Stíler blog

7 férfi divatbaki, amitől a nőket a hideg rázza

7 férfi divatbaki, amitől a nőket a hideg rázza

2017. július 17. - Rigó Ági

Vannak ruhadarabok és összeállítások, amik nem hajlandóak kikopni a férfiak nyári ruhatárából, pedig már régen itt lenne az ideje. Nem várjuk el automatikusan az uraktól, hogy divatdiktátorok legyenek, de azért nem árt, ha néhány alapvető szabályt betartanak, ami az öltözködést illeti.

scream_queens_tv_series_2015-1680x1050.jpg

A férfiak többsége két csoportba tartozik, ami a divatot illeti. Persze kivételek minden szabály alól vannak, ők igazi kincsek – és ez a poszt nem nekik szól :)

Vannak azok a pasik, akik határozottan elutasítják, hogy ruhákkal foglalkozzanak és a tükörbe nézzenek, inkább rettenetes divatbakikkal sokkolják környezetüket. Felesleges hívságnak tartják, olyasminek, amivel egy “igazi férfi” nem törődik. Általában egész életükben ugyanazt hordják, és az egyetlen szempont a kényelem, amikor vásárolnak.

A férfiak másik nagy csoportja szeretne divatos lenni, de megragadt valahol a kilencvenes években, és az “olasz butikok” stílusánál. A divatot teljesen félreértik, mégis nagyon büszkék a “stílusukra”, ami gyakran indokolatlan méretű márkajelzésekben nyilvánul meg.

De mindegy is, melyik táborba tartozik; az az úr, aki az alábbi hibákat elköveti, sok jóra nem számíthat idén nyáron.

 

1. ZSEBES TÉRDNADRÁG, AMIT SENKINEK SEM KELLENE HORDANI

Az a fránya praktikum, ugye? A fazon maga bő, mint egy zsák, a hatalmas zsebeket pedig csodásan ki lehet tömni mobillal, tárcával, iratokkal, miegyébbel.

Az ilyen nadrágok általában térd alá érnek, és a vádli legvastagabb pontjánál végják el az alakot, így összenyomva azt. A kitömött zsebek tovább szélesítik a látványt, így a deréktól felfelé következő rész már nem is hangsúlyos – mindegy, hogy sörhasban vagy Johnny Bravót is megszégyenítően kidolgozott izmokban folytatódik a zsebes nadrág.

Persze nem véletlen, hogy ez a fazon évtizedek óta megtalálható az üzletekben: remek melósgatya azoknak, akik ide-oda szaladgálnak, és közben apró dolgoknak kell könnyen elérhetőnek lenni a munkájukhoz. A filmesek körében éppen ezért szinte egyenruha az oldalzsebes nadrág, de ugyanígy praktikus horgászáshoz is.

A városban való ügyintézéshez, jövés-menéshez viszont nem.

giphy_12_2.gif

2. ZOKNI-SZANDÁL, AZ ÖRÖK KEDVENC

Nem hordunk túraszandált a városban, és nem húzunk bele zoknit sem. Mondtuk már.

Ha ronda a lábad, vegyél fel egy vékony vászoncipőt. Ha izzad a lábad és csúszkál a szandálban zokni nélkül, válassz inkább könnyű, jól szellőző nyári cipőt. Ha félsz, hogy zokni nélkül koszos lesz a lábad, viselj cipőt. Ha ezt láttad a Prada divatbemutatón és trendi akarsz lenni, akkor pedig legyen annyi eszed, hogy tudd: a kifutóra megálmodott lookokról a stylist és a tervező gondolta a legkevésbé azt, hogy alkalmasak kedden délelőtt egy budapesti sétához. Ha pedig így szeretnéd kifejezni a lázadó, megbotránkoztató, old school vagy egyéb stílusodat, ajánlom, hogy tényleg jól csináld, mert kb. 1% esélyed van, hogy sikerül.

 

3. FLIP-FLOP PAPUCS

A városban egészségtelen és balesetveszélyes egy olyan falatnyi kis lábbeliben rohangálni, amit egyébként a strandra találtak ki. Mi, lányok, nagyon örülünk, ha tökéletesre pedikűrözött lábaid vannak, de mindannyian jobban járunk, ha inkább egy minőségi saruban teszed közszemlére őket.

giphy_11_4.gif

4. A TÚL RÖVID SORT

Egész évben arra gyúrtál, hogy tökéletesen izmos lábbal vághass neki a nyárnak, igaz? Vagy netán minden különösebb erőlködés nélkül is irigylésre méltó lábaid vannak? Csodás hír! De Thomas Magnum ideje már régen lejárt, és érdemes inkább a térdkalács felett nem sokkal végződő, a test vonalait finoman követő nadrágot választani.

 

5. FÜRDŐNADRÁG A VÁROSBAN

Látszik rajta. Hidd el.

Hiába gondolod, hogy senki sem veszi majd észre, ha egy lusta reggelen az éppen kéznél lévő bermudát vagy szörfös nacit veszed fel rendes sort helyett. Mi, nők sem szaladgálunk fürdőruhában a városban, és ez így van jól.

giphy_10_5.gif

6. TÚLZÁSBA VITT DEKOLTÁZS

Persze, gombolj ki egy pár gombot az ingeden, amikor meló után összefutsz egy sörre a haverokkal. Vagy válassz laza, nagyobb kivágású pólót. De semmiképp ne ess túlzásba, mert annak a trendnek vége – és amúgy sem rajongtunk érte annyira.

 

7. EGYMÁSRA HALMOZOTT ÉKSZEREK

Egy jó adag karkötő (lehetőleg fának tűnő, de valójában műanyag gyöngyökből), nyakláncok, és esetleg még fülbevaló is? Nooooooo way! Szuper, ha próbálgatod a kiegészítőket, vagy ha van egy kedvenc ékszered, de kérlek, ne öltözz karácsonyfának.

giphy_8_6.gif

süti beállítások módosítása