Stíler blog

A 4 leggyakoribb hiba, amit elkövetsz a hajaddal

A 4 leggyakoribb hiba, amit elkövetsz a hajaddal

2016. november 19. - Pusztai Olivér

Sokan nem gondolunk bele, milyen apróságokkal ronthatjuk el a megjelenésünket. A jó hír, hogy mindegyik elkerülhető és nagyon könnyen megtalálhatjuk rájuk a megoldást. Bizonyos esetekben nem is gondoljuk, hogy mennyire könnyen!
recding.jpg

A DONALD TRUMP FRIZURA

Ha jobban megnézzük, több sebből is vérzik. Először is azt nem értem, hogy ki az a kopaszodó férfi, aki még képes azzal áltatni magát, hogy ha át,- vagy ráfésüli a kopaszodó területre a még meglévő haját, akkor azzal majd mindent eltakar. Évtizedeken keresztül csinálták ezt a férfiak, és én már azt hittem, ennek a korszaknak vége, de úgy tűnik, nem...
donald-trump.jpg

A másik a henna festés ősz hajra. Zseniális, hogy Donald Trump képeit nézve sehol sem egyforma árnyalatú a haja, sőt még a 2 centis lenövés sem ritka! A kopaszodásra is és az őszülésre is megvannak a nagyon jól bevált 21. századi praktikák, amikkel könnyedén orvosolhatók ezek a problémák.

 

FELESLEGES A MINDENNAPOS HAJMOSÁS

Mindenki szeretne tiszta maradni, de azért túlzás minden nap hajat mosni. Ez leginkább a férfiak esetében igaz, akiknek rövidebb a hajuk, mint a nőknek és könnyebb is tisztítani, formázni. De jó tudni, hogy a gyakori hajmosás nagyon roncsolja a hajat, főleg, ha a sampon után nem használunk balzsamot és emiatt a hajszálak kutikulái nyitva maradnak és forró levegővel szárítani kezdjük. Ez az egyik legártalmasabb, nem hiába a 4 leggyakoribb hajápolási hiba egyike. hair-care-men-main-and-important-tips-002-medium.jpg

Az lenne a legjobb, ha leszoknál a mindennapos hajmosásról. Ha ezt azért teszed, mert extrém módon zsírosodik a hajad, akkor kattints, és ismerj meg pár tippet, ami hasznos lehet. Ha pedig nem akarod elengedni a napi hajmosást, válassz enyhe erősségű sampont és jó minőségű balzsamot. Ha pedig csak azért mosod, hogy könnyebben formázhasd a hajad reggelente, akkor elég bevizezni, vagy száraz sampont használni.

 

EXTRÉM IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK

A túl sok nap és a hideg tél sem jó a hajunknak, pláne akkor, ha nem védjük az UV sugárzástól és a hidegtől. Míg nyáron túl gyakran lesz vizes és szárad meg – akár többször is egy nap – a vízpart mellett, addig télen a hideg teheti tönkre a hajhagymákat, amivel a hajszálak is sérülnek. Míg az előzőnél a kreatin hiánytól és a magas UV sugárzástól roncsolódik a haj, az utóbbinál akár visszafordíthatatlan károsodás is végbe mehet, mert megfázik a fejbőr.
a3ff3147deb42d104884580ffa4d4ba7.jpg

A megoldás a fényvédelem és a haj hidratálása nyáron, télen mindenképpen hordjunk sapkát, a köztes időben pedig kiváló hidratáló pakolással tudod turbózni a hajad.

 

A ROSSZ FRIZURA, AMI MINDENT ELRONTHAT

Egy rossz forma vagy vágás éppen olyan könnyen el tud rontani egy hajat, mint a nem megfelelő ápolás. Vannak srácok, akik leragadtak egy típusú frizuránál és szent meggyőződésük, hogy az valami zseniálisan áll nekik. Itt a felelősség leginkább a fodrászt terheli, mert nem tájékoztatja a kedves vendéget, hogy az ő fej és arcformájának mi áll jól. Mindenre van megoldás, nincs olyan hogy egy fejformához ne lehessen megtalálni a megfelelő frizurát.56a135c81a00001001ab1170.jpg

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Az 5 legjobb őszi férfi parfüm

Férfi szépségápolás 30 felett

Lógatva, vagy betűrve hordjuk az inget?

4 anyag, amiben nem fogsz fázni télen

süti beállítások módosítása