Stíler blog

7 szépségápolási tipp, amit biztosan nem ismertél

7 szépségápolási tipp, amit biztosan nem ismertél

2017. június 08. - Pusztai Olivér

Mindenkinek megvannak a maga bejáratott házipraktikái a szépségápolás terén. Egyszerűbbé teszik az életünket, megmentenek, amikor nincs kéznél, amit keresünk, és ráadásul többségük nem kerül semmibe. Jöjjön most 7 tuti tipp, amelyekről talán még nem is hallottál.

 protecao-solar.jpg

1. ZUHANYZÁS UTÁN BOROTVÁLKOZZ

Elég a kelleténél kétszer többet lenyomni a szundit, és máris jön a versenyfutás az idővel, hogy ne késsünk el. Ha gyorsan és fájdalommentesen szeretnél megborotválkozni, először gőzöld fel a bőrödet a zuhany alatt, amitől a szőrtüszők megnyílnak és sokkal gyorsabban, simábban tudsz majd megborotválkozni, mintha fordított sorrendben csinálnád. Bónuszpont, hogy alaposabban borotválkozhatsz így, és a benőtt szőrszálakat is elkerülheted.

 4_16.jpg

2. FÜLPISZKÁLÓ HELYETT OLIVA OLAJ

Nem tudom, ki találta ki a fülpiszkálót, de biztosan sokat csuklott. Minden fül-orr-gégész azt tanácsolja, hogy messze kerüljük el ezt az életveszélyes eszközt, amivel még a dobhártyát is fel lehet szakítani. Míg a fülpiszkáló benyomja a fülzsírt a hallójárat mélyére, addig az olíva olaj feloldja azt, aminek távoznia kell. Érdemes pár olíva cseppet a fülbe juttatni, ami azonnal megkezdi a zsír feloldását.

 

3. AJAKBALZSAM VÉRZÉSCSILLAPÍTÁSRA

Ki ne vágta volna meg magát élete során a borotvával? Egyikünk sem Figaró, hogy tökéletesen tudjunk borotválkozni, éppen ezért tanuljuk kamaszkorunk óta apáinktól a tökéletes borotválkozás titkait. Azonban, ha mégis megvágod magad és éppen egyetlen vérzéscsillapító ceruza vagy timsó sincs otthon (miért is volna?), akkor kapd elő az ajakírt és kend be vele a vérző területet. A szőlőzsír viaszos textúrája jótékony hatással van a var kialakulására, azaz hamarabb áll el a vérzés.

lipbalm_basilcardamom.jpg 

4. FOGKEFE A PUHÁBB AJKAKÉRT

A puha ajkakat mindenki szereti – nemcsak partnerünk, hanem mi magunk is, amikor nem azt érezzük, hogy cserepesre van száradva a szánk. A nők különböző kenceficékkel radírozzák a szájukat, de van sokkal egyszerűbb megoldás is: fogmosás után finoman dörzsöld át ajkaidat a fogkefével és kész is! Eltűnnek az elhalt hámsejtek, a végeredmény pedig ugyanaz, mintha radíroztál volna.

 

5. CITROM ÉS PETREZSELYEM A KELLEMETLEN SZAGOK ELLEN

Kellemetlen szagú a szád, főleg ha hagymát vagy fokhagymát ettél? Ha éppen nincs rágó nálad, akkor ugyanolyan hatásfokkal működik a petrezselyem is, ami klorofill tartalma révén az egyik legjobb szagtalanító. A citrom savtartalma is – ugyanezzel a hatásmechanizmussal – segít semlegesíteni a kellemetlen szagokat.

 

 

6. PARFÜM ELŐTT HASZNÁLJ VAZELINT

Fura egy tipp, tudom, de nagyon hatásos. Mielőtt beparfümözöd magad, nagyon vékony rétegben kenj a nyakadra és a csukló belső bőrfelületére (ahova egyébként is fújnád a parfümöt) egy kis vazelint. Köztudott, hogy a vazelin képes megtartani és magába zárni az illatokat, így sokkal kevesebb is elég a legújabb tavaszi parfümödből és sokkal tovább is fog tartani, mintha közvetlenül a száraz bőrre fújnád.

 

7. TEAFILTER A LEÉGÉS ELLEN

Most, hogy a hőmérő higanyszála tartósan 20 fok felett van, egyre többet merészkedünk a napra, és a tél után hófehérre sápadt bőrünknek ez könnyen okozhat sokkot. Ha véletlenül leégnél, tegyél hideg teafiltert a megpirult bőrfelületre. A csersav köztudottan bőrnyugtató hatású, de ha leégésre más praktika is érdekel, akkor érdemes ide kattintani még több tippért.

 

süti beállítások módosítása