Stíler blog

Olasz szépségikonok, akik fölött nem jár el az idő

Olasz szépségikonok, akik fölött nem jár el az idő

2015. november 08. - Rigó Ági

Végtelenül szexi, mégsem közönséges. Glamúros, de nem hivalkodó. Az olasz nők utolérhetetlen magabiztossága és humora mindenkit azonnal levesz a lábáról, érzékiségük és divatrajongásuk pedig csak hab a tortán. Nézzük a 8 legnagyobb olasz szépségikont!

monica-bellucci-monica-bellucci-25206501-1600-1200.jpg

A divat és a szépség az olasz nők számára belülről fakad – de persze megvannak a trükkjeik arra, hogy ezeket tovább hangsúlyozzák megjelenésükben. Sophia, Monica, Chiara – la donna italiana fogalommá vált a világban, hiszen első látásra bármennyire is különbözőek ezek a hölgyek, valójában nagyon is sok közös van bennük.

Kissé kócos, hullámos hajkorona, határozott szemöldök és sötét szemceruza vagy tusvonal. A vörös rúzs opcionális, de különleges alkalmakkor kötelező. Ha az olasz nők stílusának titkát kutatjuk, nem mehetünk el szó nélkül az élénk színek és vad minták kavalkádja mellett sem. Ők aztán nem félnek színeket hordani – és milyen jól teszik. A hangsúlyos derék és dekoltázs pedig csak hab a tortán.

Monica Vitti: a szende szőke

Ha mediterrán típusról beszélünk, nem feltétlenül egy szőke bombázó ugrik be, nem igaz? Pedig ha a színésznőre akarsz hasonlítani, nem kell mást tenned, mint kiszőkülni és fekete szemhéjtust szerezni.

Monica Vitti leghíresebb filmje A kaland, amelyet Michelangelo Antonioni rendeztett.

2015-11-083.jpg

Sophia Loren: a világ legszebb nője

Az első színésznő, aki külföldi filmben alakított szerepéért Oscar-díjban részesült. Erről sokszor megfeledkezünk, és csak a határozott szemöldök és a szemhéjtus ikonikus összhatása jut eszünkbe, a szexszimbólum, akiért az egész világ rajong. Sophia karriere egy szépségversenyen kezdődött, és filmszerepei és humanitárius tevékenysége mellett még ma is gyakran nevezik a leggyönyörűbb nőnek a Földön.

2015-11-084.jpg

Claudia Cardinale: természetes szépség

Szintén szépségverseny indította be karrierét, de ezután sorban jöttek a fimszerepek, és a gyönyörű színésznő egycsapásra Olaszország kedvencévé vált. Természetessége és kisugárzása minden fotón és filmkockán átüt.

2015-11-08.jpg

Isabella Rossellini: időtlen szépség és stílus

Ingrid Bergman lányaként nem volt nehéz modellkarrierbe kezdenie, de hamar bebizonyosodott, hogy helye van a sztárok világában. A modellkedés mellett színésznő, író és aktivista. Időtlen szépsége révén hatvanéves kora fölött is a francia Lancome arca.

2015-11-081.jpg

Monica Bellucci: akinek jól áll a kor

A csodaszép színésznő nem meglepő módon, modellként kezdte pályafutását, és a 90-es években kezdett filmezni. Szerepei igen változatosak: a Matrixtól a Malenáig, legutóbb pedig az eddigi legidősebb Bond-lányként mutatkozott be.

2015-11-082.jpg

Az újabb generáció

Bár a “nagy öregeknek” semmi oka a panaszra, hiszen még mindig csodaszépek, már alakul az új generáció is. Chiara Ferragni a világ egyik legismertebb modellje, Margherita Missoni a híres divatház örököse, Bianca Brandolini d'Adda pedig arisztokrata származása ellenére sikeres modellként ismert.

2015-11-085.jpg

Olvass még több stíler cikket:

Új őrület a férfidivatban

Utazz kényelmesen és stílusosan

Divatbakik, amiket érdemes elkerülni ősszel

20 év legdögösebb Bond-lányai

süti beállítások módosítása