Stíler blog

4 szuper kirándulóhely Budapest környékén

4 szuper kirándulóhely Budapest környékén

2017. május 04. - Rigó Ági

Nem kell feltétlenül a Balcsi felé venni az irányt és beállni az M7-esen a sorba, ha kisüt a nap hétvégén. Jobbnál jobb kirándulóhelyek várnak Budapest környékén is, ahova érdemes kiruccanni.

 

Autóval minden egyszerűbb. Csak bedobjuk a holmit, és irány a nagyvilág! De nem kell mindig ugyanarra indulni, hiszen számos csodás kirándulóhely vár bennünket Pest határában, vagy onnan pár kilométerre is. Nézzük ezek közül a kedvenceinket, amiket egy tesztelésre kapott új Suzuki Ingnisszel jártunk körbe!

 

1. A GÖDÖLLŐI KASTÉLY

Gödöllő akár tömegközlekedéssel is viszonylag egyszerűen megoldható, de mi a tesztelésre kapott új Suzuki Ignisszel közelítettük meg. A város híres látványossága Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, ami eredetileg a Grassalkovich család rezidenciája volt. A park és a kastély kiállításai tökéletes egyensúlyt jelentenek a móka és a kultúra között.
screen_shot_2017-04-12_at_14_54_46.png

2. MEDVEOTTHON VERESEGYHÁZON

Ha az állatkertek általában lelomboznak, ez a hely nem fog! A macik hatalmas füves területen lustálkodnak, így a szomorú, bezárt feeling elmarad. Sajnos nem lehet őket simogatni, de irtó lelkesen nyalogatják a mézet fakanálról! A Veresegyház mellett fekvő medveparkban nemcsak Maci Laci vár, hanem farkasok, mosómedevék, lámák, és sok különböző állatfajta.
medvepark.jpg

3. HA A BÉKE SZIGETÉT KERESED

Kényelmes kis Ignisünket arra kértük, hogy Vácrátót felé navigáljon a medveotthonból, hogy megcsodáljuk a botanikus kertet.

unnamed_7.jpg

Vigyázat, ha belépsz, egy fekete lyukba csöppensz, ahol megáll az idő! A hatalmas parkot orchidea- és pálmaház egészíti ki, és órákig lehet bóklászni a hangulatos kis ösvényeken, vagy a patak mentén. Tökéletes hely egy laza piknikre is!

vacratot620-385.jpg 

4. IRÁNY A DUNA-KANYAR!

A Duna-kanyar aprócska falvai csodás éttermekkel és látnivalókkal szolgálnak, csak győzzünk választani. A négykerék meghajtásos új Ignisszel élmény volt az út Esztergom felé, majd rövid városnézés után Dobogókő felé vettük az irányt. Az autó csak úgy suhant a hegyi utakon, mi pedig gyönyörködhettünk a tájban.

getpic_new1.jpg

süti beállítások módosítása