Stíler blog

Megdöbbensz, mik 2016 új szuperkajái

Megdöbbensz, mik 2016 új szuperkajái

2016. január 02. - Rigó Ági

Ha az újévi fogadalmaid élén az egészséges étkezés, esetleg diéta szerepelt, érdemes megtudni, hogy a tudomány legfrissebb állása szerint melyek a legegészségesebb ételek.

Az egészséges étkezés nemcsak hasznos, de mostanában hatalmas trendnek is számít. A tudósok folyton újabb szuperkajákat neveznek ki, amelyek vitamin- és ásványianyag-tartalmukkal kitűnnek a többi közül. Ha többre vágysz egy egészséges reggelinél és tudni akarod, mi lesz az új őrület idén, olvass tovább!

Édesburgonya, kelkáposzta, quinoa és a többiek… időnként kikiáltjuk őket a létező legegészségesebb ételnek, aztán fényük megkopik, és újak állnak a helyükre. Úgy tűnik, egyre megdöbbentőbb dolgokat fogunk enni, de hát miért is ne? Egyszer ki kell próbálni ezeket is – főleg, ha az ünnepek alatt kalóriadús forralt bort és hasonló italokat fogyasztottál.

 

TENGERI HÍNÁR

Ha a kelkáposztát az egészséged megőrzésének érdekében etted, ideje továbblépni: kiderült, hogy a tengeri hínárban még több a C-vitamin, mint a narancsban, ráadásul a kalcium tartalma is magas. Segít felvenni a harcot a vírusokkal, és a hormonjainkat is egyensúlyba hozza.

seaweed1.jpg

FEKETE BAB

A bab a proteinben gazdag, egészséges ételek közé tartozik, ráadásul meglepően olcsó is. Tele van ásványi anyagokkal, és vitaminokkal, ráadásul csodás burrito készülhet belőle :) Ha a diétás változat érdekelne jobban, akkor inkább salátának ajánlom balzsamecettel, hagymával és paradicsommal.

20140827-black-beans-vicky-wasik-4-thumb-1500xauto-410002.jpg

AVOKÁDÓ OLAJ

Van, aki még mindig a szemöldökét vonogatja az olívaolaj hallatán, a kókuszzsír híre pedig el sem jutott hozzá. Pedig máris megvan az új szupersztár, mégpedig az avokádó olaj. E-vitamin tartalma révén jó hatással van a bőrre, és ráadásul tovább tárolható, mint elődjei.

avocadooil.jpg

VÉRES HURKA

Szerintem ez a legmegdöbbentőbb, de a netes források egybehangzóan állítják, hogy magas vas- és cinktartalma miatt segít a fáradékonyság legyőzésében és javítja a koncentrációs képességet. Ezen kívül rengeteg benne a kalcium, a potassium és a magnézium is.

blood-sausage-yukhoe-kwangjang-market-seoul.jpg

KARALÁBÉ

A hazai konyhában rendszeresen előfordul, de a világ nagy része úgy tűnik, még csak most fedezi fel a karalábét. Mint „kiderült”, magas vitamintartalma mellett nagyszerűen szabályozza a szervezet folyadékháztartását, így például harcol a szem alatti táskák és puffadtság ellen is.

kohlrabi.jpg

OLVASS MÉG TÖBB STÍLER CIKKET:

Így tartsd be az újévi fogadalmadat

2015 legszebb ruhái a vörös szőnyegen

2015 legnagyobb égései a vörös szőnyegen

6 gyakori férfi hajápolási hiba

süti beállítások módosítása