Stíler blog

Vállalhatatlan körmök

Vállalhatatlan körmök

2015. július 01. - Rigó Ági

Az utóbbi években elszaporodtak a brutális manikűrök. Nem tudom, hogy az Instagram és a Pinterest trendek tehetnek róla, vagy a rémes körmök korábban is jelen voltak, és a változás csak a nagyobb nyilvánosságban rejlik, de az biztos, hogy mostanában folyton kiszúrják az ember szemét (gyakran szó szerint is). A gyanútlan internetező pedig borzongással vegyes csodálattal adózik a műremekek előtt. Vajon hol a határ kreativitás, művészet és a vállalhatatlan ízléstelenség között?

a0f70369-2d9a-40fa-9258-5305e25644ce.jpg

Értem én, hogy van az úgy, hogy nem sikerül időt szakítani egy nagygenerálra, de egy kis kézkrémet nettó 2 perc alatt felkenhetünk. A szezonális trendek jönnek-mennek, de ami biztos, hogy a kiszáradt, repedezett bőr, beszakadt köröm és igénytelenül lekopott körömlakk nem szép.

A szivárványon is túl

Van az úgy, hogy beleszeretünk egy-egy színbe vagy hangulatba, attól függetlenül, hogy az éppen trendi vagy sem. Az én körmöm most Balaton színű, előzőleg kék volt – mondjuk, hogy nem átlagos színek. Viszont szerintem, még ha vannak is trendek, alapvetően színeket és árnyalatokat tekintve mindent szabad, ami illik viselője személyiségéhez és az alkalomhoz.

Más kérdés, hogy egy hupilia glitterben úszó személyiséget nem biztos, hogy szeretnék jobban megismerni.

purple-white-nails.jpg

Formatervezés

A körmünk formája már sokkal inkább trend-kérdés szerintem. Persze fontos, hogy olyan alakút viseljünk, ami előnyös a kezünkön, de az extrém módon szögletes vagy hegyes távolról sem hat szépnek, vagy természetesnek. Nem is igazán előnyös senkinek.

Aztán vannak a sajt formájúra igazított förmedvények – ez utóbbit nem is értem… hogyan? mikor? miért jutott ez valakinek az eszébe?

271a3c83-1ecc-49d1-a8f8-8278aa417793.jpg

Minta-mánia

Vannak, akik rizsszemekre festenek mikroszkopikus műalkotásokat, mások ezt a körmökön élik ki. A szezonális őrületek közt a Valentin napi és a karácsonyi a legszembetűnőbb, de nemrégiben futótűzként terjedt az Éhezők viadala tematikájú manikűr is. Persze a legkellemetlenebb, ha még a kivitelezés is béna, de ha szép, az sem ment meg a nagy kérdéstől: MIÉRT?

Klikk a galériára, ahol igazi csodák várnak!

További stíler cikkek:

süti beállítások módosítása