállítások módosítása