Stíler blog

Férfi frizurák és hajtrendek 2017-re

Férfi frizurák és hajtrendek 2017-re

2016. december 30. - Pusztai Olivér

Merre halad a férfi hajdivat? Milyen újdonságokkal kell számolni 2017-ben? Számítsunk nagy változásra a frizuratrendekben? A most következő 6 tippből azonnal kiderül.
main_original_640x0c.jpg

 

1. VISZLÁT JÓFIÚS STÍLUS, HELLÓ TEXTÚRÁLT FORMA

2016. a rendezett és tökéletesen beállított frizurák éve volt. Sok férfi nyúlt vissza a 30-as évek stílusához és választott vizes hatású finisht, vagy éppen tutira mentek a nők körében is egyre népszerűbb ikonikus hajakkal. A praktikum is szerepet kapott, amikor több stílusban is variálható frizurákat kértünk a borbélynál.

2017hair-text.jpg

2017-ben ezek az elvárások már nem lesznek fontosak. Aki követi a trendeket, jövőre kétoldalt felnyírt, viszont a fejtetőn hosszabb és textúráltabb formát fog választani. A haj hosszabb része lehet egyenetlen vágású, ritkított, vagy éppen teljesen kócos. A lényeg, hogy a hajtípusunknak és arcunknak megfelelő fazonra koncentráljunk, ha ez megvan, akkor már csak a formáról kell dönteni.

 

2. KÖZÉPPONTBAN A HOSSZÚ HAJ

Az elmúlt években megjelentek a hosszúra megnövesztett hajak, és egyre elterjedtebb lett a férfi konty és a szamuráj-csomó is. A divatot még jobban erősítette John Snow a Trónok harcából, vagy éppen Alessandro Michele és a Gucci bivalyerős kampányai, amikben folyton hosszú hajú férfiakat láttunk.

2017hair-long.jpg

Ez a 70-es éveket idéző stílus még nagyobb teret kap 2017-ben, és érdemes erre hullámra felülni, mert manapság már teljesen elfogadott a hosszú haj a férfiaknál is, akár divattervezőről, akár banki tisztviselőről legyen is szó. A másik nyomós érv, hogy a hosszú haj kordában tartása már nem igényel különösebb tudományt, hiszen egyre ügyesebben használjuk a különböző hajformázó termékeket és eszközöket.

 

3. KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ HAJTERMÉKEK

Fontos beszélni a hajformázókról is, hiszen nem csak frizura stílusoknál követhetünk el csúnya bakikat, hanem a hajápolás és a formázás terén is. 2017-ben a laza, könnyed szinte „nem kenek semmit a hajamra” trend lép érvénybe. Ennek oka, hogy egyetlen trendfrizura sem igényli az erős, vizes hatású zseléket vagy lakkokat, amikkel könnyen Balázs Palivá válhatnál. Legyen matt hatású waxod, formázd a hajad az ujjbegyeddel és máris trendi textúrát kapsz.

man-with-thick-hair.jpg 

4. EZÜST ÉS MÁKOS HAJAK

2017. végleg hadat üzen a kellemetlen hatású festett és színezett tincseknek. Az őszülés nem ciki, viseljük büszkén és méltósággal! Ha pedig a genetika nem áll melletted, de mégis kipróbálnád az ősz hajat, egyeztess a fodrászoddal és festess szürke frizurát, mert 2017-ben igazán trendi lehetsz vele.

canas.jpg

Érdemes kifejezetten ősz hajra való sampont használni, mert ezekkel teljesebb, homogénebb hatást érhetünk el, és megóvja hajunkat a sárgulástól.

 

5. VISSZA A 90-ES ÉVEKBE

2016. a nagy visszatekintések éve volt. A divat és a frizura terén is sok retró trend került elő, különösen a 90-es évekből. 2017-ben akár a korszak a fiúbandáinak hajstílusát is kipróbálhatod, akár a középen elválasztott, alányírt Nick Carter hajat is!

2017hair-parted-1.jpg 

6. PASZTELL SZÍN ÉS SZŐKÍTETT FÜRTÖK

Sokat hallottál Lucky Blue Smith-ről és Zayn Malikról? Nem csoda, hiszen a festett haj szerelmeseinek ők az igazi etalonok. Egyre több férfi választja a természetes szőke, napszítta árnyalatokat, vagy éppen a lázadó pasztell színeket és a mesterséges, igazán fémes ezüst, esetleg fehér árnyalatokat. Ha 2017-ben azt hallod, hogy férfi ombre és hajfestés, akkor teljesen felesleges meglepődnöd és felháborodnod, mert ezek a stílusok sokkal menőbbek lesznek, mint gondolnád!

2017hair-colour-1.jpg

süti beállítások módosítása