Stíler blog

Férfi farmerdivat idén nyáron

Férfi farmerdivat idén nyáron

2017. május 29. - Pusztai Olivér

Új év, új nyár, új farmer trendek! Az üzletek kínálatát látva most már egyértelmű, miben fogunk járni 2017 nyarán. Sok a változás, ráadásul egy újabb letűnt kor stílusjegyei is visszatértek. De vajon melyik lesz az? Íme, ezek a fazonok és részletek uralkodnak a 2017-es nyár farmerdivatban.
j-brand-ss13-ad-campaign-men-e1358916303388.jpg

2017. A VILÁGOSKÉK FARMER ÉVE

A világoskék megjelenése nem nagy meglepetés: nyáron szeretünk világosabb árnyalatokat hordani, ráadásul már jó ideje tart a kilencvenes évekbeli retró hangulat a férfi divatban. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen 30 fokban kinek van kedve sötét árnyalatú farmerben izzadni?! Arról nem is beszélve, hogy a nemrég még népszerű raw kék farmerek egy napi hordás után mindent megfogtak, ami akár egy árnyalattal is világosabb volt, mint a farmer. (igen, még a kezünket is).

 denimtrendslight.jpg

Szóval a világoskék túlmosott, erősen kopott, grunge hatású farmer lesz a divat. Persze nem kell megijedni, a színskála elég tág ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga árnyalatát! Hódítanak a klasszikus fazonok, még a most 144 éves Levi’s is visszatér az 501 modellhez, ami nagyszerű alapdarabja lesz a szettednek. Jöhetnek hozzá a pasztell pólók és ingek, és persze a pólók Jolly Jokerével is párosíthatod.

 

DÍSZES FARMERDZSEKIK

Míg a nadrágdivat a letisztultabb, klasszikus irányba halad, ennek ellenpontjaként a dzsekiknél káosz és őrület alakult ki – már ami a különböző patchwork megoldásokat és mintákat illeti. A Gucci annyira komolyan vette a küldetést, hogy a harangtól a kígyóig mindent ráhímzett a kabátra, de akadnak olyan márkák is, akik „csak” anyagdarabokat varrtak bele a meglévő kabátba. Ebben az esetben is dönts te, hogy mi az, ami még belefér a saját stílusodba, és mi az, ami már túlzás.

 productsdenim.jpg

 

A BOOTCUT MODELL ÚJRA MENŐ

Hosszú idő után most végre kezdenek háttérbe szorulni a skinny farmerek, hogy teret adjanak egy régi ismerősnek. Ez pedig az egyszerű vonalvezetésű bootcut, ami visszahozza a 90-es évek gördeszkás, kicsit szakadtabb stílusvonalát.

denimtrendsstraight.jpg

Óriási előny, hogy nem fog ránk rohadni a feszülős farmer nyáron. Végre lélegezhet a bőrünk a szabadabb, sokkal lazább szabásvonal miatt. A bővebb szárú nadrághoz érdemes szűkebb vonalvezetésű felsőt választani, hogy harmonikus legyen az összkép. Tökéletes választás lehet egy Oxford ing, amit nem tűrünk be. Tökéletesen hozza a 90-es évek feelingjét!

 

A SZAKADT ÉS KOPTATOTT FARMEREK VISSZATÉRNEK

Mindkét „díszítő elem” megmarad 2017-ben is. Így nagyanyáink nyugodtan felháborodhatnak még legalább egy évig, hogy tényleg szakadt farmert hordunk, mint a piacos kofa? És persze marad a koptatott hatás is. Érdemes jól megnézni, mit választunk ebben a kategóriában, ugyanis csak a túlmosott, enyhén koptatott farmer a menő. Ne kanyarodjunk vissza a hypós, már-már fehérre szívott, rendkívül kellemetlen hatásig.

denimtrendsripped.jpg 

MOST TRENDI A FELVARRÓ VAGY SEM?

Jó kérdés, nem tudom :) - Ilyet sem írok le sokszor, de annyi biztos, hogy ez a trend megosztja a tervezőket, a brandeket és a fogyasztókat is.

denimtrendsembroidered.jpg

Az egyik tábor imádja és előszeretettel színesíti, dizájnolja vele a farmernadrágokat és dzsekiket, a másik tábor pedig teljesen ignorálja. Ami biztos, hogy ebben a témában nincs középút, vagyis egy-két kósza folttal és felvarróval nem is érdemes próbálkozni. Ha már lúd, legyen kövér, és a felvarrók mellé dobj be egykét kitűzőt is! Vagy hagyd teljesen üresen a farmerodat, és bízz a klasszikus megjelenésben.

süti beállítások módosítása