Stíler blog

A legbizarrabb szépségtrükkök

A legbizarrabb szépségtrükkök

2015. július 31. - Dobos Emese

Tükröm-tükröm mond meg nékem… Örök fiatalság, tökéletes arcbőr és ragyogó szépség, mit meg nem tennénk érte? Kleopátra valóságos kispályás a tejes-mézes fürdőjével! Spermapakolás, csiganyál és vizeletfürdő? Lássuk, mik a legőrültebb szépségtrükkök és kezelések! Tény, hogy a szépségért szenvedni kell, de te meddig mennél el?

A Drakula terápia lényege, hogy a saját vérünkből kinyert, vérlemezkékben gazdag, sejtmegújító anyagot apró tűszúrásokkal visszafecskendezik a bőrbe, ezzel látványosan megfiatalítva az arcot, dekoltázst, nyakat… Kim Kardashian rajongója az eljárásnak, de mivel számos magyar klinikán is végzik, így azért nem lehet annyira rémisztő. Bár szerencsére még nem tartok ott, hogy a ránctalanításon törjem a fejem!

image.jpg

Vér ismét! Báthory Erzsébet, kit kora legszebb asszonyaként emlegettek, a világtörténelem egyik legvéresebb gyilkosa volt a legendák szerint. Állítólag szűzlányok vérében fürdött, hogy megőrizze fiatalságát... én azonban hajlok afelé, hogy valamilyen gyógynövény lehetett… Bár a szadista orgiáiról is elhíresült grófnőről igazán elhihető, ha csak a személyét övező legendák és rémtörténetek tizede igaz is! Már megírtuk, hogy a tökéletes bőr máshogy is elérhető, pánikra semmi ok!

eva_green_as_elizabeth_bathory_by_lordpendragonofcaria-d8smf85.jpg

Nos, a legelső rúzsok piros színét a bíbortetvek adták, gondoltad volna, miközben a tökéletes árnyalat után kutatsz? Az egyiptomiak szemfestékében pedig ólom, réztartalmú érc és különböző fémek voltak, bár ez egy bizonyos: a gyakori szembetegségektől is megóvta őket – viszont számos egyéb problémát okozott. A 15-18. században pedig ismét előtérbe került az ólom, ezúttal ólmos-higanyos arcpakolás formájában. A hófehér arcszín volt a divat, amit ólom és ecet keverékével értek el. Még 1930 táján is harcoltak a kutatók és az orvosok a gyilkos kozmetikumokkal, amelyek vakságot is okozhattak (szemfesték). Ne is említsük a szőrtelenítő krémet, amely pedig patkánymérget is tartalmazott. Ég áldja a modern kemikáliákat!

egypt-makeup.jpg

Medveczky Ilona vizeletterápiájáról is sokat cikkeztek nemrég. Nem is soroltam be a legszebb, idősebb ikonok közé! Egyelőre kétkedem, hogy bárkinek is lenne gusztusa abban fürdeni vagy azzal kenegetni magát, bevallom az összetevőkhöz meg nem értek annyira pontosan… Bár számos, manapság is forgalomban lévő krém egyik alkotóeleme (urea), és szerepet kap a fertőtlenítésben, sebgyógyításban, vagy akár a fogfehérítésben, hogy csak néhányat említsek a felhasználási területek közül!

5186550_28bb224127981e2646ef46fde80d995e_q.jpg

Hol van már a halpedikűr? Japánban hódít a csiganyálas arckezelés. Egy izraeli szalonban pedig kígyók ritmikus (rajtad) tekeredésével kezelnek. Fóbiásoknak kettő az egyben! És hogy egy kevés szó essen a változó szépségideálokról is: egy afrikai törzsnél a nyak köré gyűrűket raktak, amik széthúzzák a csigolyákat, a kínai lótuszláb során pedig kicsi koruk óta kötözgették a lányok lábfejét, teljesen összenyomorgatva a csontokat – mivel ez számított kívánatosnak!

Míg a huszadik század elején vált elterjedtté a nyaralás- és ezáltal a barnább bőr, a középkorban a hófehér volt a divat. Az előkelő származást mutatta – hisz a parasztok barnulnak le a földeken, munka közben. Az áhított hófehér arcbőrt pedig volt, hogy érvágásal vagy mérgező bőrfehérítő szerekkel érték el! Mi meg arról írunk, mit tegyél, ha leégtél? Változnak az idők! 

A tág pupilla mindig is a szexuális érdeklődés és irányultság egyik legfőbb jele volt – ezt a romantika hölgyei volt, hogy nadragulya vagy maszlagivással érték el. Az, hogy ez hallucinogén, de mellesleg mérgező is, részletkérdés! Igéző szemeket már egyszerű sminktrükkökkel is elérhetsz!

Az álom a darázsderék? Vetesd ki a lengőbordáidat! Amint azt a rémisztő plasztikás cikkben is említettem, Cher kivetette a lengőbordáit, hogy vékony derekat érjen el. Számtalan híresség áteshetett hasonló operáción, bár Marilyn Manson nem a karcsúságra hajtott… Ledöbbentem, amikor a „lengőborda kivétele” címszóra rágugliztam: szinte a teljes első oldal fórumokat és kérdéseket sorol – komolyan ennyi ember elgondolkodott ezen?? Már akkor inkább próbáljátok ki a fűződiétát!

maxresdefault_3.jpg

A gésaarcpakolásnak csalóka a neve: japán fülemüle-ürüléket takar ugyanis! Állítólag az egyik leghatékonyabb módszer: már a gésák is használták sminklemosóként és arcfiatalító szérumként. Tom Cruise, Eva Longoria és Victoria Beckham is esküszik rá. Talán még ezt tartom a legkevésbé bizarrnak: hisz úgyis szagtalanítják az alapanyagot, ha nem tudod, észre sem vennéd! Én bevállalnám!

victoria-beckham-blog-photo1.jpg

Exkluzív brit hajszalonok kavartak nemrég nagy port a bikaspermás hajpakolással, ami állítólag csodát művel a száraz, igénybevett hajjal – Naomi Campbell és Kate Moss is ódákat zeng az eljárásról. Fura, pár éve még a párductestű modell kopaszságáról lehetett olvasni… Most lehet, hogy elborzadtok, de én ezt is kipróbálnám! Kevésbé extrémeknek viszont tudok ajánlani egy csomó, házilag is elkészíthető pakolást, amit csupa unalmas összetevőből el tudtok készíteni! A nyári hajápolás pedig kötelező. 

naomi-campbell-hands.jpg

További Stíler cikkekért kattints: 

süti beállítások módosítása