Stíler blog

3 perces smink 6 lépésben

3 perces smink 6 lépésben

2017. március 19. - Pusztai Olivér

Tavaszi fáradtság helyett üde, friss arcra vágysz, de nincs minden reggel kéznél egy profi sminkes? Semmi gond! Ha követed a most következő pofonegyszerű 6 lépést, pillanatok alatt elkészülhetsz reggelente, és önmagad legjobb formáját mutathatod a világnak.

006-o-r_danielhager.jpg

Van, aki soha nem sminkeli magát, maximum egy szempillaspirált használ különlegesebb alkalmakkor. Van, aki sminkeli magát, de nincs több ideje 5 percnél (szerintem a legtöbben ide tartozunk), és vannak azok a típusú hölgyek, akik idejüket nem kímélve, napi szinten kifogástalan sminkben indulnak el otthonról.

Soha ne feledjük, hogy a smink lehet olyan természetes is, hogy csak a szakavatott szem veszi észre, vagyis a természetes megjelenést kedvelők is ötleteket meríthetnek az alábbi sorokból.

 

1. Tedd ragyogóvá a bőröd!

Ha nem szereted az alapozót, kitűnő megoldás helyette egy színezett krém. Már olyan termékeket is lehet kapni, melyek krémként nem csak ragyogással és minimális színnel látják el a bőrt, hanem közben a bőrfelszínt, így a ráncokat is egyenlítik. Szuper megoldás az is, ha alapozó helyett egy kis instant bronzert teszünk az arcra, ez ugyan nem fed, de egészségtől kicsattanó, üde színt kölcsönöz.

Tipp: Garnier Miracle Skin Cream, H&M Tinted Bronzing Gel

 

2. Szem alatti karikák

A kötelező darab a szem alá gyártott korrektor! Ha semmi smink nincs rajtunk, akkor is jót tesz az arcnak, ha kevésbé tűnik fáradtnak. Szerencsére szinte minden cég kifejlesztett már könnyed textúrával rendelkező, kimondottan szem alá való korrektorokat. Ezek akkor is észrevétlenül terülnek bőrön, ha nincs mellettük lealapozva az egész arc. Ügyeljünk arra, hogy a pillákat ne kenjük vele össze, hacsak nem spirálozunk utána.

Tipp: Yves Saint Laurent Touche Eclat, M.A.C. P+P Bright Forecast

 

3. Rendezett szemöldök

Mindenkinek van 3 másodperce, hogy egy átlátszó vagy színezett szemöldök zselével átfésülje a kusza szálákat. A színezett zselékkel nem csak a formát, hanem a színt is könnyen a hajunk színéhez igazíthatjuk. Ha a haj vége jóval világosabb, mint a töve, akkor a legoptimálisabb, ha a két szín közötti árnyalatot keressük meg. Nyárra érdemes vízálló terméket vásárolni.

Tipp: M.A.C. Brow Set, Essence Make Me brow, Maybelline Brow Drama

 

4. Pillák

Szempillaspirálból nem véletlenül gyártanak ezer, meg ezer félét, hiszen a cégek szeretnének minden felmerülő igényt kielégíteni a természetestől egészen a drámai hatásig. Színével, anyagával, a spirál formájával tudjuk a kívánt eredményt elérni. A lényeg, hogy ízlésünknek megfelelő spirált válasszunk.

Tipp: könnyed, hosszító, szétválasztó hatás M.A.C. MAC Extended Play Lash, drámai pillák L’Oreal Miss Manga Punky

 

5. Üde arcszín

Az arc pirosítása évezredes hagyományra tekint vissza. A nők még akkor sem hagyták el, amikor egyébként az egész arcukat igyekeztek fehéríteni. Nem csoda, hiszen egészséges külsőt kölcsönözhetünk vele, még akkor is, ha esetleg dohányzástól, szoláriumozástól esetleg betegségtől kicsit fakóbb a bőrünk. Fontos, hogy rózsaszínes, barackos árnyalatokban gondolkodjunk. A bronzer (tehát a barnás színek), nem adnak kimondottan üdeséget az arcnak, inkább árnyékolásra, barnításra gyártják őket. Aki természetes hatást szeretne eléri, választhat tintát vagy krémes pírt, sőt bátran keresgélhet a házilag előállítható biopirosítók között is.

Tipp: Benefit Benetint tinta, Bobbi Brown Pot Rouge krémes pirosító arcra és ajkakra

 

 6. Ajkak

Ha mást nem is, egy ajakápolót mindenkinek érdemes beiktatnia. A kicserepesedett, száraz ajkak ma már könnyen elkerülhetők egy kis odafigyeléssel. A legjobb egy pirosítónkkal harmonizáló színű rúzst választani. A natúr hatás kedvelői elég, ha csak ujjbeggyel tapogatják fel az anyagot. Nem is gondolnánk, hogy egy jól választott rúzs színnel milyen erősen ki tudjuk emelni a tekintetünket, a szemünk színét. Fontos, hogy a nude rúzsoknál is, inkább üdébb (barackos, rózsaszínes) árnyalatot válasszunk hétköznapokra, hiszen a sápadt ajkak betegségre engednek következtetni ezért például  a férfiak szemében nem éppen a kívánt hatást fogjuk vele elérni.

Tipp: ajakápoló Blistex ajakápoló, nude rúzs Rimmel Rock’n Roll Nude by Kate Moss

A cikket köszönjük Kátai-Pál Edina sminkmesternek! Ha további hasznos tippekre vágytok, látogassatok el  a weboldalára!

süti beállítások módosítása