Stíler blog

6 gyakori férfi hajápolási hiba

6 gyakori férfi hajápolási hiba

2015. december 22. - Pusztai Olivér

Nem is gondolnánk, hogy mennyi hibát lehet elkövetni hajápolás közben, ami kifejezetten károsíthatja hajunkat. Lehet a nem megfelelő hajápolási termék használata, a rossz, silány minőségű sampon, nem megfelelő tisztítás, vagy már egy rosszul megválasztott frizura is. Ezek mind tönkretehetik a hajkoronánkat, amit nem csak mi fogunk észrevenni, hanem mások is. Itt az idő, hogy eloszlassunk néhány tévhitet és ráébresszünk arra, hogy mi az, amit esetleg rosszul csinálhatsz.

 

Az alapvető higiéniáért sok mindent meg kell tenni. Ahogyan tudjuk, hogy mi a tökéletes borotválkozás lépései, vagy mik az alapvető arctisztítási lépések, úgy kell tudnunk azt is, hogy hogyan kell helyesen ápolni a hajunkat. Hiába van a legtrendibb frizurád, ha éppen rosszul, vagy rossz termékekkel ápolod és formázod. A Stíler következő tippjei biztosan segítenek majd, hogy egy kicsit máshogy ápold a fejbőrödet ezután.

 

BIZTOSAN A MEGFELELŐ FRIZURÁT VÁLASZTOTTAD?

Hiába tetszik neked egy frizura, nem biztos, hogy jól áll. Számtalan arc és fejforma létezik és akkor még nem beszéltünk a hajtípusokról. Hiába szeretnél olyan frizurát, ami egyenes hajhoz illik, ha éppen göndör fürtjeid vannak. Érdemes első körben tisztában lenni azzal, hogy milyen frizuratípusok illenek leginkább az arcformádhoz és fontos az is, hogy olyan fodrászod legyen, aki szívesen segít  abban, hogy megtaláld a legmegfelelőbb fazont.

beckhamhair.jpg

KERÜLD A 2 IN 1 SAMPONOKAT

Minden fodrász egyöntetűen állítja, hogy a kettő az egyben sampon és balzsam a legnagyobb hülyeség a világon. Sokan nem magyarázzák el miért… A megfelelő hajtisztításhoz első körben kell a sampon, ami a hajszálak kutikuláit kinyitja, hogy a mélyen lévő kosz is távozzon a hajból. Azért szükséges sampon mellett balzsamot is használni, mert nem csak ápolja a hajat, de ezeket a kutikulákat visszazárja a tisztítás után. Ez azért nagyon fontos, mert ha nyitva maradnak, akkor sokkal sérülékenyebbé válik a hajszál. Kiszárad, töredezik és fénytelen lesz. Éppen ezért nem szabad kettő az egyben sampont használni, mert képtelenség rendesem megtisztítani a hajszálakat a szennyeződéstől. 

manshower1.jpg

ÁPOLD A FEJBŐRÖDET IS!

Hajat mosni szép és jó, de törődsz a fejbőröddel is? Ne feledd: a hajhagymáid a fejbőrben vannak, és ha az nem kap kellő figyelmet és ápolást, azt könnyen a hajszálak sínylik meg. Szerezz be olyan terméket, ami eltávolítja felesleges faggyút a fejbőrödről. Ezek főleg mélytisztító készítmények, amelyek jojobát és szalicilsavat tartalmaznak. Ezek felfrissítik a bőrt, ápolják a hajhagymát.

ichyscalp.jpg

TÚL SOK HAJFORMÁZÓ

A sok hajformázó termék használata olyan, mint a sok kölni... Nem attól lesz jobb a frizurád, ha indokolatlan mennyiséget kensz fel a hajdara. SŐT! Ettől csak kezelhetetlenné válik, olyan hatása lesz, mintha hetek óta nem mostál volna hajat. Elég egy borsónyi az ujjbegyekre, amit aztán erőteljes dörzsöléssel fel tudsz melegíteni, hogy sokkal könnyebben eloszlathasd a terméket a hajon. Ha úgy érzed, nem volt elég, még mindig tehetsz hozzá – elvenni viszont csak hajmosással lehet.

toomuchproduct.jpg

KERÜLD A SILÁNY TERMÉKEKET!

Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani – és ez bizony nagyon igaz a hajtermékekre is. Ne azon a 200-300 Ft-on spórolj, mert hamar meg fogod érezni a fejbőröd egészségén és hajad állapotán. Ne feledd, a jó termékekkel még spórolhatsz is, hiszen azokból sokkal kevesebb kell, és nincs bennük annyi káros kemikália sem. Az a legjobb, ha szalonban vásárolod a fodrászodtól a termékeket, hiszen ő pontosan tudja, mi kell a hajadnak. 

best-hair-care-tips3.jpg

VIGYÁZZ HOGYAN BOROTVÁLOD A PAJESZOD!

Az egyik legszembetűnőbb hiba, hogy túl mélyen vagy túl magasan borotválják a pajesz hosszát – hiába vágja megfelelő hosszúságúra a fodrász. Ne a fülcimpához vagy a felső fülívhez igazítsd a pajeszt, hiszen a fül nem mindig arányos a fejjel. Inkább a füled tragusáig, azaz a kis porcig vágd a pajeszt, ami középen kiáll a fülcimpád felett.

shavesideburns2.jpg

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Tökéletes borotválkozás titkai

5 női ruhadarab, ami eredetileg férfiak hordtak

Fiatalodj 5 évet anélkül, hogy kés alá feküdnél

Olasz szépségikonok, akik fölött nem járt el az idő

süti beállítások módosítása