Stíler blog

7 tavaszi szépségtipp pasiknak

7 tavaszi szépségtipp pasiknak

2017. május 12. - Pusztai Olivér

A hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, és nem biztos, hogy a télen használt kozmetikai termékek ebben a szezonban is megfelelőek lesznek. Bőrünk igényei megváltoznak a melegben, így más szempontokat kell figyelembe vennünk. A következő haj- és bőrápolási tanácsok kifejezetten a tavaszi és nyári időszakra szólnak, érdemes lesz betartani őket.
80d1d238d6f4b7cb0347291a06db78c3130e9dfde4145d273c9b52defb34c700_large.jpg

 1. CSERÉLD LE A HIDRATÁLÓ KRÉMED

Alap, hogy legyen a polcodon egy hidratáló arckrém. Télen sokkal zsírosabb krémeket használunk, hogy megóvjuk a bőrünket a fogcsikorgató hidegtől. De ahogy melegszik az időjárás, ezek a krémek túl nehéznek tűnnek, szinte fojtogatják a bőrt, hiszen elkezdesz izzadni és a zsíros krémek képtelenek felszívódni.

A tavasz beköszöntélvel érdemes leváltani ezeket a készítményeket vizes bázisú hidratálókra, amik semmilyen extra olajat és zsírt nem tartalmaznak, könnyen felszívódnak, viszont a tápanyag ugyanúgy bekerül a bőrödbe a segítségükkel.
giphy_19.gif

2. MEGFELELŐ UV VÉDELEM

A napsütéses órák száma növekszik, így a bőröd sokkal erősebb ultraibolya sugárzásnak van kitéve, mint télen. A barna bőr persze szép és mutatós, de nem hiszem, hogy az UV sugarak káros hatásait és a bőr idő előtti öregedését is ilyen örömmel veszed majd!

Minél előbb szerezz be olyan permetet vagy krémet, amit nap mint nap tudsz használni, és egész napos védelmet nyújt a káros sugarak ellen. Ha mégis leégnél, akkor az itt olvasható praktikákkal regeneráld a bőrödet.
skin-care-men-san-rafael.jpg

3. HASZNÁLJ TESTRADÍRT

A férfiak alapvetően nem használnak testradírt, pedig jó lenne, ha ellesnék a nőktől ezt a szépségápolási praktikát. Ugyanis nagyon hasznos a tél után megmaradt, elszáradt és kifehéredett bőrfelületek kezelésére. Bőven elég hetente egyszer, a zuhany alatt átradírozni a bőrt, sok időt nem vesz igénybe, viszont látványosan felpuhul és újjáéled a bőr.
1_-coffee-body-scrub.jpg

4. TALÁLJ JOBB IZZADÁSGÁTLÓT

Őszintén szólva ez nem is lehetne nyilvánvalóbb. Télhez képest sokkal intenzívebben izzadunk tavasszal és nyáron, ezért érdemes sokkal hatékonyabb izzadásgátlót keresni. Ügyelj rá, hogy alumínium mentes legyen, hiszen az alumíniumsó rákkeltő hatásáról sokat hallani manapság.

Ha extrém módon izzadsz, akkor egy tipp maradt hátra, ami viszont a legnagyobb aduász: válaszd a hónaljbotoxot.
giphy_8_4.gif

5. VITALIZÁLD A HAJAD

Általában egy évben kétszer erősebben hullik a hajunk. Ősszel és tavasszal a megfáradt hagymáink kicserélődnek és újak nőnek a helyükre. Érdemes ebben a szakaszban valamilyen gyógynövényekben gazdag, vitalizáló sampont kúraszerűen használni. Hamarabb kicserélődnek az elhalt hajhagymák és feltöltődnek energiával a már meglévők és az új hajszálak is.
should-i-wash-my-hair-every-day-main.jpg

6. NE OLYAN HEVESEN A HAJSZÁRÍTÓVAL

Télen fontos, hogy magas hőmérsékleten szárítsuk a hajunkat, hiszen komoly problémákhoz vezethet, ha a hidegben nedves hajjal rohangálunk. Azonban tavasszal és nyáron sokkal jobb, ha visszaveszünk a hőmérsékletből. Nem roncsolódik úgy a haj, mint a tűzforró fokozaton, ráadásul jobban hatnak a hajformázó termékek is, ezáltal a legmenőbb frizurákat is gond nélkül elkészítheted magadnak.

giphy_9_3.gif

7. TALÁLD MEG A TAVASZI ILLATODAT

Ahogy az arckrémeket is lecseréljük minden szezonban, úgy a parfümöket is. A fűszeresebb, markánsabb téli parfümök nem illenek a forró, nyári hangulatba. Érdemes igazodni a szezonhoz és beújítani egy citrusos, könnyed és üde illatot. Inspirálódj az év legígéretesebb parfümjeiből!

68782cf0ea1951dd6e3746ec759de222.jpg