Stíler blog

5 tipp a fiatalosabb bőrért

5 tipp a fiatalosabb bőrért

2016. november 26. - Pusztai Olivér

Minden nő életében eljön az idő, amikor szeretne fiatalabbnak látszani a koránál.  De ha csak azt vesszük alapul, hogy bárkinek lehet rossz napja, amikor fáradtabb, nyúzottabb a szokásosnál, akkor szinte mindenkinek hasznos lehet követni az alábbi jó tanácsokat.


shutterstock_128644205869648.jpg

 1. Hidratáld a bőröd!

Ne feledjük: a ráncok fő okozója a szárazság. Nem véletlen, hogy a ránctalanító krémeket a vitaminok mellett vízmegkötő anyagokkal látják el, ezzel segítve a bőr kellő hidratáltságát. Az őszi-téli időszakban szinte kötelező ilyen krémeket használni, hiszen a szeles idő és a belső terek fűtése extrán szárítja bőrünket, sőt, gyakrabban készíthetsz házi pakolást is, biztos lehetsz benne, hogy bőrőd nagyon hálás lesz érte. Legalább ennyire ügyeljünk a napi folyadék fogyasztásunkra is! Kellő vízmennyiség bevitele nélkül a bőrünk még könnyebben kiszárad és rugalmasságából is veszít.

Ha szeretnéd az ízlelőbimbóidat is kényeztetni, akkor egyél olyan zöldséget vagy gyümölcsöt, ami a jobban hidratál, vagy készíts olyan ételeket, amiknek az alapanyagai eleve széppé teszik a bárödet. 
womanwithwatersplash.jpg

 2. Használj a szemed alá korrektort!

A szem alatti korrektor használata még akkor is ajánlott, ha szarkalábak még nem jelentek meg a szem körül. Sokan nem ismerik a szem alatt megjelenő lilás, szürkés foltok eltüntetésének jelentőségét, pedig éveket fiatalodhatunk csupán pár mozdulattal. A szem alá gyártott korrektorok pigmentáltságát és textúráját egyaránt úgy fejlesztik ki, hogy a lehető legláthatatlanabb módon terüljenek el a bőrön és korrigálják a nem kívánatos árnyékokat, ráncokat. Használd még akkor is, ha az arc többi részét nem alapozod le!

Ha pedig kíváncsi vagy mi a titka a tökéletes nappali sminknek, katt ide!

1441880312_1441880906729643700.jpg 

 3. Egyenlítsd ki bőröd felszínét!

Kitűnő trükk a ráncok és a fakó bőr ellen az alapozók alá gyártott, úgynevezett bázisok használata. Akár minden nap használhatjuk ezeket a termékeket, melyek kiegyenlítik a bőrfelszínt, eltüntetik a ráncokat. Zsíros bőrre mattító hatású bázisokat érdemes tenni, még egy fakó, szürkésebb tónusú bőrre érdemes fénylő pigmentekkel ellátott terméket vásárolni, így még üdébbé varázsolhatjuk a bőrünket. Ha pedig tartósan szeretnél megszabadulni a ráncoktól anélkül, hogy kés alá feküdnél, válassz egy szuper kezelést.

 

 4. Ügyelj arra, hogy ne legyen vakolatnyi smink az arcodon!

Minél vastagabban tesszük fel az alapozót, az annál könnyebben törik be a bőrünkön, így kiemeli a nem létező ráncokat is, azaz a sminkünk jobban fog öregíteni, mintha nem is használnánk. Érdemes a kezünket használni az alapozó és korrektor eldolgozásához, a test hőjétől ugyanis jobban megolvadnak az anyagok, és kevésbé áll fent annak a veszélye, hogy túl vastagon visszük fel a bőrre.

 

 

5. Pirosíts!

Az egészséges bőr vérbő és van egy kis természetes fénye. Tehát a cél, hogy ezt az arcszínt pirosítóval visszacsaljuk arcunkra. Nem összekeverendő a bronzosítással, amikor nap csókolta hatást szeretnénk elérni. A pirosító legyen barackos, vagy rózsaszínes, hogy üde színt kölcsönözzön arcunknak. Az egész arc mattítása helyett pedig helyenként nyugodtan használjunk fénylő highlightert.
blush_pic.jpg

A cikket köszönjük Kátai-Pál Edina sminkmesternek! Ha hasznos tippekre vágytok, kövessétek őt itt!

 

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET!

11 elképesztő trend a 2000-es évekből, aminek te is áldozatul estél.

A 2016 ősz-tél trendszínei

Vigyázz, akár a manikűröd miatt is elbukhatsz egy állást

Miért ne sminkelhetnének a fiúk is?

 

süti beállítások módosítása