Stíler blog

5 tipp úszógumi ellen

5 tipp úszógumi ellen

2017. március 24. - Rigó Ági

A hasi zsír eltüntetése az egyik legnehezebb feladat. Hiába edzünk és diétázunk, az a fránya úszógumi csak nem akar leolvadni. A következő 5 tipp bármilyen diétába vagy életmódba könnyedén beilleszthető, és segít a lapos has elérésében.

3_14.jpg

Mindjárt itt a nyár, milyen klassz lenne lapos hassal feszíteni a strandon, ugye? Szerencsére még van egy pár hónapunk felkészülni, így a pár napos haslaposító program helyett nézzük a hosszú távú megoldást. A zsírégetéshez nem elég a súlyzókat emelgetni edzés címén, hanem a rendszeres kardiózást is be kell iktatni a programunkba. És hogy mindez még hatékonyabb legyen, érdemes figyelni a most következő apróságokra is.

1. EGÉSZSÉGES ZSÍROK A MENÜBEN

Az egészség és a zsír szavak ritkán szerepelnek egymás mellett, pedig a szervezetünknek fehérjére és zsírokra is szüksége van az optimális működéshez. Persze nem a jófajta füstölt szalonna a megoldás, hanem az olyan ételek, mint az avokádó, az édesburgonya, a hüvelyesek, a magvak és bizonyos halak, például a lazac.

4_14.jpg

2. VÁLASZD A TELJES KIŐRLÉSŰT

A teljes kiőrlésű gabonából készült ételek bizonyítottan segítenek abban, hogy megszabaduljunk a hasi zsírpárnáktól, ráadásul mivel lassabban emésztjük meg őket, hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak, és nem nassolunk össze-vissza.

Érdemes összebarátkozni a quinoával is, ami alacsony kalóriatartalmával is teljes értékű fehérjeforrás, vagyis tartalmazza mind a 9 aminosavat, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért élelmiszerekből nyeri ki.

5_14.jpg

3. SAVANYÚ KÁPOSZTA PROBIOTIKUM HELYETT

A belekben élő baktériumok kényes egyensúlyát helyreállíthatjuk drága probiotikum kapszulákkal is, de a savanyú káposztának is éppen ilyen hatása van. Azt pedig nyilván nem kell ecsetelnünk, hogy az emésztőrendszerünk egészséges és hatékony működése mekkora mértékben járul hozzá az úszógumi elleni harchoz.

giphy_1_5.gif

4. MINÉL KEVESEBB STRESSZ

Hiába eszünk meg mindent, ami segít a vágyott lapos has elérésében, ha túl sokat stresszelünk. Mielőtt legyintenénk, hogy ilyen az élet, inkább gondoljuk át, mit tehetünk azért, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk! A súlyzós és kardió edzések közé beépített jóga óra egészen biztosan jót fog tenni, de már az is előrelépést jelenthet, ha eleget alszunk és reggel nem az első dolgunk, hogy éhgyomorra ledöntsünk egy bögre kávét.

6_10.jpg

5. VÍZ, VÍZ, VÍZ

Mostanában úgy tűnik, hogy mindenre megoldás, ha több vizet iszunk. Ez azonban nem véletlen, esetünkben például azért, mert elveszi az éhségérzetet – márpedig a lapos has elsősorban a táplálkozáson múlik, és azon, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be.

Ha a sima víz már unalmas, érdemes felturbózni egy pár szelet gyömbérrel vagy uborkával, ezek ráadásul szintén hozzájárulnak az úszógumi elleni harchoz.

giphy-downsized.gif

süti beállítások módosítása