Stíler blog

5 hajápolási hiba, amit biztos elkövetsz

5 hajápolási hiba, amit biztos elkövetsz

2017. július 01. - Pusztai Olivér

A jó frizura az egészséges hajnál kezdődik, de erről gyakran megfeledkezünk, és inkább a fürdőszobában sorakozó csodaszerektől várjuk a megoldást. Pedig ha megfelelő módszerekkel és anyagokkal ápoljuk és formázzuk a hajunkat, egy csomó hibát elkerülhetünk.

 brushing-can-cause-hair-problems-hair-salon-berwick.jpg

A RENDELTETÉSSZERŰ HASZNÁLAT ALAP

A sampon kémiai összetétele arra van kifejlesztve, hogy megtisztítsa a hajat és a fejbőrt, a balzsam biztosítja az egészséges csillogást, a tusfürdőt pedig a testünkre kell használni. Ezek elég banális információknak tűnnek, de tegye fel a kezét, aki még egyszer sem szegte meg ezeket az egyszerű szabályokat! Pedig nem érdemes megfeledkezni róluk, hiszen az egészséges haj a megfelelő tiszításnál kezdődik.

HAJMOSÁS NAPONTA

Állandóan halljuk, hogy nem tesz jót a naponta beiktatott hajmosás, sokszor mégis inkább bevállaljuk, ha éppen “katasztrofális” a frizura. Pedig éppenséggel lehet, hogy pont a gyakori mosás miatt zsírosodik túl gyorsan a fejből vagy tartás nélküli, gyenge és fakó a frizura.

you-need-to-stop-doing-to-your-hair-because-they-are-making-your-scalp-oily-652x400-2-1470821039.jpg

Ha valamilyen körülmény – például minden napos edzés – miatt mégis úgy érzed, nem tekinthetsz el a napi hajmosástól, akkor ügyelj arra, hogy direkt erre kitalált samponnal tedd, ami a lehető legjobban kíméli a hajat. 

 

 

SZÁRÍTÁS HELYETT ÉGETJÜK A HAJAT

A legegészségesebb megoldás, ha hajmosás után finoman  leitatjuk a vizet a hajról (nem csavarjuk, dörzsöljük, tépjük, stb.), majd a szabad levegőn hagyjuk megszáradni. Persze tény, hogy erre nincs mindig idő és lehetőség, de ha alkalom adódik, érdemes megragadni. Ha pedig előkerül a hajszárító, vasaló vagy egyéb hő segítségével működő formázó eszközök, mindenképpen tartsuk be a hajtípusunknak megfelelő hőmérsékletet, és használjunk hővédő terméket!  Így gyakori hőhatás ellenére is fényes, erős és egészséges maradhat a hajkorona.

 cuidados-para-el-cabello.jpg

 

A HAJFORMÁZÓ MINDENT MEGOLD

A legtöbben akkor esnek túlzásba a zselék, lakkok és egyéb fixáló termékek használatával, amikor olyan formába akarják kényszeríteni a hajukat, amire az egyáltalán nem alkalmas. Egy jó fodrász segít kiválasztani a stílusunknak, és legfőképpen hajtípusunknak legmegfelelőbb frizurát, hogy a haj szinte magától beálljon a kívánt formába, és ne kelljen túlzásba vitt lakkozással belekényszeríteni.

A legtöbb hajformázó építhető, vagyis elég elsőre csak egy minimális mennyiséget felvinni a hajra, és ha esetleg az nem bizonyul elegendőnek, még hozzá tehetünk egy hasonlóan kicsi adagot.

feathair.jpg

Ennek a módszernek – a jó frizura mellett – van még egy előnye: ha kevesebb terméket használunk, ritkábban fogy el, így megengedhetjük magunknak a drágább, viszont jobb minőségű márkákat is. Vagy ha ez eddig sem jelentett gondot, akkor legalább spórolunk!

 

 

ÓVJUK AZ IDŐJÁRÁS VISZONTAGSÁGAITÓL!

Az már – szerencsére – alap, hogy télen óvjuk a fejbőrünket és a hajunkat a hidegtől, csapadéktól, hiszen mindenki tudja, hogy ha nem vigyáz, könnyen ritkulni kezdhet a sörénye, súlyosabb esetben akár el is veszítheti a hajkoronáját.

7b9d377c5b4e7d31a8b7f712f10d7493--light-blonde-highlights-summer-hair-color-for-blondes-highlights.jpg

Nyaranta viszont még mindig gyakran megfeledkezünk a hajunkról annak ellenére is, hogy ugyanúgy ki van téve a káros UV sugárzásnak, mint a bőrünk. A leégett fejbőrnél kevés kellemetlenebb dolog van, a hosszú távú károkról nem is beszélve! Pedig szuper nyári ápolók kaphatók, amik nem teszik tönkre a frizurát, finom illatúak, és még védelmet is nyújtanak! 

Ha pedig mégis idegenkedsz ettől a megoldástól, egy kalap a minimum, amivel tehetsz a hajad egészségéért.

 

süti beállítások módosítása